Ladataan...
lainahöyhenissä

 

 

liekö selkänsä kääntänyt kesä, vai henkilökohtaisesti hankalat viime viikot, syy siihen, että saapuva syksy tuntuu paineena rinakehässä. 

syksy on aina ollut mieleeni pimenevine iltoineen ja ruskaan räjähtävine lehtineen. nyt tuntuu että kesästä ei tahtoisi päästää irti. henki ei kulje ja aika kuin seisoo. 

soitin keskiviikkona ystävälleni puhelun, joka meni jokseenkin näin: 

"lähdetkö kanssani metsään. juostaan alasti ja halataan puita. voidaan juoda myös viiniä"

tietenkin hän lähti. 

savustimme salvialla pois vanhat, taakkana tuntuvat energiat, ja suitsutimme tilalle puhtautta. toivoa. viimeistelimme rituaalin viinillä ja loputtomalla puheella tunteista, toivosta ja tulevaisuudesta. 

että voi ystävistään voimaantua. inspiroitua ihmisistä, ja kantamastaan voimasta siitäkin huolimatta, että elämä ei olisi näyttänyt valoisaa puoltaan hetkeen. ymmärtää, että kaikki on väliaikaista.

aivan kuin aikamme viisain naisartisti laulaa: Onneksi kaikki on ohimenevää. Muistetaan se niin kyllä tästä selvitään.

 

toivoa syksyynne suitsuttaen, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

 

viidakkotunnelmainen terassi on ollut täydellinen keidas hellehengailuun. auringon paahteessa viihtyvät palmut, hedelmäpuut ja kaktukset ovat voineet erinomaisesti ja kasteluruljanssia lukuunottamatta terassi on ollut kovin helppohoitoinen. 

alkukevään kiivaista kaluste- ja sisustuspohdinnoista poiketen, päädyin lopulta toteuttamaan terassin sisustuksen lähes nollabudjetilla.  modernin vähäeleisten sisätilojen vastapainoksi muotui terassille kuin itsestään huolettoman boheemi ja rönsyilevä tunnelma kierrätetyillä kalusteilla ja osaksi itse kasvatetuilla kesäkasveilla. 

vanha pyöreä puupöytä on ollut perheessä iät ja ajat, ja kunnostin sen uuteen loistoon mustalla puuvahakerroksella. Parolan Rottingin tuoleista kaksi on nettikirpputorilta muutamalla kympillä ostettuja, ja kaksi huonokuntoisinta sain ystävän vinkistä täysin maksutta tuttavansa varastosta pyörimästä . 

keittiön liukuovien vieressä oleva istutuslaatikko on tehty takkaelementin puisesta kuljetuslaatikosta, joka on verhoiltu talon verhouslautojen jämäpaloja hyödyntäen. näyttää kovinkin harkitulta toteutukselta mutta on vain loistava sattumusten summa joka sopii yrttiviljelytarpeeseeni loistavasti. 

oliivi-ja mandariinipuut ystäväni toi kaupunkiasunnostaan viihtymään ulkoilmaan ja etuterassin harmaantunut rottinkisohva on pelastettu juhannuskokosta.

käytännössä kokonaisuus on kaikkinensa kierrätetty tavalla tai toisella, ja loistava muistutus siitä, ettei tunnelma aina vaadi suuria satsauksia. visiolla ja viitseliäisyydellä pötkii jo pitkälle. 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

* tuote saatu / gifted 

 

uniikki ja rosoinen keramiikka on yksi lempiasioistani. 

haaveilen siitä, että kaikki kotini astiat olisivat käsin tehtyä keramiikkaa - eriparilautasia ja muotokieleltään puhuttelevia kippoja ja kulhoja. käsin muotoilluissa astioissa on niin kovin paljon enemmän kauneutta silmääni. 

siksipä hihkaisin riemusta kun Kerafiikka- nimisen yrityksen perustaja, joensuulainen keramiikkataitelija Henriikka Leppänen, otti yhteyttä ja kysyi tahtoisinko mallikappaleen hänen kauniista keramiikkamallistostaan. valitsin tarjoiluastioiden, maljakoiden ja idätysruukkujen kirjosta tämän pysäyttävän kauniin kulhon, joka sopii kotiini ja mielenmaisemaani kuin valettu.

maanläheistä energiaa töihinsä vangitseva Henriikka valmistaa Joensuussa studiollaan mm. astioita, idätysruukkuja, uniikkeja maljakoita ja vaikuttavia Keko-kaakeleita. hän järjestää myös dreijausopetusta, ryhmäopetusta ja muita keramiikan työpajoja aiheesta innostuneille. 

inspiroivan taitelijan töineen löytää tulevilta Habitare- messuilta osastolta 3 a 21.

 

 

Pages