operaatio avokado

lainahöyhenissä

 

"minä idätän avokadon, lyön sen multiin ja kasvatan vantteran avokadopuun" - näin ajattelin itsekseni. 

vaan kun   m i t ä ä n   e i   t a p a h d u. 

kertokaa, kuinka kauan tässä avokadon vedessä lilluttamisessa pitäisi kulua aikaa siihen, että siemen halkeaa ja - tadaaa - niin on pian kaunis verso ruukussa. sen sijaan että oma avokadon siemeneni näyttäisi keräävän voimiaan kasvupyrähdykseen, tämä nahistuu käsiin. 

auttakaa.

on aurinkoinen paikka, vedet vaihdettu ja rakkautta annettu. 

EDIT //  sain jo ensimmäisen vinkin: siemen pitää kuoria ennen vesilasiin laittamista  - tällöin aukeaa nopeammin. 

Kommentit

Tikamo

Mielenkiinnolla odotan projektin etenemistä! Rakastan kasveja, mutta jostain syystä viherpeukalointi ei suju toivotulla tavalla useimmiten :)

Sarppa (Ei varmistettu)

Kaikki avokadot eivät ala versota, sillä avokadoilla on sukupuolet. Vain naarassukupuoliset avokadot alkavat itää.

Itse laitoin kerran samaan aikaan neljä avokadoa itämään, ja vain kaksi niistä alkoi tehdä versoja. Muistaakseni ensimmäiset versot alkoivat näkyä reippaan viikon kuluessa.

Kannattaa laittaa avokadolle kavereita itämään, koska voi olla, että sinulla on urospuolinen yksilö lasissa. Tsemppiä ja malttia kasvatteluun! Muistathan pitää avokadoja kotisi valoisimmalla paikalla.

Piret
lainahöyhenissä

EIKÄ! hahaha nyt naurattaa. 

kiitos vinkistä, pistän heti kaverit versomaan jos tosiaan yritän väärää sukupuolta vikitellä itämään 

:) :) :) 

Tuulihattu

En osaa sanoa avokadon kasvattamisesta mitään. Mutta tämä postaus toi mieleen Lauran ihanan kirjoituksen aiheesta. Etsin ja luin sen taas uudestaan, kiitos sinun. http://www.lily.fi/blogit/missa-olet-laura/vain-aikaa-vaaditaan 

Nou

Olisikohan tästä postauksesta jotain hyötyä?

http://christinadueholm.dk/my-avocado-trees/

Jemina
No Sex and the City

Tästä ei varmaankaan ole esim. kerrostaloasukeille apua, mutta kerronpa silti: oman kokemukseni mukaan kaikkein paras keino idättää avokadoja on yksinkertaisesti nakata siemenet kompostiin. Yritin monta kertaa tuota vesilasikasvatusta, eikä siitä koskaan tullut yhtikäs mitään. Lopulta kypsyin hommaan ja paiskasin siemenet pihan kompostiin. Ja kappas, mitäs sieltä sitten keväältä alkoikaan pilkistellä - hurja määrä avokadon alkuja! Vantteraa puuta saa vielä odotella, mutta yksi tällä tavalla idätetyistä avokadoista (nyt n. parivuotinen) on tällä hetkellä puolitoistametrinen.

hortonomi (Ei varmistettu)

Tavallaan onkin - nimittäin vähän sama kokemus kerrostaloasukkina mulla on siitä, että vesilasissa ei oo tapahtunut mitään mutta kun oon laittanut siemenen vaan suoraan multaan ni avot.

Ninne (Ei varmistettu)

Mä laitoin myös aikanaan kaksi avokadoa itämään samaan aikaan. Toiselle kävi juuri noin kuin omallesi ja toinen lähti itämään. Olivat samanlaisissa laseissa samassa paikassa samanlaisessa vedessä, joten jotain mystiikkaa siinä on. :D Versomisen jälkeen istutin multaan ja kesti taas hetken, että kasvoi pieneksi versoksi. Rauhassa kasvoi pituutta ja yllättävän pitkään oli pelkkä ruukussa oleva tikku, mutta nyt on alkanut versomaan lehtiä.

Suosittelisin siis kokeilemaan uudestaan ja odottelemaan kärsivällisesti. Hidasta puuhaa, mutta kyllä se siitä!

Viikie (Ei varmistettu)

Me tehtiin äidin kanssa yhtäaikaa koe idätys avokadoille, äitini laittoi omansa suoraan multiin ja välillä jo unohtikin koko tapauksen (puolivarjoisaan ja lämpimään nurkkaan). Itse liottelin omaa koekappaletta vesilasissa varmaan pari viikkoa ja siemen halkesi muttei mitään muuta näkyvää tapahtunut. Siinä vaiheessa kyllästyin ja siirsin haljenneen siemenen ruukkuun ja multaan. Lopputulos: sekä minun että äitini kokeilut versoivat, äidillä vähän hitaammin (yli kuukausi) mutta hänen avokadon alkunsa olikin sitten vankempi ja kasvoi "puhkeamisen jälkeen" nopeammin.

Hanniskainen (Ei varmistettu) https://omanelamansamalli.blogspot.fi/

Kannattaa tosiaan laittaa veteen likoamaan useampi, koska sukupuolella on väliä. Meniköhän omassani useampi viikko-kuukausi ennenkuin juuret ilmestyi. Multaan istutin vasta kun oli lyhyttä vartta ja pieniä lehtiä kasvattanut. 8kk päästä olikin jo hullun korkea ja isot lehdet. :)

Piret
lainahöyhenissä

KIITOS kaikki mielettömistä vinkeistä!! Kokeilen heti tuota pikaa, koska Avocado-puu on saatava. 

maria - www.mariamaria.fi (Ei varmistettu) https://www.mariamaria.fi

miten avokado-operaatio sujuu? itsellä mullassa haljennut siemen, ei elon merkkejä. eikä enää edes muistikuvaa, kuinka kauan näin on ollut... :D

Piret
lainahöyhenissä

Sinulla menee siis paremmin - omani homehtui veteen :) :) :) 

Voimavarat ei riitä juuri nyt uuteen yritykseen. Pettymys on vielä liian tuoreessa muistissa..

Kommentoi