pihapulmia ja terassikaaosta

26C9BE86-9696-4818-BB78-4D3170C039CD (1).jpg

 

 

kotipostaustoiveissa nousi useasti esiin piha ja terassi aiheena. 

noh. omat suunnitelmani käytännössä loistavat poissaolollaan. 

terassin suhteen suunnitelma on onneksi aika selvä. vahaan mustaksi vanhan pyöreän puupöytäni, minkä ympärille kerään lajitelman Parolan rottinkisia Lumikenkä- tuoleja –  tämän lisäksi terassi kaipaa muutaman laiskanlinnan, ja yrteille sopivan sopen missä kasvaa, mutta muutoin yleisilme pysyy hyvin yksinkertaisena. 

nyt vallitseva tilanne on erinäinen sekasorto ruukkukasveja, missä mikään ei ole vielä siellä missä pitäisi, mutta tunnelma on aika lailla sitä mitä haenkin – kesäinen ja rennon välimerellinen. 

maansiirtokoneiden jäljiltä paljaaksi jäänyt kuvassa vilahtava takapiha sen sijaan on edelleen täysi mysteeri. kuntta tänne sopisi erinomaisesti, mutta maksaa maltaita noin suurelle alueelle istutettavaksi. yksi vaihtoehto olisi rajata vain terassin välitön läheisyys kauniiksi, mutta en omaa mitään kokemusta pihan laitosta, joten en oikein osaa tarttua tähän projektiin miltään kantilta.

nurmikkoa en tahdo missään nimessä, joten se on ainoa selkeä rajaus pihan suhteen. 

eli täysin auki on vielä pihasuunnitelmat, ja varmasti menee pitkälti yli kesän ennen kuin asia nitkahtaa suuntaan taikka toiseen. hyviä ideoita otetaan toki vastaan! 

Tiiu Piret xx

 

A61BCC39-3DFD-4955-B53C-B6740D64D265.jpg

9E8D99A7-D2F6-4EB0-BD63-F43A4ECA695E.jpg

A31B58D9-B3D6-44B3-8843-9AC8DF1465CE (1)-2.jpg

Kommentit (1)
  1. Yhdessä kotoisa jaksossa oli saman tyyppinen piha kannattaa katsoa.

    Meillä on kolmasosa pihasta terassia. Kolmasosa kiveystä, polkuja, istutusten rajauksia, pientä koristekivi mursketta ja loput helppohoitoisia istutuksia.
    En voi kuin suositella. Kivet ja laatat ovat todella kätevä ratkaisu pihaan, eivät vaadi hoitoa lainkaan. Helpot perennat, puut ja pensaat kun valitsee pihan sääoloihin sopivina niin onnistuu varmasti. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Meillä tehtiin kaikki itse, suunniteltiin ja toteutettiin takapiha yhden kesän aikana. Viimeistelyä on tehty ja kunnossapitoa sen jälkeen kolmena kesänä. Mutta kerran kun sen kunnolla tekee niin saa nauttia kauniista pihasta joka kesä. Enkä ole puutarhuri laisinkaan, ensimmäinen piha ikinä, mutta kovasti on kehuttu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *