tavoitteet tulevalle kaudelle

tavoitteiden ääneen sanominen on yllättävän vaikeaa.

samalla antaa ilmi julkisesti sen, mitä kohti harjoittelee – mihin asti uskoo omien taitojensa riittävän. ja jos rahkeet ei riitäkään,on epäonnistuminen toistenkin tiedossa.

olisi armollista muistaa, että harvoin itselle asetetut tavoitteet aidosti koskettavat,  ketään toista ihmistä. suurin kriitikko on tavoitteiden asettaja itse, ja ylimalkaiset tavoitteet usein suojelevat ennen muuta silmittömältä itsekritiikiltä.

on täysin okei epäonnistua. on täysin okei jäädä asetetusta tavoitteesta – konkreettinen tavoite on vain helpompi saavuttaa, kuin ylimalkainen. siksi olisi hyvä nimetä se, mitä kohti tekee töitä –  missä haluaa nähdä itsensä tehdyn työn tuloksena.

minun itselleni ja hevoselleni tulevalle kaudelle asetettu tavoite on ehdottomasti taitotasomme ääripäässä. varmasti vaikeasti tavoitettavisssa, ja ylipäätään tasolla, jonne yltäminen edellyttää valtavan määrän harjoittelua, ja tasolla, jossa kunnialla suoriutuminen kilpailutilanteessa vaatii meiltä ratsukkona täydellistä onnistumista.

jos viime kaudella nousimme 90cm tason epätasaisista suorituksista hyviin ratoihin 110-120cm tasolle, on tulevan kauden tavoite jo oikeasti korkeilla esteillä.  konkreettinen tavoite kilpailukaudella  2020 on nousta 130cm radoille, sekä päästä Helsinkiin lokakuussa hyppäämään isolle areenalle  7- vuotiaiden hevosten luokat, ja näin ollen nostaa Clarissa 7- vuotiaden hevosten kärkikastiin kotimaan tasolla.

aivan valtavan suuri tavoite, jonka ääneen sanominen kieltämättä kirpaisee.

suuri tavoite, joka pitää sisällään ensin monta pienempää välitavoitetta, jotta päätavoitteen saavuttaminen olisi edes teorian tasolla mahdollista. meidän kohdalla pienemmät tavoitteet käsittävät hevosen lihasvoiman kasvattamista, ratsastajan fyysisen kunnon parantamista, yhteistyön saumattomuuteen keskittymistä sekä Clarissan vinouden kanssa työskentelyä kohti suorempaa hevosta.

Clarissalle olen varannut myös kesäkuulle kolmen viikon täyden kesäloman laitumessa, mikä tuo oman haasteensa tavoitteen saavuttamisessa. priorisoin hevosen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ennen urheilutavoitteita, mistä syystä päätös laidunlomasta kesken kilpailukauden oli ehdoton.

huh. nyt se on  ääneen sanottu, mitä tältä kaudelta nuoren hevoseni kanssa tavoittelen. luvassa on ennen muuta tinkimätöntä työtä, takuuvarmoja takapakkeja ja epäonnistumisia, mutta joka tapauksessa valtavan antoisa vuosi.

mukavaa, jos seuraat matkaamme tulevissa ylä- ja alamäissä.

tarmoa ja onnistumisia kanssaratsukoille toivoen,

Tiiu Piret xx

kuvien takki RUSKA saatu yhteistyönä, Joutsen

kuvat: Roosa Järvien photography 

Kommentit (7)
  1. vieraileva possu
    8.2.2020, 14:49

    Onnea matkaan! Mitä tuohon Clarissan kesälomaan tulee, olen ymmärtänyt että kyseessä on melko luonteikas hevonen, niin loma voi olla juurikin mitä tarvitaan. Oma hevoseni oli aika temperamenttinen ja kisakaudellakin se vietti laidunelämää ympäri vuorokauden säiden salliessa. Jos sen olisi pitänyt ulkoilla vain muutama tunti päivässä ja asua isossa tallissa, tuskin oltaisiin saatu niin hyviä tuloksia täysin mökkihöperön ja stressaantuneen hevosen kanssa. Kaikki tarvitsevat lomaa joskus!

    1. Kiitos paljon! Kyseessä on todella luonteikas hevonen, joka saa elää juuri mahdollisimman stressitöntä elämää. Hän tarhailee päivittäin 12 tuntia kun viihtyy ulkona kaikkein parhaiten. Hevosen ehdoilla tässä tietysti mennään ja kesäloman on tamma ehdottomasti ansainnut 🙂

  2. Onnea ja menestystä! Kiva seurata matkaanne!

    1. Kiitos tuhannesti <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *