Ladataan...
lainahöyhenissä

 

blogiarkistoja selatessani eksyin käymään läpi vanhoja asukuviani. 

oikeastaan ihan harmittaa, ettei asukuvien kuvaamiseen tule ryhdyttyä enää nykyisin.

paitsi että oman tyylin kehittymistä on todella mielenkiintoista seurata, saa vanhoista asuista myös inspiraatiota niihin hetkiin, kun pukeutuminen ei ole kovinkaan kummoinen prioriteetti elämässä.  nykyisin kun päivät kuluvat vaivattomissa arkivaatteissa ja päästä varpaisiin topatuissa tallivaatteissa, tuntuu kuvien asut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kamalan fiineiltä. 

poimin muutamia omia suosikkeja tähän vuosien varrelta  - lisää asukuvia löydät tämän linkin takaa, tai blogin sivubannerin (aukeaa sivun oikeassa yläkulmassa olevasta profiilikuvapallosta) "outfit" kategoriasta. 

inspiroivaa viikkoa toivoen, 

Tiiu Piret xx

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

hevosrintamalla alkaa arki sujua mukavasti. yhteistyö Clarissan kanssa kehittyy päivä päivältä, ja olen päässyt hyvin selville kipakan tammani sielunmaisemasta. 

alkuviikkojen hankaluudet ovat väistyneet osaksi uuden, tammalle täydellisesti istuvan Reneissance satulan myötä, ja osaksi napakamman läpiratsastuksen, jolla turha riskaaminen ja apujen välttely vähenee koko ajan. viime kaudella vasta viisivuotias hevoseni kääntyi nyt vuoden vaihteessa jo kuusivuotiaaksi, eikä käytösongelmien katsominen läpi sormien hevosen nuoruuteen vedoten ole enää ollenkaan niin suotavaa. 

omassa ratsastuksessani suurimmat haasteet ovat apujenkäytön herkkyydessä - tai oikeammin herkkyyden puutteessa - sekä istunnan vinoudessa, jonka kanssa joudun tekemään päivittäin töitä. olen ajankäytöllisesti joutunut tinkimään omista lihaskunto- ja liikkuvuustreeneistä ratsastuksen tieltä, mutta viimeistään nyt niillekin on löydyttävä aikaa, jotta pystyn ylläpitämään ja kehittämään myös omaa fyysistä kuntoani laadukkaan ratsastamisen edellyttämälle tasolle. 

helmikuun alussa vaihdamme Clarissan kanssa tallia parempien maneesiolosuhteiden perässä, jotta pystymme keskittymään entistä paremmin tavoitteelliseen harjoitteluun, kun vapaassa käytössämme on suuri maneesi, isot ulkokentät sekä maastot ja suuret pellot. harjoittelu on pidettävä nuorelle hevoselle mielekkäänä vaihtelevilla treeniolosuhteilla, jotka uusi tallimiljöö tarjoaa loistavasti.   

osallistuimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa Sanna Backlundin valmennukseen, missä tamma sai kiitosta, mutta myös muistutuksen Sannalta siitä, että hevosen perusratsastuksessa sileällä on tehtävä vielä paljon paljon työtä, vaikka hyppääminen hevoselle helppoa onkin. helmikuussa starttaavalla kisakaudella tavoitteena on tutustua yhdessä kilparadoille, ja jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, edetä edelleen 6-vuotiaiden Racing- sarjan osakilpailuihin. 

kovasti on edistystä tapahtunut, mutta paljon työtä on vielä edessä. kaiken kaikkiaan olen hirmuisen ihastunut tammaani, joka säpäkästä ratsastettavuudestaan huolimatta on käsiteltäessä aivan ihastuttavan säyseä. 

jos hevosjutut kiinnostavat enemmälti, löytyy instagramista (@tiiupiret) videoita ja päivittäisiä kuulumisia hevoselosta. 

onnea tulevalle kaudelle toivoen, 

Tiiu & Clarissa 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

koti on valtavien lumimäärien myötä verhoutunut paksuun lumihuntuun ja on kauniimpi kuin koskaan. 

kinokset hautaavat alleen niin lehtikuusisen terassilaudoituksen kuin keskeneräisen pihankin. tunnelma on niin seesteinen, että tätä näkyä voisi ihastella päivät pääksytysten niin kauan kuin valoa vain riittää. 

sisällä sydäntalvi näkyy voipuneista viherkasveista, jotka pudottavat liiat lehtensä valon vähyydessä, ja keräävät vähitellen jo voimia kevään kasvukauteen. 

aika tuntuu aivan kuin pysähtyneen talossa, ja pihatienoossa - ja siinä samassa sitä saa ihminenkin olla kaikessa rauhassa, ennen kevätauringon mukanaan tuomaa hektistä sisustus- ja siivousvimmaa. 

iloista viikkoa toivoen, 

Tiiu Piret

 

 

Pages