käsintehty kamelitakki

lainahöyhenissä

 

muutama viikko takaperin, ihastelin tätä käsintehtyä villakangastakkia, Zaran kevätuutuuksia ruotivassa postauksessani. viime viikonlopun Helsingin reissulla näin takin myymälässä livenä, ja ostopäätös syntyi siltä seisomalta. sovittamatta. 

olen pitkään etsinyt vaalean beigen sävyistä villakangastakkia, mikä olisi riittävän puhdas sävyltään, ja näin passaisi kivasti vaaleiden hiusteni kanssa.  tässä takissa on nyt vihdoin leikkausta ja sävyä myöten kaikki tismalleen kunnossa. 

määrätietoisen uudistusprojektin myötä olen onnistunut karsimaan, ja toisaalta uusimaan, takkigarderobini sille mallille, että ajattomuus ja klassisuus alkaa näkyä. pyrin kuvaamaan kevään aikana pariosaisen juttusarjan garderobistani, missä tarinoin hieman lisää aiheesta. 

 

translation// wearing Crocker denim, Calvin Klein t-shirt, Vagabond shoes, Zara coat and Chanel bag. 

 

Kommentit

nakedtruth
naked truth

i-ha-na! aivan täydellinen takki ja sopii sulle kun nenä päähän

Hanna Maria
Hanna Maria

Mitähän tarkoittaa tässä yhteydessä käsintehty? Kyllähän nuo kaikki vaatteet joku siellä tehtailla valmistaa..

käsityö (Ei varmistettu)

Joo mut kato KÄSIN tekee sillä ompelukoneella...

Piret
lainahöyhenissä

No nyt kun sanoit, niin totta, jokuhan vaatteet aina tekee. Itse en tarkemmin tiedä Zaran valmistuskonseptia, mutta takissa lukee "Handmade". Sen kummemmin kuluttajana vaateompelusta tietämättä, voisin kuvitella tässä tapauksessa kaavojen leikkaamista käsin, ja spesifimpää yksityiskohtaisuutta valmistusprosessissa.

Merkin sivuilta en löytänyt vastausta "handmade" collectionin mysteeriin. 

apua (Ei varmistettu)

Mullakin väkisin särähti korvaan tämä käsintehty. En halua aiheuttaa pahaa mieltä sulle tai olla tietentahtoen ilkeä, mutta tän maailman tulevaisuuden kannalta olisi tärkeää, että vaatteista kiinnostuneet ihmiset (ja tietenkin kaikki muutkin) vaivautuisivat ottamaan sen verran selvää vaatebisneksestä, että tietäisivät edes päällisin puolin mistä siinä on kysymys.

Kun puhutaan massamuotiliikkeistä, se millaisista oloista ostamasi vaate alunperin on kotoisin ja millainen sen valmistusprosessi on ollut, on todennäköisesti arvoitus itse yrityksellekin. Mutta siitä voit olla varma että se on aivan samoin käsin tehty kuin muutkin liikkeen vaatteet. Toivottavasti näiden käsien omistaja oli täysi-ikäinen ja sai elämiseen riittävän palkan työstään. Jos tämän vaatteen valmistusprosessissa olisi ollut jotakin erityisen eettistä tai hienoa, siitä kyllä kerrottaisiin yrityksen nettisivuilla. Ja mikäli tämä käsinleikkaaminen josta mainitsit pitäisi paikkaansa, se veisi enemmän aikaa ja aika maksaa rahaa, joko yritykselle, mutta todennäköisesti kuitenkin työntekijälle.

Tällaisia asioita miettiessä tulee toki paha mieli, pahoittelut siitä. Mutta toivon sen herättävän sinussa kiinnostuksen näiden asioiden tutkimiseen. En väitä että tällaisissa liikkeissä asioiminen pitäisi lopettaa, mutta mielestäni muodista kiinnostuneen ihmisen olisi hyvä tietää edes jonkin verran vaatebisnekseen liittyvistä ongelmista ja olla haksahtamatta kaikkeen "handmade" tyyppiseen markkinointiin ilman relevantteja perusteluita.

Kaunis takki kuitenkin ja pahoittelut avautumisesta! Kaikella hyvällä tämä on kuitenkin kirjoitettu :) Pienin askelin maailmaa pelastamassa...

Piret
lainahöyhenissä

En minä toki kyseenalaistavista tai kriittisistä kommenteista pahastu. 

Toki olen tietoinen muotibisnekseen liittyvistä ongelmista. Oma tietoinen toimeni muotibisneksessä vallitsevaa massatuotantoa vastaan on ostaa mahdollisimman vähän, ja hankkia aikaa laadullisesti, ja tyylillisesti kestäviä vaatteita. 

Maailma nykyisellään on kohtuuttoman kurja paikka, ja riistoa tapahtuu muodin lisäksi kaikkialla, missä liikkuu isot rahat. Omilla teoillani pyrin vaikuttamaan keinoin, mitkä itse tiedostan olevan kestävää kehitystä tukevia. Ehkä olin naivii kun tartuin Handmade lipettiin takissa, ajattelen että se olisi jotenkin spesifimpi kuin myymälän muut tuotteet. Tähän olisi hienoa saada ketjun edustajalta vastaus. 

Hanna Maria
Hanna Maria

Jos saat ketjulta jonkin vastauksen, oon kiinnostunut kuulemaan mitä heillä on sanottavana! :)

jjj (Ei varmistettu)

vau oot kyll upea ja toi takki on aivan ihana! mua ainankii kiinnostaa ihan kympillä toi vaatekaappi juttusarja, ne on mun lempijuttuja aina kaikissa lehdissäkin ja varsinkin kun sulla on niin ihana tyyli!

Saranda
Tyhjä ajatus

Vou, upea! Sopii sulle tosi hyvin. Täälläkin näytetään vihreää valoa vaatekaapin raottamiselle, en malta odottaa et pääsen katsomaan ja lukemaan! :)

Kommentoi