koko kesän luottoasu ja pari ajatusta pukeutumisesta

lainahöyhenissä

 

 

huomasinpa tässä juuri, että viimeisin asupostaukseni on huhtikuulta, Amsterdamin reissulta. 

syy tähän on yksinkertainen: en pidä asukuvien ottamisesta. en ollenkaan.

kameran edessä keekoilu sillä tavalla liioitellun lennokkaasti, että lopputulos näyttäisi muka luonnollisesta, on ollut minulle aina äärettömän kiusallista. 

muutenkin ajatus omien asujeni kuvaamisesta tuntuu päivä päivältä vieraammalta. haluaisin, että on jotain ihan oikeaa sanottavaakin. eihän vaatteet nyt kerro oikeastaan yhtään mistään yhtään mitään. 

toinen syy asukuvien vähyydelle on se, että omistan nykyisin todella niukan garderobin, enkä koe oikeasti käyttämieni asujen olevan kovinkaan inspiroivia. pukeudun usein samaan asuun, ja lähes poikkeuksetta kokomustaan. 

kuvan asu, mustat farkut ja valkoinen miesten pellavapaita, on ollut ylläni keväästä saakka monta kertaa viikossa - koen oloni tässä asussa aina hyväksi ja rennon tyylikkääksi. ja jos olen oikein mukavuudenhaluisella päällä, vaihdan farkut mustiin joogahousuihin ja oloni on entistä kotoisampi.  

olen vuosien myötä oppinut tuntemaan omat vahvuuteni pukeutujana, enkä enää kaipaa väri- tai trendikokeiluja tyylini rikastamiseksi. uusi pari korvakoruja tai uudet kengät, tuovat nykyisin sen kaivatun  särmän, mikä kymmenen vuotta takaperin vielä tarkoitti vaatteiden silmitöntä ostelua ja henkilökohtaisen tyylin päivittämistä. ostan vaatteita hyvin harvoin, ja ainoastaan tarpeeseen - en tahdo kaappiini yhtäkään vaatetta, mitä en voi päivittäin käyttää. 

en myöskään ole sinut sen ajatuksen kanssa, että kuvauttaisin blogiini asuja, joita en oikeasti edes arjessani käytä. tähän suuntaan olin kovaa kyytiä ajautumassa asukuvieni kanssa, enkä oikein näe mitään pointtia tällaisessa toiminnassa. 

herättääkö tämä jotain ajatuksia? olisi mukava tarinoida aiheesta kanssanne, mitä tyyli sinulle merkitsee? koetko löytäneesi oman luottotyylisi, missä tunnet itsesi hyväksi? luotatko harkittuun garderobiin vai tuoko vaatteiden paljous mielihyvää?  entä mistä inspiroidut pukeutujana? 

mielenkiinnolla ajatuksianne odottaen, 

Tiiu Piret xx

 

Kommentit

Luottotyyli on ollut jo pitkään raidoissa, tai yksivärisissä mustissa ja valkoisissa, simppelit pitkähihaiset paidat, suorat housut / kapeahkot farkut ja mekoissa ja hameissa midipituus. Oikeastaan jo värimaailman pelkistyminen on tuonut paljon helpotusta, kun vaatteet ovat pääsääntöisesti toisiinsa yhdisteltävissä.
Ehkäpä oman tyylin löytyminen liittyy muutoinkin ikään ja siihen, että identiteetti on asettunut sellaisiin uomiin, jossa tietää omat vahvuutensa ja ne heikot kohdat, joiden tunnistaminen itsessään jo tuntuu ennemminkin vahvuudelta. On aika rohkeaa olla huono ja heikko joissain asioissa, joissa voi sitten tukeutua muihin :)
Kivaa löytää joku muukin, joka ei tykkää ottaa asukuvia :D
Ihanaa syksyä!

Piret
lainahöyhenissä

Tuo yhdisteltävyys on mielestäni toimivan vaatekaapin kulmakivi. Omista vaatteistani oikeastaan kaikki sopii kaiken kanssa enkä muista koska olisin potenut ns. "asukriisiä". 

