parasta lomassa

 

kotiinpaluu.

loman paras hetki.

viime perjantaina ymmärsin kaipaavani kotiin. olin viettänyt seitsemän päivää Portugalissa perheeni kanssa, ja jo näin pian huomasin kaipaavani arkea.

rakastan sitä kutkuttavaa tunnetta, kun rennon ja ylensyödyn loman jälkeen pääsee takaisin omaan kotiin. omiin lakanoihin. omaan huusholliin. takaisin omien rutiinien pariin, ja arjen rytmittämään tekemiseen.

minulle onnistunut loma osoittaa aina omassa elämässä vallitsevan balanssin. tai sen ilmeisen  puutteen.

jos jonkun elämän viisauden voisin omista kokemuksistani sanoiksi puristaa niin tämän: ei ole itsestäänselvyys elää mielekästä arkea. 

on hyvä ottaa hieman etäisyyttä, ihan vain hoksatakseen, että  ne omassa elämässään  vähäpätöisiksi ristimät arjen välttämättömyydet ovatkin itseasiassa hiivatinmoinen rikkaus.

loman viimeisinä päivinä kaipasin puolisoni naurua ja vahvaa syliä. hervotonta koiraani ja kovapäistä hevostani. omaa sänkyä, itse keitettyä kahvia, pyykkien lajittelua ja aikaisia herätyksiä.

on niitäkin lomia ollut, joiden olisi suonut jatkuvan ikuisesti. lomia, joilta ei ole ollut juurikaan tolkkua palata. ei mitään mieltä nousta paluulennolle, kun kotona ei ole mitään mitä odottaa.  

ehkä juuri siksi, kun tiedän asioiden voivan olla toisellakin tolalla, tuntuu vaaterissa ihanasti nitkuva arki ylelliseltä  – eikä kaukomailta paluu ole koskaan tuntunut näin  tarkoituksenmukaiselta.

 

antoisaa viikkoa toivoen, pian arkirytmiin palaten,

Tiiu Piret xx

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *