sohvajahdissa

lainahöyhenissä

 

jaahas. kannoin itsenäisyyspäivän ratoksi mustan nahkasohvani sille uumoiltuun paikkaan olohuoneeseen, vain todetakseni, että eihän se käy. ei ollenkaan. 

rakas vanha sohvani näyttää valtaisalta rotiskolta, ja niin kovin mustalta

ja ei värikään nyt se kynnyskysymys ole, mutta kulmasohva, joka peittää valtaisat ikkunat lähes kokonaan, ei tunnu ollenkaan oikealta ratkaisulta. ilmava olohuone valtaisan kauniine maisemaikkunoineen onkin yhtäkkiä ahtaan oloinen ja jopa raskas. 

sohvan hankinta on hirveän hankalaa. kauniit ja laadukkaat sohvat maksavat aivan hirveitä summia, ja koska paras ystäväni Chloe kullanvaaleine turkkeineen rakastaa sohvia, teettää tämä yhtälö sohvahankinnasta entisäkin kalliimman - ainoa järkevä vaihtoehto on nahkasohva.

pellavasohva tai etenkin samettisohva olisi aivan ihastuttava, mutta nyt en anna järjen väistää päätöksenteossa. neulamaisten koirankarvojen irtihankaaminen kangassohvasta ei ole puuha, mihin tahtoisin käyttää aikaani tuntitolkulla viikottain. toisaalta kangasverhoilu on lähes poikkeuksetta ainakin tuhatlappusen verran edullisempi kuin nahkaverhoilu, ja usein irrotettava ja helposti pestävissä. 

ihan ensiksi pitäis kuitenkin löytää tilaan kauniisti istuva malli. kollaasiin keräämiäni lähes kaikkia sohvia yhdistää leijuva olemus ja sirot metallijalat - jokin tässä tyylissä selvästi viehättää. 

olisiko Sinulla ehdottaa koiran kestävää ja kaunista sohvaa?  

 

kuvien sohvat:  musta Fogian Tiki sohva, Adea Baron ja Bon &Tradition Cloud sohva,& Decotique Le Grand Air

Kommentit

JennyT (Ei varmistettu)

Ihastelen usein Hakola Homesin sohvia ja heiltä saa kangasnäytteenkin etukäteen. Ehkäpä voisi löytyä sopiva päällinen koirallekin, jos vaan malli natsaa!

Liisa_bk (Ei varmistettu)

Höh. Kirjoitin pitkän kommentin mutta se hävisi johonkin. Sitä vaan tulin miettimään, että eikö nahkasohva kärsi koiran kynsistä? Itse näkisin teillä esim. Hakolan Lazyn joka löytyy myös meiltä, tosin en omista koiraa joten en osaa sanoa siitä. Mutta Hakolalta löytyy erilaisia kankaita, osa niistä on ainakin sellaista tosi tiivistä joten uskoisin ettei sinne ihan jokainen koirankarva kaivaudu! Ovat myös tosi kestäviä kankaita :)

Lumos

Aikamoisetkin viirut saa katoamaan öljyämällä/hoitamalla sohvaa säännöllisesti. Koirankynnen jäljet lähtevät huomattavasti paremmin kuin terävät ja neulamaiset kissankynsimykset. :)

Tasaraita

Kotimaisilla Hakolalla, Interfacella ja Adealla on ihania sohvia. Tietty Chloe tuo omat haasteensa sohvan valintaan.

Meillä on Interfacen kangassohva pestävillä päällisillä. Koira makoilee sohvalla päivittäin, mutta kangas on niin tiheää, ettei koirankarvojen ujuttautuminen sinne väliin ole kyllä ollut ongelma.

Tuohon sinun ihanaan olohuoneeseen sopisi kyllä kauniisti joku vaaleansävyinen ja ilmava sohva.

Anni/Mäntyrinne (Ei varmistettu) http://mantyrinne.wordpress.com

Meille kotiutui Ht Collectionin Donna juuri tuollaisilla metallijaloilla. Pitää yrittää laittaa pian vähän parempia kuvia blogiin ja instanssi, mutta täytyy sanoa, että tämä on kyllä aivan täydellinen. Meillä on Stone kangas, jonka voisin kuvitella toimivan myös koiran kanssa. Onnea pian valmistuvaan kotiin!

Annamhk (Ei varmistettu)

Ikean Söderhamn pestävillä kangaspäälysellä on ollut parempi kuin hyvä budjettiostos koiratalouteen. Suosittelen tutustumaan ja mahdollisesti koeistumaan, äärimmäisen kiva löhöilyyn ja hepuleihin.

xxRiri (Ei varmistettu) http://www.riristudies.com

Meille on tulossa Hakolan Lazy Velvet -sohva. Ennen tilauspäätöstä kyselin kavereilta ja etsin netistä kokemuksia paitsi Hakolasta myös ylipäätään sametista sohvamateriaalina, ja tutkimuksieni perusteella se sopii hyvin koiraperheeseenkin. Iso plussa on myös kotimaisuus ja itse pestävät/vaihdettavat päälliset. Jos kyllästyy vaikkapa väriin, voi ostaa uudet päälliset eikä koko sohvaa tarvitse uusia! :-)

TuuliT (Ei varmistettu)

Meillä on Ikean Norsborg vaaleanharmaalla Isunda-päällisellä ja koivujaloilla. Kankaassa on seassa pellavaa ja aivan ihana löhösohva meille ja kahdelle karvakorvalle. En ole havainnut tässä karvan karvaa vaikka karvahaalarit hengaavat tässä päivittäin kiehnäten ja kerällä nukkuen.

Me etsimme nimenomaan sohvaa, jossa on 1) kaikkialla irrotettavat/pestävät/vaihdettavat päälliset, 2) divaaniosa, mutta kevyt ulkonäkö (suurimmassa osassa sohvia tuo divaaniosa on aivan valtavan pitkä ja se olisi blokannut ikävästi ikkunaa pitkältä pätkältä) ja 3) tarpeeksi syvä istuinosa löhötä. Tämä on vastannut täysin näihin.

Kävimme läpi kaikki sohvaliikkeet, mutta niin vain tämä toimi parhaiten. Iskun kalliisiin sohviin tosin emme lähteneet, koska halusimme pysyä alle tonnin hintaluokassa ja koska koirat.

AnneHuh (Ei varmistettu)

Moikka! Bolian Pepe sohva! Check it out :)

Beada (Ei varmistettu) https://mesuperw.blogspot.fi

Meinasin jo Instagramissa sulle kirjoittaa kun mietit sohvaa, että "miten olis Adean Baron". Ah se on niin ihana sohva!

Viivi.E (Ei varmistettu)

Annan ääneni Ikean Söderhamnille. Mekin vuosi sitten katseltiin ja kauhisteltiin ihanien kalliiden sohvien perään, kunnes hoksattiin tuo Söderhamn. Sohvat ovat äärettömän mukavat, ja juurikin kivan sirot ja selkeälinjaiset. Koirankarvat eivät ujuttaudu kankaaseen, päälliset on helppo pestä (ei kutistu eikä haalistu) ja myös helppo imuroida. Koska sohvat ovat meillä heti sängyn jälkeen kovimmalla kulutuksella, olen todella tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Ja jos väri alkaa joskus kyllästyttää, on helppo ostaa vain uudet päällyset. :)

Piret
lainahöyhenissä

KIITOS ihanista vinkeistä!! Todella kauniita sohvia ja fiksuja käyttökokemuksia - näistä on suuri apu!

Juuri tuskailen muuttordellin keskellä ja ennätän toivottavasti joulun pyhinä käestämään tähän sohva-asiaan kunnolla :)

Kiira1 (Ei varmistettu)

Moikka

Kuusilinnalla on myös vaikka mitä ihania moderneja sohvia eri kankailla ja jalkavaihtoehdoilla.

Unelmaharakka (Ei varmistettu)

Moi,

Itse hommasin Hakolan Lazy -divaani sohvan. Ihanan iso löhöillä mutta vaikka onkin kookas niin on näyttää ilmavalta. Koira meillä on myös, siksi päädyimmekin Hakolaan, koska kaikki päällisten osat on siitä pestävät ja laadukkaat Laurizonin kankaat pysyvät hyvässä kunnossa. Itse päädyin värinä tumman harmaaseen, mutta voipi olla että kesäksi ostan heiltä vaihtopäälliset vaaleammassa värissä. (Hakolalla myös ihania nahkasohvia).

Ps. Teidän uusi koti näyttää ihanalta!

Salla

Evel (Ei varmistettu)

Meillä on Askon harmaa kangassohva (mallia en muista) ja musta labradori. Väri on aika keskiharmaa, enemmän vaalea kuin tumma. Pointti oli se, että siinä ei kyllä karvat näy eikä tunnu, vaikka varmasti joihinkin väleihin sitä on tunkeutunutkin. Ja labbiksesta kuitenkin lähtee karvaa ihan hulluna! Eli jos harmaa kangassohva kiinnostaa, niin luulisin että sellainen kätkee itseensä myös Chloen karvat siinä missä mustan labbiksenkin :)

Kommentoi