makuuhuoneen pimennysverhot

lainahöyhenissä

 

makuuhuone sai vihdoin verhot. 

talo muuntui heti kaksinverroin kodikkaammaksi, ja ennen muuta, makuuhuoneet säkkipimeiksi. ikkunoissani ei ole sälekaihtimia,  koska en pidä konseptista ollenkaan, eikä metsänsiimeksessä ole edes tarvetta moisille. varsinkaan, kun valoisuusongelma on ratkaistavissa muutoinkin. 

luonnonvalo saa vaeltaa talossani kuinka mielii - ainoa akuutti valonsäätelyn tarve on luonnollisesti makuuhuoneissa. päädyin eri vaihtoehtoja puntaroidessani ratkaisemaan ongelman pimennysverhoilla, mitä varten asennutin hengettömät verhokiskot  kattoon viimeisten viimeistelytöiden joukossa. 

valmisverhot eivät olleet vaihtoehto - huonekorkeus verhoitettavissa huoneissa on  2700, ja tahdoin verhot koko mitaltaan lattiasta kattoon. olin siinä uskossa, ettei kauniita pimennyskankaita ole olemassa, vaan joutuisin tyytymään kompromissiratkaisuun kankaan osalta. vierailu Eurokankaassa osoitti kuitenkin luuloni vääriksi, pimennyskankaita oli vaikka ja kuinka - valittavana oli myös täysin pimentäviä, tai valoa aavistuksen läpipäästäviä kankaita. 

halusin korostaa ison makuuhuoneen ja spa- kylpyhuoneen yhteensulautumista yhtenevällä verhoituksella.  tarpeeksi runsas ja kauniisti laskeutuva kangas oli tässä avainasemassa - kuin myös juuri tismalleen nappiin onnistunut kangasvalinta: Eurokangas Reflex 2, H4 pimennyskangas (täysin pimentävä), värikoodi B200.  Reflex verhokankaassa on foliopintainen tausta, mikä blokkaa auringon lämpösäteilyä pitäen makuuhuoneet myös viileinä kuumina kesäpäivinä. 

mittojen mukaan teetetyt verhot asennettiin ammattilaisen toimesta, ja viimeisteltiin vielä paikoillaan höyryttämällä täysin suoriksi ja esteettä laskeutuviksi. pakko kiittää todella ammattimaista palvelua niin asennuksessa, kuin myymälässäkin - kangasmyyjä sai heti kiinni visiostani, ja koko projekti oli ihanan nopea ja vaivaton. 

lopputulos on aivan käsittämättömän kaunis ja sulava. en olisi edes uskaltanut odottaa näin seesteistä tunnelmaa. huone muuttui niin lämpimäksi ja kotoisaksi. ihanan kutsuvaksi. 

 

// verhoista saatu yhteistyöalennus // 

 

 

Kommentit

marie2 (Ei varmistettu)

Hei!

Olen vasta löytänyt sun blogin enkä ole lukenut kuin näitä uusia postauksia talosta, mutta olen tosi mykistynyt sun kodin kauneudesta! Mulla on kaksi pientä lasta jotka näkyvät ja kuuluvat meillä kotona, mutta aina kun saan pienen hetken, nautin kun saan ihailla kauniita kuvia. Olisin kysynyt vielä tarkemmin noista verhokiskoista, mistä olet ne hankkinut? Pitääkö ne asentaa jotenkin rakennusvaiheessa, vai voiko myöhemminkin? Olen pohtinut meidän olohuoneen verhoratkaisua ja tuo kisko näyttäisi tosi hyvälle, jotain sellasta mitä haen.
Kiitos vielä kun jaat tätä kauneutta :)
Marie

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos Marie ihastuttavasta viestistä, siitä tuli todella hyvä mieli. 

Verhokiskot on ostettu ihan K-Raudasta, ja sopivat mainiosti jälkiasennettaviksi! Kyseessä on hyvin pieniprofiilinen ja huomaamaton U-kisko (?), missä on pienet liu`ut, joihin verhot ripustuu. 

:)

 

Uk (Ei varmistettu)

Minäkin rohkaistun myös uutena seuraajana kiittämään snua, löysin tieni tänne Modernistikodikas blogin kautta. Talosi on todella kaunis ja blogisi kiva uusi tuttavuus, joten tänne tulen uudestaan ihailemaan. Ps. Sun koira on upea

Piret
lainahöyhenissä

Voi kiitos kovasti! Olipa hyväntuulen kommentti - välitän myös Chloelle rapsutukset. Hän saa kyllä melkoisen paljon hyvänmielen viestejä ihanilta lukijoilta :) 

Rautiaiska (Ei varmistettu)

Hei
Onko kisko lisäkannattimilla kiinni katossa? Kävin kerran Eurokankaassa katsomassa noita pimennysverhoja ja kiskoja. Olivat sitä mieltä, että pimennysverhot painavat niin paljon, että tuo U- kisko ei kestä.

Piret
lainahöyhenissä

Hmm ei mielestäni - laittoivat toki todella hyvin sen kattoon alkujaankin kiinni. Ainakaan oman kankaani kohdalla ei ollut puhetta edes etteikö kestäisi?  Eli hyvin toimii ainakin minulla :) 

Rautiaiska (Ei varmistettu)

Pitääkin mennä uudestaan käymään siellä ja näyttää tätä sinun toteutusta. Joka on muuten juuri sellainen mikä itsekin haluan

Marttah (Ei varmistettu)

Moi! Onko nuo verhot läheltä tweed-kankaan näköistä kangasta jossa hienoinen kimallus? Kuvassa kangas näyttää kauniin tasaiselta ja mattamaiselta.

Kiitos vastauksesta.

SN (Ei varmistettu)

Moikka! Nämä verhot tulivat vastaan etsiessäni verhoja, jotka auttaisivat estämään lämmön säteilyä asuntoon. Oletko huomannut tällaista vaikutusta verhoissa, ja/tai viitsisitkö esimerkiksi mittaamaan eron huoneessa verhojen ollessa auki ja kiinni?

Piret
lainahöyhenissä

Makuuhuone on pysynyt helteilläkin ihanan viileänä!! Toimivat siis erittäin hyvin :) 

MaaritAR (Ei varmistettu)

Moi,
täällä yksi, joka kolmien eri pimennysverhojen jälkeen on jo menettänyt uskonsa, että makkari saadaan pimeäksi. Eli meillä kiskon ja ikkunan yläreunaan jää väli, josta valo tunkee. Estääkö tuo kiskon asentaminen kattoon sen? Tuossa kuvassa alareunassa näyttää tulevan vähän valoa, mutta saatko huoneen täysin pimeäksi? Terkuin Uneton Tampereelta

Piret
lainahöyhenissä

Hmm ainakin keskellä metsää saa :) Kun ulkoa ei kajasta mikään katuvalo tai muut valon pilkahdus. Minulla ovat siis toimineet kyllä oikein hyvin! 

Kommentoi