ihanan juustoiset avokadoleivät

blogi43.jpg

oi mikä herkku tulikaan kehitettyä viikonloppuna. 

nämä kolmen juuston avokadoleivät on jalostettu versio tästä aiemmin julkaisemastani pannuleipäreseptistä – syy reseptin uudistamiseen johtuu valmistuksen yksinkertaistamisesta, sekä avokadotäytteen maksimoinnin tarpeesta. runsas suolainen juusto yhdistettynä avokadon kermaisuuteen on aivan täydellinen yhdistelmä! 

 

triplajuustoiset avokadoleivät

kuohkeaa maalaisleipää 

parmesaania, mozzarellaa & goudaa

philadelphia tuorejuustoa, suolaa & pippuria

kypsiä avokadoja, limen mehu, chiliä, seesaminsiemeniä 

 

leikkaa maalaisleipä siivuiksi, ja laita siivut paistinpannulle paahtumaan. kun leivät ovat hetken paahtuneet, käännä kuuma puoli pannulle ylöspäin,  levitä lämpimälle puolelle sipaus philadelphiaa sekä kaikki kolme juustoa siivuina ja pyöräytä hieman pippuria ja suolaa myllystä mausteeksi.  nosta kanneksi toinen leipäsiivu, myös jo paahdettu, lämmin puoli alaspäin juustoja vasten. kukin leipäsiivu siis paahdetaan molemmin puolin  – näin runsas juusto oikeasti sulaa lämpimien leipäsiivujen välissä. paahda pannulla vielä leipä molemmin puolin kauniin sävyiseksi, ja nosta leipä noin 100 asteiseen uuniin vielä lämpenemään hyvin. varmista ettei uuni ole liian kuuma, ettei leivät pala.  

muussaa kypsät avokadot kulhossa haarukalla. mausta avokadotahna limen mehulla, suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä. 

nosta lämpimät leivät uunista, ja kauho avokadotahnaa leipien päälle. koristele leivät seesaminsiemenillä, avokadosiivuilla ja haluamillasi yrteillä. vielä pikkuripsaus suolaa ja pippuria myllystä pintamausteeksi, ja avot.

 N A U T I

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *