siksi niin erityinen

viikon huili aktiivitreenistä ja astetta kevyempi hevostelu teki tehtävänsä.

hermopinne on hellittänyt ja juuri nyt mielessä on kirkkaimpana ne asiat mitä rakastan hienossa nuorikossani –  miksi juuri tämä harmaa on niin erityinen hevonen.

lähtökohtaisesti Clarissa on juuri sitä mitä toivoin –  reaktiivinen, voimakastahtoinen ja hyvin lahjakas urheiluhevonen. sain täsmälleen mitä halusin – en kuitenkaan itse ollut fysiikkani puolesta ollenkaan siinä ratsastuksellisessa valmiudessa, mitä juuri tämä hevonen edellytti.

Clarissa on juuri niin herkkä ja tempperamenttinen, että ratsastajan on tehtävä pääsääntöisesti asiat oikein ja hevoselle reilusti. jos yritän korvata puutteellista sisäpohjetta sisäohjasta vetämällä, tai muuten fuskata, ilmaisee tamma ärtymyksensä selvästi.  Clarissa on äärimäisen rehellinen ratsastettava, eikä oikoa voi missään kohtaa – mikä vain  kannustaa ratsastajaa ratsastamaan koko ajan paremmin.

 

kun yhteinen sävel on löytynyt, hymyilen ratsailla lähes tauotta. tamman pehmeys kädelle ja herkkyys avuille yhdessä isojen liikkeiden kanssa antaa uskomattoman tunteen selkään. aivan kuin siivillä liitäisi.

vastaavaa tunnetta en ole saanut minkään toisen hevosen kanssa.

luonteeltaan Clarissa on hyvin älykäs ja ihmisrakas hevonen. kaikenlainen huomio on mieluisaa, eikä tamma kiivaasta luonteestaan huolimatta koskaan kiukuttele tammamaisesti eikä uhittele.  lyhyesti ilmaistuna Clarissa on mieletön tyyppi enkä voisi parempaa hevosystävää itselleni kuvitella.

tamman valppaus ja tänne kaikki heti- asenne saa poikkeuksetta hyvälle tuulelle, ja toisaalta muistuttaa siitä, että jos itse olisin syntynyt nelijalkaiseksi, olisin kutakuinkin ilmetty Clarissa itsekin.

tämä ajatus hymyilyttää ja muistuttaa siitä, miten hyvä kaksikko oikeasti olemme.

koko ajan enemmän yhteen hiileen puhaltaen,

Tiiu & Clarissa xx

Kommentit (2)
  1. Voi kun ihanaa <3

  2. Kivasti kirjoitettu ja ilmaistu postaus. Miellyttäviä yhdessä olon hetkiä sinulle ja sinun nelijalkaisille. 💗

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *