Ladataan...
lainahöyhenissä

 

uusin salaatti-ihastukseni on klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti, Insalata Caprese, pienellä twistillä. 

salaatin jujuna on hunajan ja valkosipulin kanssa uunissa paahdetut tomaatit, jotka maistuvat taivaalliselta basilikan ja buffalomozzarellan kanssa. makuja on monia, mutta omaan suuhuni tämä versio sopii jopa paremmin kuin esikuvansa. 

 

Insalata Caprese uunipaahdetuilla tomaateilla 

pieniä terttutomaatteja, runsaasti valkosipulinkynsiä 

oliiviöljyä, hunajaa, suolaa & pippuria myllystä

Buffalo mozzarellaa, basilikaa  

aseta tomaatit oksineen uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa. voit halutessasi lyödä kynsiä kevyesti linttaan leveällä kokkiveitsellä, jotta aromit pääsevät paremmin valloilleen. kaada tomaattien ja valkosipulien päälle runsaasti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa, ja ripsauta päälle suola ja pippuri myllystä. paahda n. 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai kunnes tomaatit ovat kauniin paahtuneita. huusholliin leviävä jumalainen tuoksu on myös omiaan kertomaan valkosipulien ja tomaattien kypsyydestä. 

nosta tomaatit uunista, ja anna jäähtyä tovi. asettele lämpimät (ei uunikuumat) tomaatit tarjoiluastialle. revi joukkoon Buffalo mozzarellaa, ja lisää reilusti basilikanlehtiä. viimeistele herkku vielä lusikoimalla uunivuoasta hunajaista paistolientä salaatin päälle. 

nauti hartaasti rapeakuorisen leivän kera. 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

kotiprojekti etenee mukavasti.  

lauantaina kaadamme talon paikalta puut talkoiden merkeissä, ja pian tämän jälkeen tontille rakentuu tie.

olen aivan innoissani tästä odotusajasta - saan kohdistaa kaiken tarmoni yksinomaan suunnitteluun ja erilaisten vaihtoehtojen pyörittelyyn. tokihan suunnitelmat tulevat varmasti muuttumaan matkan varrella vielä useaan otteeseen, mutta tämän verran tiedämme nyt. 

1// talosta tulee yksikerroksinen mustanharmaa puutalo. pohjaratkaisuun kaipaamme avaruutta ja paljon ikkunoita, joista vallitseva luonto pääsee sisään saakka. kun naapureita ei ole mailla halmeilla, voi kylpyhuoneeseenkin laittaa lasipintaa vailla huolta siitä, että suihkusta pilkistävä pakara aiheuttaisi päänvaivaa kellekään.

2// lattiamateriaaleista mieluisin on mattalakattu betonilattia vaaleanharmaassa sävyssä. päälimmäisinä syinä betonilattian valitsemiselle on sen konstailemattoman kaunis ulkonäkö, ja yhtälailla kestävyys.  meillä tulee aina olemaan koira, joten myös tassutuntuma ja naarmuuntumaton pinta on lattiaa valittaessa tärkeässä roolissa. 

3//  muita ehdottomia seikkoja ovat ainakin maltilliset neliöt, ja taloa ympäröivän luonnon vaaliminen. sävymaailma tulee olemaan hyvin luonnonläheinen sekin - olen herkkä kyllästymään, joten materiaaliratkaisut pyrimme pitämään hyvin aikaa kestävinä ja klassisina. 

kaiken kaikkiaan talosta tulee hyvin erilainen kuin nykyisestä kodistamme. rakastan kotimme vanhoja puulattioita ja korkeita kattolistoja, mutta uudisrakennukseen en osaa kuvitella näitä elementtejä ollenkaan.  

source// Leibal.com, Tikkurila, pinterest

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

puuvillainen palmikkoneule on tehnyt paluun neulehyllyyni.

juuri oikeaista kohdista väljä istuvuus löytyi viimein JC:n miesten osastolta. miellän miesten neuleet usein huomattavasti helpommin lähestyttäväksi kuin naisten. tämä täyspuuvillainen hiekanharmaa neule näytti heti silmääni sopivalta, enkä edes nähnyt vaivaa sovittamiseen. tiesin heti, että nyt on hyvä.

ps. vanhat hevosmuistot ratsastushousujen ja heinien lävistämien palmikkoneuleiden yhdistelmistä tulvivat vahvasti mieleen tätä asua katsellessa. voi niitä aikoja.

 

translation// wearing American Apparel riding pants, JC knit, Zara blouse & Acne beanie.

 

Pages