Ladataan...
lainahöyhenissä

elämä tuntuu olevan yhtä kesälomaa viikosta toiseen. 

viime viikonloppu vierähti yhdessä ohikiitävässä hetkessä Tukholman Solvallassa, jossa olimme mimmiporukalla valtavan suuressa ravitapahtumassa Elitloppetissa. nelipäinen, täysin raveista tietämätön tyttöryhmämme, sulautui yllättävän kivuttomasti osaksi hurraavaa ravikansaa. 

sää oli mitä mainioin ja tunnelma kuin millä tahansa festareilla - hevosiakin nähtiin yhtä monta kuin Ruisrockissa keskimäärin artisteja kolmen päivän aikana. tilille kirjatut vedonlyöntivoitot näyttävät nekin pyöreää nollaa - jopa varmaksi pedattu veto 41 miljoonaa juosseen ennakkosuosikin Bold Eaglen nimiin tuotti sekin karvaan tappion kun hevonen täysin yllättäen hermoili itsensä ulos koko lähdöstä. 

viikonloppu kartutti naurun määrässä laskettuna elinikää vähintään yhdellä ylimääräisellä vuodella, joskin maanantaina raviristeilyn päättyessä olo ei ihan siltä tuntunutkaan. kaikkinensa hieno esimerkki siitä, miten joskus on hyvä tehdä asioita omien tottumusten yli. en nyt sano, että maanantairaveihin minusta saa vakiokävijää, mutta näin hienosti järjestettyyn tapahtumaan lähtisin koska tahansa uudestaan. 

Tiiu Piret xx

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

tasan vuosi sitten elin elämäni raskainta aikaa. 

pohdin  pelottavaa eropäätöstä. olin suorastaan kauhuissani. epäröin, varmistuin, puolsin ja taas emmin.  soudin ja huopasin. rinnassa tuntui viiltävä kipu ja epätoivo siitä, että mitä tahansa teenkin, kaikki menee varmasti päin helvettiä.  on talo rakenteilla ja yhteiset ystävät. entäs raha-asiat ja ihan vaan ylenpalttinen vitutus, joka virnistää jokaisen kulman takaa jatkuvasti.

ei ollut sitten elämäni rakkaus tämäkään.

ja pian oli rivakasti irtikiskaistu laastari vetäjän kädessä. 

kesä mentiin eikä meinattu. viinilaseja tyhjeni enemmän kuin yhtenäkään aiempana kesänä. oli pääsääntöisesti järjettömän hauskaa jatkuvasti.  elämäni sinkkukesä - vieläpä parhaan ystäväni kanssa, yhtä aikaa ja kämppiksinä. katkeruus rakkauteen nosti päätään vain muutaman harvan kerran.  päällimmäisenä tunteena velloi valtaisa helpotus. vapaus. 

olin kuin suomileffan kapinoiva kuusitoistakesäinen - elin enkä empinyt. 

missään vaiheessa en ajatellut etten enää koskaan löytäisi rakkautta. ennemmin tunsin, etten tarvitse mokomaa. hyvin pyyhkii näinkin. 

kunnes sitten päivänä eräänä, kun satakesäätuhatyötä oli tanssittu ja olo oli eheä ja mieli tyyni, se saapui. kuin hiukset mukaansa tempaava tuulenpuuska. ja osoitti väkivahvasti, että rakkaus ei ole yhdentekevää, vaan se on kaikki. 

 

"Elämä on siitä jännittävää että aina kun katsoo taakse, on yhtäkkiä kaikessa hulluudessakin jatkuvuus."

näin ihanasti kirjoitti Tilda taannoin erokirjoitukseeni. että voikin sanoihin kiteyttää selkokielellä elämän kultaisen langan. 

Tiiu Piret xx

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

huh mikä onnen ja ystävien täyteinen viikko takana. helteet hellivät yhä vain ja elämä tuntuu niin kovin kepeältä. tässä muutamia poimintoja hetkistä, jotka erityisesti saivat olon tuntemaan onnekkaaksi. 

1 // lauantaina täytin vuosia, minkä kunniaksi minut kaapattiin yllätysmatkalle Tampereelle. pirtsakat päiväkuoharit iltapäivähumalat hotellilakanoissa, hyvää ruokaa, aurinkoa ja ennen muuta sitä vatsanpohjassa asti värisyttävää rakkautta. täydelliset kaksi päivää kahden, ja onni kutkuttaa yhä kehoa kuin aamukahvista ylähuuleen piirtyneet maitovaahtoviikset. 

2 // vietimme ystävien kanssa ihanaksi tavaksi muodostuneen ystävädinnerin perjantaina. ilta kesti pienen ikuisuuden kun paikalle saavuttiin aikaisin päivällä, kukin arjen askareilta päästyään. koko päivä touhuttiin rennosti yhdessä -  alkupalaksi paistui taivaallista lehtikaalipizzaa, ja pääruuaksi rullasimme vietnamilaisia rullia kokkikouluhengessä koko porukka. 

3 // appelsiinipuu viihtyy ja voi hyvin - uusia hersyvän vihreitä lehtiä pukkaa sieltä täältä. kasasin rungon juureen, mullan päälle pyöreitä kiviä somaksi rykelmäksi ja nyt puu näyttää entistä kauniimmalta. kukkia vielä kaipaisin, mutta hyvässä lykyssäänkin ensimmäisiä on lupa odottaa vasta ensi kevääksi. uskoisin

4 // äitini kasvimaa, joka on kivenheiton päässä kodistani, alkaa hiljalleen tarjoilemaan ihania antimiaan. nyt juuri sieltä saa noutaa itse kasvatettua parsaa, kevätsipulia ja lukuisia yrttejä. omaan hyötypuutarhaani saan pian istuttaa äitini idättämiä erinäisiä herkkuja, kuten myskikurpitsaa ja härkäpapua. 

onnea ja iloa viikkoone toivottaa,  

Tiiu Piret xx

Pages