Iällä on varmasti suuri merkitys tähänkin asiaan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Samoja ajatuksia minullakin! Nykyisin tiedän mitä vaatteilta haluan, mikä sopii minulle ja kaappini. En tee enää hutiostoksia, jotka lojuvat kaapissa käyttämättöminä. Ostan tarpeeseen. No ja satunnaisesti "tarpeeseen", mutta vain laadukkaita ja aikaa kestäviä vaatteita, jotka voin helposti yhdistää jo kaapista löytyviin vaatteisiin.
Olisi kiva saada postaus luottovaatteistasi ja asusteista!

Piret
lainahöyhenissä

Samaa mieltä - vaatteen käyttämiselle on nähtävä jatkumo, jotta sitä kannattaa ylipäätään ostaa. Laadukkaat ja pitkäikäiset vaatteet ilahduttavat vuosia. 

Luottovaatepostauksen voisin toteuttaa, hyvä idea! Kiitos :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvassa näkyvä luottoasu näyttää todella tyylikkäältä, varsinkin nuo farkut! Mikä niiden merkki/malli mahtaa olla? Kiitos jo etukäteen :)

Piret
lainahöyhenissä

Nämä farkut ovat suosikkini, enkä raaski niistä luopua vaikka vetskari on ollut rikki oikeastaan ostohetkestä saakka. Tähän olen keksinyt tosin patenttiratkaisun: käytän pientä hevosten letityskuminauhaa vetoketjun vetimen reiän läpi vedettynä, ja kiepsautan kuminauhan napin ympärille, jotta vetskari pysyy kiinni :D :D

Farkut ovat h&m:n 19,90 € maksaneet suoralahkeiset farkut, mistä olen itse lyhentänyt lahkeet nilkkamittaisiksi. 

Hevosihmiset..:) Mulla ajelehti letityskumppareita harrastuksen jo loputtua taskuissa varmaan kolme vuotta, koska eihän sitä voinut tietää milloin niille olisi käyttöä.

Piret
lainahöyhenissä

Hahah juurikin, tän jutun ymmärtää vain hevosihmiset :) 

HM-laatua (Ei varmistettu)

Varsinaiset luottofarkut, kun ovat räjähtäneet käsiin jo heti ostettaessa

Hyvät on, kuitenkin! Mutta sinun päällä kaikki näyttää hyvältä.

Mä olen sitä mieltä että panosta perus-/arkivaatteisiin, pihistä juhlavaatteista. Laadukas (yleensä vähän kalliimpi) t-paita on parempi ostos kuin joku juhlatoppi/-paita. Tulee edullisemmaksi, kun käyttökertoja on useita.

Piret
lainahöyhenissä

No se on kyllä totta, että laatu näissä ei ole ollut vetoketjun suhteen mistään kotoisin. Mutta malli muutoin, kuin myös väri, joka on lukuisista pesukerroista huolimatta pysynyt tavanomaista paremmin :) 

Ja ehdottoman samaa mieltä tuosta panosta/pihistä asetelmasta. Laatua arkivaatteisiin, ja juhlavaatteista sopii tinkiä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä suunta!
Sinähän voisit asukuvien sijaan alkaa kertomaan enemmän ’capsule wardrobe’ ajatuksesta. Se kiinnostaisi upean sisustustyylisi lisäksi.

Piret
lainahöyhenissä

Minustakin :)   Tässä olisi ehdottomasti hyvä aihe postaussarjaan, kiitos ideasta!

Aleksia (Ei varmistettu)

Olipa mielenkiintoinen postaus! Olen seurannut sinua niiltä ajoilta asti kun pukeutuminen ja asukuvien ottaminen oli tosiaan ihan toista pidin sinua todella itsevarmana ja rohkeana pukeutujana silloin vaikka en pystynyt siihen lainkaan samastumaan.

Mikä sai mielestäsi tämän muutoksen liikkeelle ja eikö esim nyt sesongin vaihtuessa tule sellainen olo että haluaisi jonkin uuden villaneuleen jne kaappiin jotta ei tarvitsisi aina käyttää niitä samoja? Olisi todella mahtavaa saada postaus luottovaatteistasi ja vaatekaapistasi tarkemmin. Joskus myös olit hieman ainakin laukkufriikki, joten onko sinulla niitä enää useampia? Mistä muuten ostat vaatteita kun jotain ostat?

Itse olen ehdottomasti löytänyt oman tyylini myös lähempänä kolmeakymmentä. Tuntuu että oma ulkonäkö ja tyyli on vain parantunut siitä mitä se oli kun oli parikymppinen. Erilaisia vaiheita on tullut käytyä läpi ja nykyään sitä on todella nirso vaatteiden suhteen ja materiaalilaput syynätään tarkasti läpi. Se säästää kummasti turhilta ostoksilta myös! Koko vaateteollisuus kyllä tuntuu joskus huijaukselta eikä hinta tai yhtään mikään takaa enää laatua.

Piret
lainahöyhenissä

Aina sesongin vaihtuminen aiheuttaa tietysti mielitekoja juuri takkien ja neuleiden osalta - mutta hyvin usein tulen siihen tulokseen, että en uusi tarvitse. Ja jos tarvitsen niin sitten ostan, tai joku erityisen kaunis yksilö osuu kohdalle.

Olin nuorempana hyvinkin rohkea pukeutuja. Kokeilin paljon kaikkea, ja muistanpa omistaneeni lähes 100 paria korkokenkiä mikä kaikessa järjesttömyydessään tuntuu huvittalta nyt, kun kaapissa on kaksi paria juhlakorkoja ja kahdet nilkkurit. Laukkuja löytyy enää vintage Chanelini, Mulberryn Alexa ja Alexander Wangin pussilaukku sekä uusin ihastukseni Chanelin Boy, jota käytän päivittäin. Muut ovat pusseissaan vaatehuoneessa vailla käyttöä. 

Oman tyylin löytyminen ja vakiintuminen on tuonut tiettyä rauhaa. Vaatteista stressaaminen on hukkaan heitettyä aikaa ja itselleni tärkeämpää on tuntea vaatteissa olonsa kotoisaksi, kuin että aina olisi jotain uutta ja virkistävää yllä :) 

Kiitos pitkästä kommentista ja tästä aiheesta lupaan kirjoittaa lisää!

 

 

Johannakk (Ei varmistettu)

Upea tyyli sinulla ja mielenkiintoisia, samaistuttavia ajatuksia. Minä myös olisin todella kiinnostunut kuulemaan mistä teet nykyään hankintoja ja mitä vaatekaappisi sisältää. Itse törmään usein siihen ongelmaan, että laadukkaita ja kulutusta kestäviä tyylikkäitä perusvaatteita on hyvin vaikea löytää. Saisikohan sinulta vinkkejä.. :) Valoa syksyysi!

Piret
lainahöyhenissä

Tätä on toivottu sen verta paljon, että yritän parhaani mukaan toteuttaa tästä vaikka muttaman postauksen mittaisen juttusarjan :) 

Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanaa syksyä! 

 

Ässätässä (Ei varmistettu)

Musta olisi mahtavaa nähdä niitä luottoasuja, vaikka sitten eri korviksilla silloin tällöin. Se kun olisi kaikkein inspiroivinta oikeassa elämässä, jossa ei ole pr-toimistoa, josta voi halutessaan hakea uuden vaateparren.

Kiinnostaa myös sun näkemykset siitä, mitkä on hyviä merkkejä ja matskuja. Mitkä on niitä vaatekappaleita, jotka aidosti kestävät monta päivää viikossa käytössä. :-) ja erityisesti kiinnostaa parhaat mustat joogahousut!

Itse juuri muuttaneena oon miettinyt myös paljon vaatteita - sitä että niitä on ihan liikaa, mutta muka ei mitään päälle pantavaa. :D haaveilen myös vaatekaapista, jossa ei olisi turhuuksia.

Jenny La (Ei varmistettu)

Tämä oli hyvä postaus - kiitokset siitä! Itselleni mullistavin ymmärrys oman tyylin löytämisen suhteen on ollut se, että oma tyyli syntyy nimenomaan ja vain toistosta; ei siitä että jokaisessa tilanteessa olisi jotain uutta ja erilaista päällä. Ajatuksesi ajattoman kapselivaatekaapin kokoamisesta ja laadukkaista vaatteista kiinnostaisivat kovasti ja olisi ihana päästä näkemään myös tarkemmin joitain luottovaatteitasi :)

Kommentoi