Sveitsi, kaunotar vailla vertaa

lainahöyhenissä

 

oi minkä teit Sveitsi. 

vaikka paljon olen maailmaa nähnyt, en kuuna päivänä ole kokenut moisia maisemia. vuoria, laaksoja, vehreyttä, lunta ja ruskaa kaikki yhdellä kertaa. 

vierailimme ystäviemme luona Langnaun kylässä, mistä käsin teimme pieniä päiväretkiä lähialueiden hiihtokeskuksiin, jotka lumettomana aikana ovat upeita vaellus- ja retkikohteita. kuvien turkoosi vuoristojärvi on nimeltään Oeschinensee, minkä lähiympäristössä on aktiviteetteina mm. vuorikiipeilyä, kalastusta, patikointireittejä, nuotiopaikkoja ja alamäkikelkkailua. eri mittaisia patikkareittejä on niin paljon, että täällä saisi varmasti viikonkin kulumaan päiväretkiä tehden - vuorelle noustaan gondolihissillä joten myös lastenvaunujen ym. kanssa vuoristossa oli helppo kulkea. 

instastoryssä vilahtaneisiin kuviin sain paljon kyselyitä matkakohteesta, ja suosittelen varauksetta Sveitsiä. luontoihmisenä olen aivan haltioissani maan kauneudesta ja puhtaudesta. Oeschinenseen kaltaisia vuoristojärviä on lukuisia, jollei jopa vieri vieressä, joten nähtävää on tarjolla vaikka kuinka. myös kaupungit Zürich ja Bern vaikuttivat pikavisiitin perusteella varsin hurmaavilta. 

tarkoituksena oli vierailla Bernin kantonissa Haslitalin alueella Gelmerbahn nimisellä kiskoköysiradalla eli funinkulaarilla, mutta aika ei riittänyt tähän. alkujaan instagramissa vastaan tullut vuoren rinnettä alas kulkeva vuoristorata näyttää aivan uskomattomalta kokemukselta, joka varmasti on vierailun arvoinen. 

otimme lennot Zürichiin, mistä edelleen junan Berniin, mistä ystävämme tulivat meidät hakemaan. auto taitaa olla ehdoton kulkuväline* vuoristoretkien toteuttamisessa, joten vuokra-autojen hinnat kannattaa selvittää etukäteen. ainoa harmillinen puoli Sveitsissä on maan valtavan korkea hintataso, mikä kannattaa ottaa huomioon jo matkaa varatessa. 

Sveitsi kiri itselläni lomakohteissa kirkkaasti kärkeen. en osaa edes sanoiksi pukea sitä onnea, mitä näissä maisemissa koin. ihan vain istuen ja ihmetellen, miten kaunista voi ollakaan. 

iloista viikkoa toivoen,

Tiiu Piret xx

* = kommenttikentässä lisätietoa retkeilystä ilman autoa! ilmeisesti julkinen liikenne pelaa myös hyvin, joten auto ei ole välttämättömyys. 

 

 

Kommentit

Kirjoittamisen ammattilainen (Ei varmistettu)

Sulla on kauniita kuvia ja varmasti hyvää sisältöä. Sitä ei kuitenkaan valitettavasti pysty lukemaan, koska et noudata kielioppia. Mielestäni ei voi olla mikään tyyliseikka jättää isoja alkukirjaimia virkkeistä pois. Haluaisin mielelläni lukea kivaa blogiasi, mutta nyt en pysty.

Piret
lainahöyhenissä

Hei kirjoittamisen ammattilainen.

Ikävää, ettet pysty blogiani lukemaan. Olen kirjoittanut blogini postaukset yli kymmenen vuotta pienillä alkukirjaimilla. Kyseessä on visuaalinen seikka, mistä aion pitää kiinni. Kaikkia ei voi ikävä kyllä miellyttää, joten toivottavasti löydät kieliopillisesti antoisampaa luettavaa itsellesi :) 

Tiiu Piret 

paulahelena
ALUAP

ihan uteliaisuutta: miksi erisnimet kuitenkin isolla?

Piret
lainahöyhenissä

Ehkä se on tietynlainen kunnioitus erisnimiä kohtaan, erottuvat muusta ajatuksenvirrastani. Ei sen kummempaa :) 

eLINA1 (Ei varmistettu)

Tämä antaa sinusta vajaaälyisen vaikutelman.

Piret
lainahöyhenissä

Olen valmis tämän riskin ottamaan. Nimimerkin takaa toisen älykkyyden arviointi sen sijaan onkin fiksujen hommaa :) 

tiinect (Ei varmistettu) http://tiinakivela.com/fi

Ihania kuvia lempipaikoistani. Sveitsissä muutaman vuoden asuneena ja varsinkin ahkerasti talvella ja kesällä retkeilleenä pakko kuitenkin korjata että ilman autoakin ulkoilu ja retkeily onnistuu kyllä hyvin, syrjäisemmillekin alueille ja vuorille. SBB ja PostBus -verkostot, aikataulut ja mm. SwissPassin tai Half Fare -cardin mukanaan tuomat alennukset ja hotelliöiden kaupan päälle tulevat alueen matkaliput ja hissiliput yms. tekevät autottomasta matkailusta helppoa ja mukavaa. Vaellusreitit ja muut opasteet alkavat pysäkeiltä ja autottomana ei jää jumiin ruuhkiin, etsimään (kalliita) parkkipaikkoja tai ilman hyviä viinilaseja (ns. viinihaikit highly recommended). Oeschinenseellekin esimerkiksi pääsee kätevästi ottamalla junan Kanderstegiin (Bernistä 1h) ja vaeltamalla sieltä koko matkan tai ottamalla sen hissin. Lapset menee usein vähintään puoleen hintaan yms.

Piret
lainahöyhenissä

Ihanaa kun tarkensit!! Lisään tekstiin, että viestistäsi löytyy lisätietoa. Tämä olikin vain oma olettamukseni, ei missään nimessä faktatieto. Onnekas olet kun tuolla saat asua! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

*Oeschinensee tai *Oeschinen-järvi :)

Piret
lainahöyhenissä

Korjattu :)

Piret
lainahöyhenissä

E e e : poistin kommenttisi koska mielestäni se ei kuulu tänne. Laittaisitko minulle sähköpostia lainahoyhenissa@windowslive.com tai DM instagramissa @tiiupiret

Asiaton? (Ei varmistettu)

Ehdin lukea tuon viestin minkä poistit. Jos asia olisi todella näin, ja hyväntahtoisesti kommentin jättänyt henkilö haluaisi kertoa siitä, olisi hän varmasti tehnyt sen henkilökohtaisesti. Sinunkin yhteystietosi kun ovat selvästi näkyvillä täällä. Eiköhän kyseessä ollut hieman kurja tapa provosoida ja aiheuttaa pahaa mieltä. Mene ja tiedä.

AnnS (Ei varmistettu)

Ah, niin kauniita kuvia!

Olen vieraillut Itävallan Alpeilla talvireissulla, eikä syysreissu ollut aiemmin käynyt mielessänikään. Ennen kuin nyt!
Todella mielettömän kaunista, ihan jo näiden muutamien kuvien perusteella.

Ja kiitos vielä yleisellä tasolla blogistasi, aina rentouttavaa ja silmiä hivelevää luettavaa <3

Vippe (Ei varmistettu)

Jestas mitä kommentointia tekstityylistäsi. Pisteet ja pilkut on kuitenkin paikoillaan sekä teksti sujuvaa suomenkieltä, joten lukuvaikeuksia ei pitäisi olla. Blogin ulkoasu on myös selkeä. Ainoa mitä kaipaan on kuinka löytäisin esim. postauksen, joka on kirjoitettu heinäkuussa 2017. Ehkä tälläinen hakutoiminto jo on, mutta en vaan hoksaa sitä. Ikävät kommentoinnit voit jättää omaan arvoonsa.

Piret
lainahöyhenissä

Juuri näin. Kirjoitan tätä blogia suureksi osaksi siksi, että pidän kirjoittamisesta, ja haluan taitoani pitää yllä - ja tehdä sen täällä blogissani juuri siten, kuin haluan. 

