toivepostauksia talosta

lainahöyhenissä

 

aurinkoista perjantaita! 

eilen kylvettiin vaahtokylpy alta pois viikonlopulta. lauantai ja sunnuntai on luvassa pientä talon viimeistelyä kuten kodinhoitohuoneen hattuhyllyn kiinnitystä, taulujen seinille nostamista ja pihan raivaamista lumen alta paljastuneesta rakennusromusta.

myös viime metreillä olevan autokatoksen ja varaston viimeistely jatkuu.

kotitouhuista sain ajatuksen kysyä, josko teillä oli mielessä toivepostauksia taloa koskien? ainakin kodinhoitohuoneesta on tarkoitus julkaista viimein oma postauksensa, kuin myös käyttökokemuksia keittiöstä sekä kodin älylukosta ja eteisestä.

olisiko jotain muuta, mistä tahtoisin lukea enemmän? kommentoi tähän alle, ja toteutan toiveita mahdollisimman napakasti. 

iloista viikonloppua toivoen, 

Tiiu Piret xx

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluaisin saada enemmän vinkkejä miten saada toimiva sisustus ja että mitkä materiaalit sopivat yhteen. Juuri sellaista "how to" meininkiä :)

Piret
lainahöyhenissä

Hyvä postausehdotus! Mielipideasioita varmasti nämä ja kullakin tyylinsä - omani on hyvin hyvin minimalistinen ja klassisiin, aikaa kestäviin materiaaleihin luottava. Nyrkkisääntönä voitaneen pitää, että luonnonmateriaaleilla, kuten kivi ja puu, on vaikea mennä vikaan. Yritän kehitellä postauksen aiheen ympärille :) 

Kaisaleeeeeena (Ei varmistettu)

Olis tosi ihana kuulla enemmän käytännön jutuista, esim budjetista talon suhteen ja siitä että eikö sua pelota yksin noin isossa talossa? En tarkoita pahalla, sun koti on aivan ihastuttava kuten blogisikin, mutta oon miettinyt näitä <3 kiitos kun kirjoitat! Ja noi oli kans kiinnostavia mitä itse listasit :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos hyvästä kysymyksestä, vastasin näihin parhaani mukaan juuri uusimmassa postauksessa :) 

Tintta (Ei varmistettu)

Toivoisin kokemuksia ammeesta ja ammeen valintaperusteista, talon säilytysratkaisuista sekä pihasuunnitelmista.

Piret
lainahöyhenissä

Ammeesta voin vastata tähän suoraan. Valitsin Baltecon, Halo- nimisen ammeen kuvastosta, täysin ulkonäkönsä ja mittojensa vuoksi. Oli todella hankala löytää muotokieleltään täydellisesti miellyttävä amme. Kun LaattaLeevin myyjä näytti tämän minulle,  olin myyty välittömästi. 

Amme oli myös mitoiltaan aivan sentilleen oikean kokoinen, ollakseen tilava muttei kuitenkaan valtava. Amme on kiviamme, ja siten todella painava, mutta ei ainakaan keiku eikä nitku mihinkään. Valitsisin ehdottomasti uudelleen tämän saman ammeen, on kaunis ja todella kätevä käyttää ja pitää puhtaana :) 

Mkpk (Ei varmistettu)

Tuolla jo aiemmin joku kommentoikin samaa, eli käytännönasiat, kuten budjetti, kiinnostaa. Mitä kautta talon rakenteet tulivat? Jos muistan oikein, niin talo on arkkitehdin piirtämä, mutta miten sitten muu suunnittelu ja toteutus? Mitä kautta nämä? Vaihtoehtoja on tietysti paljon, mutta kiinnostaa, kun koko ajan enemmän ja enemmän haaveilemme omasta rakennusprojektista. :)

Piret
lainahöyhenissä

Linkkasin tuohon uusimpaan postaukseen linkin, missä on talon rakentajasta K-S Laatutaloista tekstiä.

Kyseessä siis keskisuomalainen rakennusfirma, joka tekee asiakaslähtöisesti taloja. Meidän projektissa tämä tarkoitti sitä, että arkkitehti ja minä suunniteltiin talo, ja kun suunnitelma oli valmis, teki Laatutalojen rakennusinsinööri lupakuvat ja laskelmat ja tästä lähdettiin rakentamaan. Talo on tehty pitkästä tavarasta, eli mitään valmiita rakenteita ei ole käytetty. Laatutalot rakensivat talon täysin valmiiksi asti. 

Varauksettoman suosittelut annan kyseiselle firmalle. Työn jälki on ensiluokkaista ja koko projekti valmistui aikataulussa ja hymyssä suin kaikkien osalta :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon kunnon järjestelyfriikki joten toivoisin järjestelypostausta, esim. 1 huone kerrallaan :) Lisäksi yksittäisten hankintojen käyttökokemukset kiinnostaa.

Sulla on yksi parhaista sisustusblogeista, saan tästä niin paljon inspistä omaan kotiini <3

Piret
lainahöyhenissä

Hmm. mietin, että pitäisikö tämä järjestää esim. instagramissa instastoryn puolella? Jos pitäisin jonkun talopäivän, jolloin ihmiset saisivat kysyä, ja minä vastaisin videoilla ja kuvaisin taloa pyyntöjen mukaisesti? 

Ja kiitos kauniista sanoista, tuntuu mukavalta lukea näin iloista palautetta :) 

 

Uk (Ei varmistettu)

Olisi kiva nähdä kuinka terassisi rakentuu, kesäisiä ideoita kaipailen. Kertoisit kuinka teet valinnat, esim. Kalusteet ja viherpuoli, kukat ja kasvit.

Piret
lainahöyhenissä

No niin olisi juu :D :D  On ihan pää tyhjä tämän projektin suhteen hah. Mutta kirjoitan aiheesta vaikka sitten ahdistuspostauksen 

meig (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi kuulla ennen kaikkea ajatuksia "maalle muutosta" - millaista on asua isossa talossa vs. kaupunkielämä? Mikä siinä on parasta? Entä mikä on ehkä yllättänyt?

Piret
lainahöyhenissä

Vastausta näihin uusimmassa postauksessa :) 

Piha (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaa millainen se piha oikein on. Onko pihalle jotain suunnitelmaa?

Piret
lainahöyhenissä

Ähh, tämä onkin hankalaa. Aiheesta pitää ehdottomasti kirjoittaa kyllä, suunnitelmat vielä tosin aivan levällään :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minua kiinnostaisi matot ja se miten ne ovat toimineet koiran kanssa. Olen juuri muuttanut ja täytyy pistää matot uusiksi. Kanssani asustelee mutaa rakastava terrieri. :) Olen ihastellut mattoja, joita sinun kuvissasi on vilahdellut. Kiitos ihanasta blogista!

Piret
lainahöyhenissä

Hei joo! Mattopostausta onkin tulossa erään yhteistyön tiimoilta tässä, kunhan saan loputkin talon matot hankittua. 

Nuo minun Beni Ourain lampaanvillaiset paimentolaismatot ovat julmetun kauniita ja ihania, mutta hirveitä puhdistaa :(  Omistani irtoaa valtaisasti villaa, ja koko huusholli on täynnä villapalloja vähän väliä. Chloe toki rakastaa näitä mattoja kun niin pehmeitä

Nannas (Ei varmistettu)

Minua kiinnostaa kaikki edellä mainitut ehdotukset Luen mielenkiinnolla kaiken täällä olevan. :) Lisäksi kiinnostaisi eilisen brunssisi reseptit. ;)
Tulin muuten niiiin iloiseksi aamun instavideostasi jossa Cloe kera ystävänsä saapuivat häntiään heiluttaen ulkoilulta aamupalalle. Onnellista.

Piret
lainahöyhenissä

Ihana ihana Nannas, sun viesteistä tulee aina niin hyvä mieli, kiitos :)  Brunssireseptit luvattu! Harmi vaan kun en hoksannut ottaa kunnon kuvia, mutta jumalaisen valkoisen pizzan resepti tulee viimeistään ensi viikolla!

Annaelena (Ei varmistettu)

Täällä eräs vakkarilukija kaipailee myös semmoisia keveitä asupostauksia ja ihan vaan fiilispostauksia! Kurkistus vaatekaappiin ois super jees, sulla tuntuu olevan just sellanen täydellinen minimalistin vaatevalikoima (tähän se sydän emoji)! :)

Piret
lainahöyhenissä

Asupostauksien poissaolo harmittaa itseänikin, olen vaan suoraan sanottuna niin kovin laiska niitä kuvaamaan. Itsensä kuvauttaminen on - vaikkakin iso osa tätä blogitouhua - vähän epämukavuusalueellani, mutta yritän skarpata taas tähänkin :) Vaatekaappikurkistus on ehdottoman hyvä ehdotus!

Zanah (Ei varmistettu)

Mä luen mitä tahansa kirjoitatkin kodistasi. KAIKKI siihen liittyvä kiinnostaa kovasti: järjestely, tuotteet, kokemukset, esittelyt. Kuvasi ovat todella kauniita ja saan blogistasi tosi paljon sisustusinspiraatiota oman taloni suhteen. Vuoden uudessa talossa asuttuani, ajatukset ovat jumiutuneet kiertämään kehää ja postaukset talostasi saavat taas ideoita liikkeelle. Kiitos ️

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kiitos!!! Todella ihana kuulla että jutut inspiroivat - rakastan itsekin inspiroitua kauniista kuvista ja blogeista, joten tuntuu mukavalta että voi tarjota sitä myös eteenpäin toisille : )

Mh (Ei varmistettu)

Olisi kiva nähdä julkisivu ja pihakuvia

Piret
lainahöyhenissä

Julkisivukuvat ovat jääneet vähän siitä syystä taka-alalle, että etupihalle rakentuva autotalli on kesken, ja harmistuttaa visuaalista silmääni tuo työmaa talon kupeessa :) Mutta kuvaan pian ja kirjoitan postauksen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi!
On ollut ilo seurata taloprojektin ja sen sisustuksen etenemistä. Itsellä remontti lähenee ja pohdinnassa on toimiva kaappijärjestelmä vaatteiden/kenkien jne. säilytykseen. Millaiseen järjestelmään sä olet päätynyt? Tuleeko mieleen vinkkejä joita kannattaa huomioida kaappien valinnassa? Miten ratkaisit hylly- ja tanko-kaappien suhteen?

Kommentoi