klassikkosalaatti uusiksi

lainahöyhenissä

 

uusin salaatti-ihastukseni on klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti, Insalata Caprese, pienellä twistillä. 

salaatin jujuna on hunajan ja valkosipulin kanssa uunissa paahdetut tomaatit, jotka maistuvat taivaalliselta basilikan ja buffalomozzarellan kanssa. makuja on monia, mutta omaan suuhuni tämä versio sopii jopa paremmin kuin esikuvansa. 

 

Insalata Caprese uunipaahdetuilla tomaateilla 

pieniä terttutomaatteja, runsaasti valkosipulinkynsiä 

oliiviöljyä, hunajaa, suolaa & pippuria myllystä

Buffalo mozzarellaa, basilikaa  

aseta tomaatit oksineen uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa. voit halutessasi lyödä kynsiä kevyesti linttaan leveällä kokkiveitsellä, jotta aromit pääsevät paremmin valloilleen. kaada tomaattien ja valkosipulien päälle runsaasti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa, ja ripsauta päälle suola ja pippuri myllystä. paahda n. 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai kunnes tomaatit ovat kauniin paahtuneita. huusholliin leviävä jumalainen tuoksu on myös omiaan kertomaan valkosipulien ja tomaattien kypsyydestä. 

nosta tomaatit uunista, ja anna jäähtyä tovi. asettele lämpimät (ei uunikuumat) tomaatit tarjoiluastialle. revi joukkoon Buffalo mozzarellaa, ja lisää reilusti basilikanlehtiä. viimeistele herkku vielä lusikoimalla uunivuoasta hunajaista paistolientä salaatin päälle. 

nauti hartaasti rapeakuorisen leivän kera. 

 

Kommentit

Hanna Maria
Hanna Maria

Oooh, kuulostaa ihanalta..

Kommentoi