totuus Toneista

E0F68CA2-1154-4C3F-A0D6-161466ABBE46.JPG

 

klassinen Thonetin Ton30 tuolipari on kotini lempikalusteita. tuolien kaareva muotokieli on äärimäisen kaunis, ja mattamusta puu tuo kivasti kontrastia muuten kovin vaaleaan sisustukseeni. 

mutta, tuolien kauneudesta huolimatta, klassikkotuoleissa on varjopuolensa. ja kun kysymys on kodin käytetyimmistä kalusteista, on tämä varjopuoli aika suuri. 

tuolit ovat karmean epämukavat istua. 

ajattelin kirjoittaa aiheesta rehellisesti, kun olen muutamia kyselyitä kauniista tuoleistani saanut. 

rottinkisella istuimella varusteltu versio on ihan siedettävä mukavuudeltaan, mutta kokomustan tuolin istuin on lähes täysin suora, ja takapuolelle näin ollen aika armoton. Ton 30- tuolista on saatavissa myös malli, jossa istuin on pehmustettu ja nahkavuorattu – tämä voi olla jo ihan toimiva konsepti, mutta omakohtaisia kokemuksia tästä tuolimallista minulla ei ole. 

eikä tuolien mukavuusongelma rajoitu pelkästään istuimeen – tuolin selkä- ja käsinojat tuovat oman lisänsä tähän tuolin epämukavuuteen olemalla luisevan hankalat nekin. 

aika harvoin olen törmännyt designklassikkoon, joka olisi toimivuudeltaan niin välttävä, kuin nämä tuolit – siltikään en niistä varmasti tule koskaan luopumaan.

tarkoitukseni ei ole siis tyrmätä tuoleja, omasta tuoliparistanikin pidän valtavasti. suosittelen vain lämpimästi koeistumaan tuolit ennen mahdollista ostopäätöstä. tuolien mukavuus ja epämukavuus toki on pitkälle riippuvainen myös tuolin halutusta käyttötarkoituksesta – millä tarkoitan funktiona esimerkiksi juuri ruokapöydän tuolia, tai makuuhuoneen nurkkaan sijoitettua, yleensä valtavia vaatekasoja puoleensa vetävää, sisustustuolia. 

 

iloa viikkoonne toivotellen,

Tiiu Piret, jolla itsellään on valtaisan jännittävä viikko edessään!

 

CBB6E8B9-4077-4626-B973-CC2E301656BE.JPG

äää111 (1 of 1)-118.jpg

A8A95A77-53E0-493E-9B05-7BF409DEAB57.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *