Sveitsi, kaunotar vailla vertaa

äää111 (1 of 1)-70.jpg

 

oi minkä teit Sveitsi. 

vaikka paljon olen maailmaa nähnyt, en kuuna päivänä ole kokenut moisia maisemia. vuoria, laaksoja, vehreyttä, lunta ja ruskaa kaikki yhdellä kertaa. 

vierailimme ystäviemme luona Langnaun kylässä, mistä käsin teimme pieniä päiväretkiä lähialueiden hiihtokeskuksiin, jotka lumettomana aikana ovat upeita vaellus- ja retkikohteita. kuvien turkoosi vuoristojärvi on nimeltään Oeschinensee, minkä lähiympäristössä on aktiviteetteina mm. vuorikiipeilyä, kalastusta, patikointireittejä, nuotiopaikkoja ja alamäkikelkkailua. eri mittaisia patikkareittejä on niin paljon, että täällä saisi varmasti viikonkin kulumaan päiväretkiä tehden – vuorelle noustaan gondolihissillä joten myös lastenvaunujen ym. kanssa vuoristossa oli helppo kulkea. 

instastoryssä vilahtaneisiin kuviin sain paljon kyselyitä matkakohteesta, ja suosittelen varauksetta Sveitsiä. luontoihmisenä olen aivan haltioissani maan kauneudesta ja puhtaudesta. Oeschinenseen kaltaisia vuoristojärviä on lukuisia, jollei jopa vieri vieressä, joten nähtävää on tarjolla vaikka kuinka. myös kaupungit Zürich ja Bern vaikuttivat pikavisiitin perusteella varsin hurmaavilta. 

tarkoituksena oli vierailla Bernin kantonissa Haslitalin alueella Gelmerbahn nimisellä kiskoköysiradalla eli funinkulaarilla, mutta aika ei riittänyt tähän. alkujaan instagramissa vastaan tullut vuoren rinnettä alas kulkeva vuoristorata näyttää aivan uskomattomalta kokemukselta, joka varmasti on vierailun arvoinen. 

otimme lennot Zürichiin, mistä edelleen junan Berniin, mistä ystävämme tulivat meidät hakemaan. auto taitaa olla ehdoton kulkuväline* vuoristoretkien toteuttamisessa, joten vuokra-autojen hinnat kannattaa selvittää etukäteen. ainoa harmillinen puoli Sveitsissä on maan valtavan korkea hintataso, mikä kannattaa ottaa huomioon jo matkaa varatessa. 

Sveitsi kiri itselläni lomakohteissa kirkkaasti kärkeen. en osaa edes sanoiksi pukea sitä onnea, mitä näissä maisemissa koin. ihan vain istuen ja ihmetellen, miten kaunista voi ollakaan. 

iloista viikkoa toivoen,

Tiiu Piret xx

* = kommenttikentässä lisätietoa retkeilystä ilman autoa! ilmeisesti julkinen liikenne pelaa myös hyvin, joten auto ei ole välttämättömyys. 

 

äää111 (1 of 1)-72.jpg

blogi39.jpg

äää111 (1 of 1)-75.jpg

äää111 (1 of 1)-74.jpg

äää111 (1 of 1)-77.jpg

 

Kommentit (24)
 1. SeljaSveitsistä
  23.10.2018, 08:23

  Heippa, voin hyvin kompata postausta! Näin pari vuotta Sveitsissä asuneena, ei maisemat lopeta ihastuttamasta! Kesä ja syksy menee haikatessa ja talvet laskiessa Melkeinpä joka vkl matkaamme jonnekin päin ja tosiaan junat kulkevat niin näppärästi, että ei ole tullut autoa vielä hankittua. Sellainen vinkki vielä, että halb tax on mahdollista jokaisen hankkia jolloin junien hinnat puolittuvat.

  Ja vielä blogistasi: olen lukenut blogiasi jo pitkään ja blogisi on ehdoton suosikkini! Tapasi kirjoittaa ja kuvata on ihastuttava ja iskee ainakin omaan makuuni. Tapa, jolla kuvaat asioita on tarpeeksi yksinkertainen ja selkeä (en tarkoita tätä muuten kuin hyvällä) ja ihanan luonnonläheinen. Sen lisäksi, että pääsemme nauttimaan kuvien kautta upeasta kodistasi, antaa blogisi todella hyviä vinkkejä ja sitä peräänkuulutettua inspiraatiota (mm haluan toteuttaa vierassänkyidean heti kun mahdollista). Välillä rehellisesti ärsyttää, että lukijat ovat niin kriittisiä ja vaativat kohtuuttomia, kun meillä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus lukea tai olla lukematta sisältöä. Noh varmaan jokainen ymmärtää, että tällaiset tulee jättää omaan arvoonsa, mutta ei se varmasti aina helppoa ole.

  Joka tapauksessa, minä pidän tooodella paljon tyylistäsi juuri sellaisenaan ja toivon, että saamme nauttia siitä vielä pitkään! 🙂

  1. Kiitos kaunis Seija Sveitsistä. Ilo kuulla, jos blogini – ja nyt moitetta saanut kirjoitustyylini – ihastuttaa ja innostaa. Negaatiokeskeisessä maailmanmenossa kaikki ilo ja hyvä mieli on aina kotiin päin, ja tuntuu hyvältä jos tarinani näitä pystyvät tarjoamaan 🙂 Omasta halusta tätä edelleen kirjoitan, ja siksi sen tahdon myös tehdä tavalleni uskollisesti. 

   Onneksi lukijakuntani on pääpiirteissään hyvin älykästä ja toisia kunnioittavaa sakkia, ja saan tarpeettoman ikävää palautetta hyvin harvoin.

   Ja iso suositus vierassängylle! Se on mielettömän kaunis ja kaikki yöpyjät kehuvat maasta taivaisiin 🙂 

   Iloista syksyä Sinulle. 

 2. Hei, tämä ei nyt liity tähän asiaan mutta täälä olisi yksi innokas chanel laukun ostaja 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *