Ladataan...
lainahöyhenissä

 

kodin tulisijan suunnittelu oli rakentamisprojektissa ainoita kohtia, joissa täytyi hieman soveltaa toteutustapaa rakentamisen edetessä. 

ensiksikin takkaelementti saapui vääränlaisella luukulla. alkujaan lasisen takkaluukun piti olla vain kahteen suuntaan antava, ja asettua takan rungossa paljon korkeammalle - ei siis hiukan lattiatasosta ylöspäin, vain noin lantion korkeulle. uuden tilaaminen olisi viivästyttänyt kuitenkin projektia niin paljon, että päädyin nielemään harmistukseni, ja käyttämään tätä perinteisempää mallia. 

toinen vastoinkäyminen tuli vastaan takkaelementin koossa. elementti olikin paljon pienempi mitoiltaan, kuin mitä taloni rakentajilla oli tiedossa. näin ollen takkaa varten lisätty lattiasta nouseva korvausilmahormi (en ole nyt aivan varma termistä) ei yltänyt elementin "sisään", vaan jäi selvästi elementin eteen. myös lattia oli jo asennettu, eikä parketti yltänyt niin pitkälle, että odotettua sirompi takkaelementti peittäisi parketin ja takan alle valetun betonilaatan saumakohdan. 

näillä tiedoilla päädyin luonnostelemaan takkaluukun alle mittasuhteiltaan passelin penkin, joka korjaisi parkettiongelman sekä piilottaisi tuon lattiasta töröttävän hormin - ja carrara marmorilla päällystettynä samalla myös mahdollistaisi takan eteen laitettavan kamalan kipinälasin poisjättämisen. 

takan ilmeen kannalta kuitenkin tärkein asia oli takan toteuttaminen siten, että piippu ei jää sisätiloihin näkyviin. tämä oli aivan ehdoton asia itselleni, koska musta tai krominen pyöreä, takan päältä lähtevä ja edelleen kattoon asti yltävä  piippu ei olisi istunut visuaalisesti pirtaani millään muotoa. asiaa selviteltiin palomääräysten ja totetuksen kannalta melkoisesti ja K-S Laatutalot tekivät tässäkin kohtaa aivan mieletöntä työtä. takka päädyttiin muuratun osan jälkeen verhoilemaan kattoon asti siten, että jatko-osan ja katon väliin jätetiin palomääräysten vaativa ilmarako, ja jatko-osaan upotettiin myös korvausilmaritilät molemmin puolin. 

nyt jälkiviisaana en osaa edes ajatella takkaa muunlaisena. lopputulos on sopusuhtainen ja todella hyvin linjassa talon arkkitehtuurin kanssa. tulisija näyttää juuri siltä, kuin se olisi tällaisenaan tilaan suunniteltu - tässä kohtaa vastoinkäymiset siis osoittautuivat oikeastaan onnenpotkuiksi. 

valmistusvaiheen kuva takasta löytyy tämän linkin takaa. 

 

rentouttavaa viikonloppua toivoen, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

hellekesän viidakkoterassin viherkasvipaljouden sisälle sovittaminen ei sitten olekaan ihan mutkaton juttu. 

kasveja on niin paljon, että olen jopa harkinnut antavani muutaman yksilön sijoitukseen. toistaiseksi olen sanalla sanoen sullonut vihreitä ympäri taloa, ja etenkin shala alkaa muistuttamaan enemmän kasvihuonetta, kuin viihtyisää kuntoilutilaa.  

ystävältäni saaduista oliivipuista sijoitin toisen keittiöön työtasolle ilahduttamaan, ja kaunis puu istuu uudelle paikalleen  mielestäni hyvinkin passelisti. vielä olisi toinen oliivipuu, kaksi mandariinipuuta, viikunapuu ja pari kanariantaatelia vailla omaa talvehtimispaikkaansa, eikä lopputulos kasvien sisällenostamisen jälkeen tule olemaan ollenkaan näin seesteisen harkittu, kuin mitä keittiön ja ruokailutilan ilme näissä kuvissa on. 

toisaalta saan viherkasveista myös niin paljon hyvää energiaa ja iloa, että mitäpä se haittaa vaikka olisikin vähän tungosta.

energistä viikkoa toivottaen, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

tarrasin härkää sarvista tässä luottovaatteita koskevassa postaussarjassa. 

hoksasin näitä kuvia katsoessani, että garderobini pitää sisällään tasan samat sävyt, kuin kotini sisustus. mustaa, valkoista ja murrettuja beigen sävyjä ripauksella messinkiä ja syvää vihreää - mikä vihreä esiintyy kotona huonekasvien muodossa, ja vaatekaapissa lähinnä ulkoiluvaatteissa, kuten talven luottoparkassani. muutoin värit loistavat poissaolollaan, kahta vaaleansinistä miesten kauluspaitaa lukuunottamatta. 

kuvan asu on hyvä esimerkki mukavasta arkiasusta. mustat leveälahkeiset housut yhdistettynä simppeliin singlet- toppiin on yksi suosikkiyhdistelmistäni. riippuen siitä, yhdistääkö asuun pitkän villakangastakin, vai lyhyen nahkarotsin, asu sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

vaatekaapistani löytyy kolmenlaisia mustia housuja: kuvanmukaisia leveälahkeisia, napakoita kapealahkeisia trikoohousuja ja farkkuja.

tärkeintä housuissa on hyvä istuvuus - housujen on istuttava virheettömästi kantajansa takamukseen, ja esimerkiksi farkuissa takataskujen on oltava oikealla korkeudella. väärän kokoiset tai huonosti istuvat housut eivät imartele ketään.

housuostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota myös lahjemittaan - koska olen kovin lyhyt, joudun usein lyhennyttämään housujani, jotta lahje laskeutuu oikein. ostan ja käytän ainoastaan vyötärölle nousevia housuja, koska ne sopivat vartalolleni parhaiten.hyviä perushousuja olen löytänyt mm. Zarasta ja Lindexiltä. 

muita kuvista poimittavia tyylilleni ominaisia asioita ovat kultaiset korut ja huonon hiuspäivän pelastava sotkunuttura. 

yritän kerran viikkoon tarinoida tyyliasioista, luottovaatteista ja -asuista, kun näitä muotiasioita olette kyselleet. toiveita ja ehdotuksia postauksien sisällöstä otan vastaan mielelläni. 

 

sisustukseen saumattomasti sulautuva, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Pages