kaikki niinkuin kuuluukin

kodin sisustus on pysynyt muutamaa detaljia lukuunottamatta täysin muuttumattomana siitä saakka, kun rakennusvaiheessa sisustuksen 3D-ohjelmalla hahmottelin – ja toki viimeistelin nykyiseen muotoonsa talon valmistuttua.

talon suunnittelussa paljon oli painoa paitsi tietenkin tilojen saumattomalla toimivuudella, myös kiintokalusteiden, kuten keittiön, visuaalisuudella. huolellinen tilasuunnittelu ja kiintokalusteiden huonekalumaisuus mahdollistaa muun kalustuksen pitämisen minimissään.

olen suosinut talon kalustamisessa klassikkohuonekaluja – ajaton muotoilu kestää aikaa, ja laatu kestää käyttövuosia. mikään huonekalu ei ole erityisen silmiinpistävä, eikä kyllästymisestä ole pelkoa. huonekalut myös sopivat poikkeuksetta kaikkialle taloon, joten sisustuksen kierrättäminen tilasta toiseen onnistuu myös vaivattomasti.

designklassikoiden lisäksi talossa on omatekoisia sekä kirpputorilta löytyneitä huonekaluja ja esineitä. rakastan virtaviivaisen designin yhdistämistä ajan tuomaan rösöisyyteen. kirpputorihankinnat ovat juuri niitä pieniä asioita, millä tuon särmää sisustukseen.

olen aiemmissa kodeissani huomannut pitkästyväni aika nopeasti vallitsevaan interiööriin ja tehnyt radikaalejakin muutoksia sisustuksessa. nyt ajatus kodin sisustuksen muuttamisesta toisenlaiseksi tuntuu vieraalta – kaikki on juuri niinkuin kuuluukin.

muutama kohta kodista toki hakee vielä muotoaan , kuten esimerkiksi makuuhuone. lähinnä kaipaan tilaan kaunista sängynpäätyä,  minkä ajattelin suunnitella ja tehdä itse. tästä varmasti kirjoitan lisää myös blogissa kunhan projekti etenee.

inspiroivaa viikkoa toivoen,

Tiiu Piret

Kommentit (4)
 1. Moi! Mistä olet hankkinut kauniit pylväät / pedistaalit kukille olohuoneeseen?

  1. Hei, nämä on ulkoruukkuja Kodin Terrasta, jotka olen vain maalannut, ja kipannut ylösalaisin 🙂

 2. Kotisi on kyllä upea ja rauha huokuu niin, että rentoutuu itsekin ihan vaan kuvia katsellessa. Minulla on myös ollut ongelmana, että sisustus kyllästyttää pian. Koen kuitenkin nyt oivaltaneeni jotain ja kohti pysyvämpää sisustustyyliä ollaan menossa..

  Pakko vielä kysyä, kun tunnut omistavan mustia vaatteita aika paljon että miten ihmeessä suojelet niitä kaikelta koiran karvalta? Tuntuu, että ne muutamatkin mustat vaatteeni on kuorutettu koiran karvoilla vaikka kuinka tarraharja viuhuisi.

  1. Hei, ja kiitos viestistäsi. Uskon että karttuva ikä tuo myös vähän varmuutta sisustamiseen ja koti rakentuu harkiten. Itselläni on myös nuorempana ollut kamala kiire saada kaikki heti valmiiksi, mitä piirrettä yritän itsessäni hieman kehittää.

   Jep, ei ole mitään oikotietä onneen. Tarraharja viuhuu täälläkin. Käytän myös kotosalla loikoisia kotivaatteita, (joskin nekin mustia) millä ei niin väliä vaikka vähän karvoja olisi. Mutta ilman teippiharjaa ei kyllä tulisi elosta mitään 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *