kermaisen tuhti Palak Paneer

pinaattijuusto Palak Paneer on ehdoton suosikkini intialaisesta keittiöstä.

olen empinyt ruokalajin valmistusta kotosalla, kunnes viimein reseptiikkaa netistä lukiessani uskaltauduin kokeilemaan. oikeastaan ruokahan on valtavan yksinkertainen ja nopea valmistaa, ja lukeutuu ehdottomasti kategoriaan nopeaa arkiruokaa.

en löytänyt  tähän hätään Paneer- juustoa kaupasta, ja päädyin käyttämään kuutioitua leipäjuustoa mikä ainakin omaan suuhuni sopi ihanasti.

Palak Paneer ja jugurtti Naan 

sipuli, 1-3 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä , pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna, hunajaa

2 tl Garam Masalaa, 2 tl paprikajauhetta, 2 tl jeeraa

3 pussia (á 150g) pakastepinaattia

2-3 dl kermaa

250g leipäjuustoa tai Paneer- juustoa

voita, suolaa

kuullota voiöljyseoksessa pilkottu sipuli, valkosipuli ja inkivääri. pidä lämpö mietona, jotta valkosipuli ja inkivääri ei pala. kun sipulit alkavat olla pehmeitä, lisää kuivamausteet pannulle – voit lisätä myös tässä tilkan öljyä. hämmentele mausteita pannulla, jotta maut irtoavat. lisää hunajaa noin 1-2 rkl

lisää jäiset pinaatit pannulle, ja kiehuta kunnes ovat sulaneet. voit hauduttaa pinaatteja pidempäänkin, mutta kun ovat täysin sulaneet ja lämmenneet, lisää ruokakerma ja kiehauta.

paista voissa (tämä ei ole pakollinen vaihe, mutta halusin varmistua leipäjuuston sulamisen pehmeäksi –  voit lisätä juustot myös siltään soosiin) kuutioitu juusto, ja lisää hieman sulanut juusto pinaattikastikkeeseen.

tarkista maku, ja mausta suolalla. itse lisäsin vielä oivan lompareen voita sulamaan pinaattisoossiin, koska mielestäni kaikkiin muhennoksiin kuuluu valtavasti voita.

2 dl maitoa, 2 dl jugurttia

25 g hivaa, 1,5 tl suolaa

loraus hunajaa

7dl vehnäjauhoja, voita 50g

liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojogurttiseokseen. lisää suola, ja hunaja. lisää jauhot sekoittaen, ja lopuksi voisula. nosta lämpimään kohoamaan.

taputtele taikinasta pellille ohuehkoja läpysköitä ja paista kuumassa (+250c)  uunissa nopeasti molemmin puolin. lisää leipästen päälle nokare voita ja ripaus suolaa myllystä.

taikina säilyy kylmässä hyvin ja suosittelen paistamaan aina uudet tuoreet leipäset rääppiäisruualle. Palak Paneer annos kun ainakin kahdelle hengelle on aika valtaisa, ja ruokaa jäi muutamalle päivälle nautittavaksi.

Kommentit (5)
  1. Itse laitan soosiin mausteiksi myös kanelia ja kardemummaa. Laitan aina myös tomaattimurskaa. Nuo mausteet ja sokerin ripsaus taittavat pinaatin ja tomaatin metallisuutta. Myös esim. Rogan Josh -currytahnaa voi laittaa varsinkin jos tekee ison padallisen eli mausteita tarvitaan ronskit määrät. Parhaimmillaanhan tämä ruoka on vasta vähintään puoli päivää tekeydyttyään eli pitäis tehdä aina odottelemaan (ei maitotuotteita vielä sekaan) ja syödä välissä jotakin muuta!

    Joskus lisään myös punaisia linssejä jos haluaa vielä tukevampaa ja määrällisesti riittoisamman. Niin ja höyrytetty kukkakaali sopii myös tämän soosin kylkeen/sekaan jos haluaa lisätä kasvisten määrää annoksissaan. Tämä on harvoja ruokia, joihin tuntuu että ei kyllästy varsinkin kun voi aina muuttaa vähän sitä mitä kastikkeeseen upottaa sattumiksi.

    1. WAU!! Kiitos niin paljon kun jaoit vinkit – itse tein ensimmäistä kertaa joten ihana saada hyviä ehdotuksia ruuan parantamiseen entisestään 🙂 Selvästi tiedät mistä puhut!!

      1. Eipä mitään! Aloin vuosia sitten opetella luultavasti Jkl Shalimarissa syödyn annoksen perusteella ja nykyään useimmiten jo onnistuu…vasta nuo meikäläisittäin imelät leivontamausteet toivat soosille parhaimman pehmeyden!

  2. Hei Vierailija, ja kiitos kun jätit viestin.

    Kysymyksessä on visuaalinen seikka, jonka olen valinnut blogini tyyliksi jo yli 10 vuotta sitten. Pidän siitä, miltä pienin kirjoitettu teksi näyttää kuvien lomassa. Kysymys ei ole siitä, etten osaisi käytää isoja alkukirjaimia, tai etten viitsisi – en vain halua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *