kesäterassi pienellä budjetilla

lainahöyhenissä

 

 

viidakkotunnelmainen terassi on ollut täydellinen keidas hellehengailuun. auringon paahteessa viihtyvät palmut, hedelmäpuut ja kaktukset ovat voineet erinomaisesti ja kasteluruljanssia lukuunottamatta terassi on ollut kovin helppohoitoinen. 

alkukevään kiivaista kaluste- ja sisustuspohdinnoista poiketen, päädyin lopulta toteuttamaan terassin sisustuksen lähes nollabudjetilla.  modernin vähäeleisten sisätilojen vastapainoksi muotui terassille kuin itsestään huolettoman boheemi ja rönsyilevä tunnelma kierrätetyillä kalusteilla ja osaksi itse kasvatetuilla kesäkasveilla. 

vanha pyöreä puupöytä on ollut perheessä iät ja ajat, ja kunnostin sen uuteen loistoon mustalla puuvahakerroksella. Parolan Rottingin tuoleista kaksi on nettikirpputorilta muutamalla kympillä ostettuja, ja kaksi huonokuntoisinta sain ystävän vinkistä täysin maksutta tuttavansa varastosta pyörimästä . 

keittiön liukuovien vieressä oleva istutuslaatikko on tehty takkaelementin puisesta kuljetuslaatikosta, joka on verhoiltu talon verhouslautojen jämäpaloja hyödyntäen. näyttää kovinkin harkitulta toteutukselta mutta on vain loistava sattumusten summa joka sopii yrttiviljelytarpeeseeni loistavasti. 

oliivi-ja mandariinipuut ystäväni toi kaupunkiasunnostaan viihtymään ulkoilmaan ja etuterassin harmaantunut rottinkisohva on pelastettu juhannuskokosta.

käytännössä kokonaisuus on kaikkinensa kierrätetty tavalla tai toisella, ja loistava muistutus siitä, ettei tunnelma aina vaadi suuria satsauksia. visiolla ja viitseliäisyydellä pötkii jo pitkälle. 

 

 

Kommentit

Nettanen

Aivan ihana näköistä, eihän tuolta malttaisi poistua ollenkaan! :) Ja ihan super hyvät löydät nuo tuolit - itse etsin tänä kesänä rottinkituoleja mökille, ja niistä pyydetään nykyään usein käytettyinäkin paljon rahaa, saati sitten uutena. Vepsäläisen puutarhakalusteiden alesta sitten löysin kaksi rottinkituolia, mutta niille jäi hyvien alennustenkin jälkeen hintaa noin 100 euroa/kappale. No, onneksi ovat niin ajattomia, että niille riittä käyttöä vuosiksi. :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos paljon! Terassi on ollut kyllä todella viihtyisä ja jotenkin ihanan huoleton. Pitkään tuoleja kyllä etsin ja hinnat liikkuivat muutamasta kympistä useisiin satasiin, joten hyvä että jaksoin vahdata :)

Utelias (Ei varmistettu)

Laitoin kommentin jo aiemmin, mutta se katosi johonkin. Eli minne saat nuo kaikki kasvit mahtumaan talveksi? Kovin ihania olisi kaikki isot, mutta minulle ei ainakaan sisälle mahdu :/

Piret
lainahöyhenissä

Hah, sepä se - ei aavistustakaan mihin nämä kaunokaiset mahtuu. Joudun tekemään Shalasta varmaan viidakon, koska siellä lattiatila riittäisi hyvinkin jopa. Laitan kuvia kyllä kun saan kasvit sisälle :D

 

Hanna Ä
Mad Monstera

Oiii, miten ihana parveke! Ja mitkä maisemat! <3 Tää kesä oli kyllä niin ihanaa piha- ja parvekeaikaa. :)

Kommentoi