tehohoitoa vihreille

lainahöyhenissä

 

vihersisaret hoi!

kaamosaika häämöttää, ja vihreät frendit kaipaa erityistä huolenpitoa. tässä omat vinkkini. 

1 // verhot ja kaihtimet ammolleen. kasvit tarvitsevat kaiken mahdollisen tarjona olevan valon. kuskaan usein aamuisin kaikki varjoisemmissa paikoissa asuvat viherkasvini työpäivän ajaksi kodin valoisampaan paikkaan imemään elinvoimaa auringosta. 

2 // pimeänä vuodenaikana kasvu usein pysähtyy tai ainakin hidastuu merkittävästi - tästä syystä myös kasteluväliä harvennetaan talvea kohti. annostele kasteluveteen merileväuutetta lisäämään kasvien elinvoimaa valon vähentyessä. itse lasken kasteluveden kannuun jo kastelua edeltävänä päivänä, jotta vesi ennättää hieman seisahtaa ja hapettua. 

3 // vietä aikaa. kiitos Mikael Gabrielin Vain elämää - päivän, kasveille juttelu on nyt coolimpaa kuin koskaan. pidän aina sunnutaiaamuisin kasvien tehohoitohetken, jolloin vietän aikaa ja fiilistelen vihreideni kanssa. 

4 // pyri pitämään kasvien elinolosuhteet mahdollisimman samanlaisina - jätä multien ja ruukkujen vaihtaminen suosiolla ensi kevääseen.

5 // jos kotoasi löytyy ilmankostutin, ovat kasvit enemmän kuin mielissään kuivan talvi-ilman hetkittäisestä kostuttamisesta

 

 

Kommentit

vmaira (Ei varmistettu)

Just aamulla ajattelin että mitenköhän saisin pidettyä kasvini talven yli hengissä kun nyt jo yritän pelastaa yhtä yksilöä :D Kiitos vinkeistä, varsinkin tuo merileväuute oli hyvä vinkki! Mies pitää jo nyt hulluna kun nostelen aamuisin aina kasvit aurinkoterapiaan pöydälle, mutta nyt täytyykin ottaa käyttöön tuo kasveille puhuminen ;)

Kommentoi