Blogikirjoitusten arkisto löytyy sivun oikeassa yläkulmassa olevaa pyöreää profiilikuvaani klikkaamalla - siitä aukeaa alavalikko, mistä löytyy arkistot ja muuta tietoa :) 

 

 

Piret
lainahöyhenissä

Tässä vielä linkki postaukseen, missä tarkemmat ohjeet :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Pisteet ja pilkut eivät itseasiassa ole yleensä oikeilla paikoillaan! Pakko korjata, vaikka asia ei sinällään (enää) tässä blogissa häiritsekään :)

Piret
lainahöyhenissä

Onneksi täällä on viisasta väkeä, niin apua on tarjolla kielioppihaasteisiini. Yritetään petrata tälläkin saralla :) 

rgh (Ei varmistettu)

Ihana inspiroiva blogi! Täältä haen myös ideoita keittiremppaan. Kiva lukea esim.Boran liesituulettimen käyttökokemuksista! Oon onnellinen saadessani asua jo melkein 20 vuotta täällä Sveitsissä, kiva kun sinäkin tykkäsit.

Dolomiitit (Ei varmistettu)

Ollaan monena kesänä reissattu Alpeilla, eniten Italian puolella Dolomiiteilla. Vink vink, siellä hintataso oikein sopiva, samoin kuin Saksassa ja Itävallassa. Maisemat Alpeilla kaikkialla huikeat - toki eri alueilla omat erityispiirteensä, Italiassa ruoka kuitenkin ylivoimaisesti parasta :)

Shsanna (Ei varmistettu)

Hei, tämä ei nyt liity tähän asiaan mutta täälä olisi yksi innokas chanel laukun ostaja :)

Piret
lainahöyhenissä

Hei!! Laita viestiä lainahoyhenissa@windowslive.com :)

SeljaSveitsistä (Ei varmistettu)

Heippa, voin hyvin kompata postausta! Näin pari vuotta Sveitsissä asuneena, ei maisemat lopeta ihastuttamasta! Kesä ja syksy menee haikatessa ja talvet laskiessa Melkeinpä joka vkl matkaamme jonnekin päin ja tosiaan junat kulkevat niin näppärästi, että ei ole tullut autoa vielä hankittua. Sellainen vinkki vielä, että halb tax on mahdollista jokaisen hankkia jolloin junien hinnat puolittuvat.

Ja vielä blogistasi: olen lukenut blogiasi jo pitkään ja blogisi on ehdoton suosikkini! Tapasi kirjoittaa ja kuvata on ihastuttava ja iskee ainakin omaan makuuni. Tapa, jolla kuvaat asioita on tarpeeksi yksinkertainen ja selkeä (en tarkoita tätä muuten kuin hyvällä) ja ihanan luonnonläheinen. Sen lisäksi, että pääsemme nauttimaan kuvien kautta upeasta kodistasi, antaa blogisi todella hyviä vinkkejä ja sitä peräänkuulutettua inspiraatiota (mm haluan toteuttaa vierassänkyidean heti kun mahdollista). Välillä rehellisesti ärsyttää, että lukijat ovat niin kriittisiä ja vaativat kohtuuttomia, kun meillä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus lukea tai olla lukematta sisältöä. Noh varmaan jokainen ymmärtää, että tällaiset tulee jättää omaan arvoonsa, mutta ei se varmasti aina helppoa ole.

Joka tapauksessa, minä pidän tooodella paljon tyylistäsi juuri sellaisenaan ja toivon, että saamme nauttia siitä vielä pitkään! :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kaunis Seija Sveitsistä. Ilo kuulla, jos blogini - ja nyt moitetta saanut kirjoitustyylini - ihastuttaa ja innostaa. Negaatiokeskeisessä maailmanmenossa kaikki ilo ja hyvä mieli on aina kotiin päin, ja tuntuu hyvältä jos tarinani näitä pystyvät tarjoamaan :) Omasta halusta tätä edelleen kirjoitan, ja siksi sen tahdon myös tehdä tavalleni uskollisesti. 

Onneksi lukijakuntani on pääpiirteissään hyvin älykästä ja toisia kunnioittavaa sakkia, ja saan tarpeettoman ikävää palautetta hyvin harvoin.

Ja iso suositus vierassängylle! Se on mielettömän kaunis ja kaikki yöpyjät kehuvat maasta taivaisiin :) 

Iloista syksyä Sinulle. 

Kommentoi