Ladataan...
lainahöyhenissä

 

kotimme viherkasvisaldo on kirinyt kuukaudessa yhdestä kitukasvuisesta vehkasta neljääntoista kaunottareen. eikä luku jääne tähän. 

en ole lainkaan viherihminen - ollut siis tähän saakka. pelkoni kasvien riuduttamisesta kuivuuskuolemaan ei ole ainakaan vielä osoittautunut aiheelliseksi, ja jopa hankalaksi sisäkasviksi tituleerattu oliivipuu lykkää sekin uutta versoa olohuoneen ikkunalla. sitä näköjään oppii tämänkin homman kun vähän opiskelee aihetta. 

uusin tulokas on Plantagenista sattumalta löytynyt upea Jättipeikonlehti, ja seuraavat kasvihankinnat on jo kiikarissa. 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

parin viikon takaisella Kalifornian reissulla löysimme tiemme tälle kauniille, muutamaa kalastajaa lukuun ottamatta, typötyhjälle rannalle.

tuuli tukassa, ystävä kainalossa ja pullo kylmää kourassa on helppo olla onnellinen. ja sitä paitsi, missä meri, siellä rauha.

tuokoon tuleva kesä tuhatpäin vastaavia hetkiä, ja muistoja mukanaan - jotta olisi syksyn pimetessä hiukan helpompi hengittää. 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

suosikkilisukkeeni, uunissa paahdetut rapeakuoriset sitruunaperunat, on varma merkki kesästä. 

tähän herkkuun tarvitaan vain pieniä pottuja, oliiviöljyä, yrttejä, sitruunan mehu ja rutosti suolaa. pestyt ja kuivatut perunat pyöritetään kulhossa runsaassa oliiviöljyssä tuoreen oreganon tai timjamin kanssa, ja paahdetaan uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi - paistoaika noin n. 45-60 min. kokonaiset valkosipulinkynnet sopivat myös ihanasti perunoiden kanssa paahdettavaksi. 

kypsät perunat maustetaan pottumäärästä riippuen 1-2 sitruunan mehulla ja runsaalla sormisuolalla. mausta ronskisti - näiden perunoiden juju on suolan ja sitruunan ihanassa liitossa. 

ps. ruokajuttuja ja reseptejä julkaisen blogia tiuhempaan snapchatin (@TiiuPiret) puolella. 

Pages