palautettu instagram- tili ja muistutus tietoturvasta

Kuvakaappaukset54.jpg

 

kiitos A-Lehtien tarmokkaan avun, sain Instagram- tilini takaisin! 

@tiiupiret– profiilini on siis jälleen hallussani – lähes kaikkine kuvineen vieläpä. sydäntä lämmitti lukea dm- viesteistä ihmisten hakkerille lähettämiä viestejä ja pyyntöjä tilin palauttamisesta takaisin minulle.  tukenne tuntui mahdottoman hyvältä. 

hyvin harmillinen tapaus kaikkinensa, joka kuitenkin päättyi lopulta onnekkaasti. ikävintä tässä koko sotkussa on se, että ilman suuren mediatalon apua, en todennäköisesti olisi saanut asiaa saatettua tähän lopputulokseen, ja hakkeri olisi vienyt tilini mennessään. edelleenkään en tiedä kuka tämä tilini hakkerilta omien sanojensa mukaan ostanut henkilö oli, tai mitä hän katsoi hyötyvänsä tilini kaappaamisesta. 

facebookin kautta tehtävään instagram- tilin ilmiantolomakkeeseen en ole saanut vieläkään vastausta, eikä mitään muutakaan yhteydenottoa ole tullut instagramin tai facebookin toimesta lukuisista ilmiannoista huolimatta. 

tietoturvakäytänteeni muuttui kerrasta tämän tapauksen johdosta. tilini haltuun saatuani vaihdoin salasanaa muutamaankin otteeseen, ja otin kaksivaiheisen todennuksen käyttöön kaikissa palveluissa, missä se vain on saatavissa. lisäksi vaihdoin uudet uniikit salasanat jokaiseen tiliin pankkiohjelmaa myöten. 

myönnän sortuneeni ajattelumalliin, että mitä nyt kukaan minun tiedoillani tekisi. olinpa typerä. vaikka olisin voinut toimia tietoturvani kanssa vastuullisemmin jo ennen tätä tapausta, ei rikollinen toiminta siltikään ole yhtään enempää oikeutettua. 

summa summarum, pitäkää huolta salasanoistanne. ja ottakaa ehdottomasti käyttöön tuplavarmenteet kaikkiin sosiaalisenmedian kanaviin ja tileihin. tämä tapaus muistutti siitä, että rikolliset voivat olla juuri Sinun tietojesi perässä. 

tuestanne kiittäen ja iloista viikonloppua toivoen, 

Tiiu Piret xx

Kommentit (2)
  1. Hyppivä Tapio
    8.6.2018, 13:57

    Luin hiukan tästä tapauksesta ja hyvä kun sait tilisi takaisin!

  2. Huh, onneksi suurin osa kuvista säilyi eikä kaikki hävinnyt bittiavaruuteen! Facebookin ja Instagramin toiminta tässä on kyllä todella kyseenalaista ja otin itsekin tuplavarmenteet käyttöön kaikkialle. Ei ole sellainen olo, että voi luottaa palvelimen apuun tällaisen tilanteen sattuessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *