pöytä kuin koru kaunein

lainahöyhenissä

 

siinä se nyt nakottaa. kaunein pöytä koskaan. 

ruokailutilaa suunnitellessani oli selvää, että tahdon pyöreän pöydän. ruokapöydän malli oli siksi tärkeä, että jo pitkään olen tahtonut pöydän, joka kerää ihmiset ympärilleen - ei sivuilleen tai päätyihin. 

mietin marmorista pöytää. mietin graniittikantista pöytää. hetken mietin vanhaa pöytää, joka ehkä entisöitäisiin. mikään ei tuntunut kuitenkaan täydelliseltä ratkaisulta. toisaalta oli kamala palo, saada ruokailutila äkkiä valmiiksi - enkä olisi millään malttanut odottaa kuukausien mittaisia toimitusaikoja. 

onneksi päätin kerrankin malttaa. 

tiesin heti, tämän Nikarin Periferia- pöydän* nähdessäni, että siinä se on. kahdeksan pitkää viikkoa odotin uniikin saarnipöydän valmistumista puusepän käsistä, ja kun viimein näin pöydän sen verstaalta hakiessani, kiljahdin riemusta. enkä vain yhdesti. 

pöytä on yksinkertaisesti henkeäsalpaavan kaunis.

todellinen mestariteos. 

 

* tuotteesta saatu alennusta blogiyhteistyönä 

 

 

Kommentit

Noora_HS (Ei varmistettu)

Kiva pöytä! Voisitko kertoa mistä kuvassa oleva matto on? :)

Piret
lainahöyhenissä

Hei! Matto on Anno Collectionion puuvillamatto nimeltään Rae :) 

Milli88 (Ei varmistettu)

Ja minä taas utelisin mistä noin kauniita tuoleja löytyy. :)

Piret
lainahöyhenissä

Hei, tässä tuolilistaus

kolmijalkainen Skagerakin Nomad tammijakkara, Finnish Design Shop / musta Thonet Chair 30 tuoli (toinen rottinki-istuimella, toinen täysin musta)

Nahkaistuiminen tamminojatuoli, Carl Hansen & Son / Ole Wanscher, Colonial chair - tätä myy ainakin Vepsäläinen tilaustuotteena

 

Tähtimö (Ei varmistettu)

Upea pöytä, upea matto ja upea Colonial Chair. Jälkimmäinen on ollut pitkään haavelistallani ja olen aika ajoin käynyt Stockalla sitä istumassa. Minulla oli vuosia pyöreä pöytä, vaikka se ei silloiseen asuntoon sopinut kovin hyvin. Tykkäsin kanssa siitä, että istuttiin lähekkäin ja jotenkin tasa-arvoisesti.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos Tähtimö kivasta viestistä. 

Colonial tuolista tuli aamiaistuolini kun pitkään etsin sille paikkaa ympäri taloa, eikä se oikein istunut täydellisesti mihinkään. En edes hoksannut ajatella sitä ruokapöydän ympärille sopivaksi, mutta nostin sen siivouksen ajaksi tuohon ja niille sijoilleen jäi - sehän on aivan kuin luotu osaksi sekalaista ruokaryhmää :) 

Piret
lainahöyhenissä

Ja voi, itsekin olen istunut tuossa Stokkan mustassa Colonial-tuolissa monen monet kerrat :) :) 

Sarppuuu (Ei varmistettu)

Heii, minä vielä kyselen että mistä tuo kaunis valaisin on peräisin? :) Meillä hyvin samanhenkinen pöytä ja olen myös siihen aivan rakastunut. Ihanaa vuoden alkua!!

Piret
lainahöyhenissä

Hei, tämän valaisimen löysin kirpparilta todellisena onnenkantamoisena kahdella eurolla :) 

Valaisin on lähes identtinen Isamu Noguchin suunnitteleman Akari 75A- valaisimen kanssa, mitä myy mm. Finnish Design Shop. Samanhenkisiä paperivalaisimia myy monet tavaratalotkin varmasti, mutta minun  ja Akarin valaisimen juju on nimenomaan bambusta taivutetussa sisäkehikossa - tämä luonnonmateriaalista taivutettu rakenne antaa valaisimelle juurikin sen luonteen. Metallirakenteiset vastaavat eivät ole lainkaan niin sielukkaita ainakaan omaan silmääni :) 

TiiaKM (Ei varmistettu)

Moi, ootko tuota Rae-mattoa vielä pessyt ja miten siistinä se on sinulla pysynyt? Itselläni alkaa olla jo koirien j tavallisen käytön jäljiltä sen näköinen, että pitäisi saada pestyä se, mutta mietityttää vähän, että millä tyylillä saisi parhaan lopputuloksen.

Kommentoi