kohti Helsinkiä ja kansainvälistä debyyttiä

varjele, että on ollut jännittäviä päiviä elämässä nyt.

saimme Clarissan kanssa paikan Helsingissä GoExpo HORSE messuilla kuun vaihteessa hypättävään kansainväliseen CSI1* kilpailuun nuorten hevosten luokkiin tasolla 115-125 cm.

viimeisin kansainvälinen kilpailuni onkin heti tuoreeltaan 17 vuoden takaa, 2003 Tallinna Horse Show:sta, missä hyppäsin hevoseni Irco Polon kanssa nuorten ratsastajien luokkia.

tuleva Helsingin kilpailu on aivan valtavan iso etappi meille, ja hieno aloitus tälle tavoitteelliselle kaudelle. en uskonut yhteisen kansainvälisen debyytimme tulevan aivan näin pian vastaan, mutta toisaalta, elämässä asiat harvoin tapahtuu juuri siten, miten ne on kaavailtu.

tärkeintä on, että olemme ratsukkona kilpailun vaativalla tasolla ja omaamme kaikki edellytykset hyviin suorituksiin.

täpötäysi messuhalli tulee olemaan kilpailumiljöönä erityisen jännittävä itselle – hevoselleni sen sijaan uskon väenpaljouden jopa sopivan. Clarissa rakastaa esiintyä ja olla kilparadalla, joten häntä ei varmasti erityiset puitteet hämmästytä lainkaan.

valmistautuminen tällaiseen kilpailuun on meidän kohdalla tarkoittanut erityisen tarkan harjoitussuunnitelman tekemistä valmentajien  kanssa – ennen muuta hevoselle, mutta myös itselleni. haluan olla kilpailussa mahdollisimman hyvissä lähtökohdissa suoriutua Clarissan kanssa kunnialla, ja tämä tarkoittaa harjoitteluintensiteetin nostamista molempien urheilijoiden kohdalla.

Clarissan kanssa keskitytään kaksi viikkoa ennen kilpailua mahdollisimman rentoon ja hyväntuuliseen sileän harjoitteluun – ennen muuta apujen vastaanottamiseen ja suoruuteen. kipakka tammani on hyvin erityislaatuinen hevonen, ja kanssaan joutuu usein tekemään kompromisseja harjoittelussa – tärkein tehtäväni ratsastajana on yrittää pitää Clarissa tyytyväisenä ja mahdollisimman rentona kotiharjoittelussa.

omalla kohdallani kilpailuvalmistautuminen pitää sisällään erityisesti joogan ja vatsalihasharjoitteiden lisäämistä  kehonhallinnan parantamiseksi. suurin haasteeni esteradalla on rauhaton ylävartalo, jonka usein paiskaan hypyssä liiaksi eteen, sen sijaan, että istuisin pystymmässä ja olisin näin häiritsemättä hevosta hypyssä. oma filosofiani ratsastajana on pitää huolta siitä, että pystyn omalla tekemiselläni mahdollistamaan hevoselle helpoimman tavan suoriutua sille asettamistani tehtävistä – tämä tarkoittaa ratsastajan fyysiseen kuntoon ja kehonhallintaan panostamista.

tällaisissa tunnelmissa, ja valtavan suuren harjoittelumotivaation innostamana, päivät kuluvat kuin siivillä. hyppäämme huomenna ja lauantaina vielä Ypäjällä kilpailuissa, minkä jälkeen alkaa viimeistelyvalmistelut kohti Helsinkiä.

huh. olen niin innoissani että kasvot kramppaa jännityksestä ja riemusta.

valtavasti onnea kanssakilpailijoille toivoen ja sankkaa yleisömäärää Helsinkiin odottaen,

Tiiu Piret ja  Clarissa 

kuva : Hanna Heinonen 

Kommentit (3)
  1. Onnea kisoihin! 🙂

  2. Hei, Kiiitos! Kisataan kaikkina päivinä – pe 15:00, la 13:00 ja su 13:00 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *