runokirjasuositus ja sananen menetyksestä

” on the first day of love 

you wrapped me in the word special ”

Rupi Kaur

 

jotta ymmärtäisit elämää hieman kauniimmin, suosittelen lämpimästi Rupi Kaurin, nuoren intialaissyntyisen naisen sydäntä riipaisevaa runollisuutta. olen saanut sanoistaan kovin paljon viisautta. viisautta rakkaudesta ja menetyksestä.

 

mitä tulee menetykseen, olen päässyt elämässäni hyvin vähällä.

ainoat menetykseni kiteytyvät rakkauselämään, jotka nekään eivät ole oikeastaan menetyksiä sanan varsinaisessa merkityksessä – pikemminkin uuden sivun kääntämistä elämässä.

olen ollut huonoissa parisuhteissa hyvien ihmisten kanssa  – joista luopuminen on ollut tarpeellista oman hyvinvointini vuoksi.

siksi menetys on ollut väistämätöntä.

oman ikiviisaan mummoni poisnukkuminen ja surun käsitteleminen herätti huomaamaan sen, miten vähällä tosiaan olen päässyt. menetys sen lohduttomimmassa muodossaan ei ole juurikaan ollut läsnä elämässäni.

nyt, omaan surutyöhön tutustuminen näin aikuisiällä on hyvin koskettavaa ja hämmentävää. tunteet keinuvat laidasta laitaan, jopa häpeään ja kysymykseen siitä, surenko edes  tarpeeksi. vaikka järki, ja sydän molemmat tietää, ettei surussa ole oikeaa eikä väärää. ei määreitä, eikä vertailua.

riittävää on juuri se, mitä tunnet.

ja muistot värjäävät surulle kultareunat,

lepää rauhassa mummo. 

Tiiu Piret xx

 

Kommentit (6)
  1. Ani / Naked Truth
    8.3.2019, 15:19

    Voimia täältäkin! Ihana kirjoitus.

    ”riittävää on juuri se, mitä tunnet.” <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *