Ladataan...
lainahöyhenissä

 

aamut ovat ehdottomasti mieleeni. erityisesti pitkät ja hitaat aamut, jolloin aamiaisen tekemiseen voi uhrata pitkät tovit. 

kiireisissä arkiaamuissakin on oma viehätyksensä - hyvä ja ravitseva aamiainen, vaikkakin pienessä tohinassa nautittuna, antaa päivälle heti alkuunsa mukavat raamit. 

kasasin tähän muutamia helppoja aamiaisbravuureitani, jotka onnistuvat nopeissakin aamuissa. 

 

tuorepuuro

todella nopea ja ravitseva vaihtoehto, jonka kasaan edellisenä iltana kulhoon valmiiksi. sekoita 1 rkl chiansiemeniä & 2 rkl kaurahiutaleita kookosmaitoon tai muuhun nesteeseen, sekoita, ja nosta jääkaappiin odottamaan aamua. 

aamulla lisään vain puuron päälle hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja hunajaa tai vaihtoehtoisesti blenderissä sekoitetun smoothie-pyörteen.

nutella-banaanipuuro

pikakaurapuuro veteen keitettynä jalostuu maailmanluokan herkuksi, kun nautit puuron pehmeän nutellan, banaanisiivujen ja kookoslastujen kanssa. erityisesti niihin aamuihin, kun suklaan tarjoama lisäenergia tulee tarpeeseen. 

 

 

tomaatti-mozzarellaleipäset 

näihin tarvitset vain muutaman siivun jämäleipää, philadelphiaa, kypsiä kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, hunajaa, öljyä ja suolaa. 

sipaise leivälle tuorejuustoa, levitä siivutetut tomaatit ja mozzarella leipäviipaleille ja lorauta päälle öljyä ja hunajaa. mausta suolalla, ja paista kuumassa uunissa nopeasti kunnes juusto sulaa. nauti heti tuoreen basilikan kanssa tai kääräise paperiin ja ota matkaevääksi. 

täyteläinen munakokkeli 

kokkeli on varmasti yksi nopeimmista aamisibravuureistani. täyteläisen munakokkelin salaisuus piilee philadelphia- juustossa. 

riko 2-3 munaa pannulle, ja lisää joukkoon ruokalusikallinen philadelphia- juustoa (sekä ehkä myös jotain kovaa juustoa). anna juuston sulaa, ja sekoita se munien joukkoon. elä polta munia! kun kokkelin rakenne on oikea, mausta suolalla ja nosta pois pannulta ettei munat kypsene yli. suolan lisääminen vasta lopussa on tärkeää, jotta kokkelin kaunis keltainen sävy ei muutu harmaaksi. 

 

 

tuorepuristetut mehut 

mehulinko on mullistanut aamuni, ja ihanat tuoreeltaan puristetut mehut ovat paras tapa aloittaa päivä. mitkä tahansa hedelmät, marjat ja vihannekset muuttuvat ravitsevaksi juomaksi hetkessä, mutta useimmiten mehuni pitävät sisällään omenaa, porkkanaa, inkivääriä, limeä, minttua ja appelsiinia. 

hyvä kikka on kuoria ja paloitella mehutarpeet edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, ja surauttaa vasta aamulla mehuksi työmatkalle mukaan otettavaksi. 

 

lisää reseptejä ja ruokavinkkejä löydät kategorian food (linkki) alta. 

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

blogiarkistoja selatessani eksyin käymään läpi vanhoja asukuviani. 

oikeastaan ihan harmittaa, ettei asukuvien kuvaamiseen tule ryhdyttyä enää nykyisin.

paitsi että oman tyylin kehittymistä on todella mielenkiintoista seurata, saa vanhoista asuista myös inspiraatiota niihin hetkiin, kun pukeutuminen ei ole kovinkaan kummoinen prioriteetti elämässä.  nykyisin kun päivät kuluvat vaivattomissa arkivaatteissa ja päästä varpaisiin topatuissa tallivaatteissa, tuntuu kuvien asut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kamalan fiineiltä. 

poimin muutamia omia suosikkeja tähän vuosien varrelta  - lisää asukuvia löydät tämän linkin takaa, tai blogin sivubannerin (aukeaa sivun oikeassa yläkulmassa olevasta profiilikuvapallosta) "outfit" kategoriasta. 

inspiroivaa viikkoa toivoen, 

Tiiu Piret xx

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

hevosrintamalla alkaa arki sujua mukavasti. yhteistyö Clarissan kanssa kehittyy päivä päivältä, ja olen päässyt hyvin selville kipakan tammani sielunmaisemasta. 

alkuviikkojen hankaluudet ovat väistyneet osaksi uuden, tammalle täydellisesti istuvan Reneissance satulan myötä, ja osaksi napakamman läpiratsastuksen, jolla turha riskaaminen ja apujen välttely vähenee koko ajan. viime kaudella vasta viisivuotias hevoseni kääntyi nyt vuoden vaihteessa jo kuusivuotiaaksi, eikä käytösongelmien katsominen läpi sormien hevosen nuoruuteen vedoten ole enää ollenkaan niin suotavaa. 

omassa ratsastuksessani suurimmat haasteet ovat apujenkäytön herkkyydessä - tai oikeammin herkkyyden puutteessa - sekä istunnan vinoudessa, jonka kanssa joudun tekemään päivittäin töitä. olen ajankäytöllisesti joutunut tinkimään omista lihaskunto- ja liikkuvuustreeneistä ratsastuksen tieltä, mutta viimeistään nyt niillekin on löydyttävä aikaa, jotta pystyn ylläpitämään ja kehittämään myös omaa fyysistä kuntoani laadukkaan ratsastamisen edellyttämälle tasolle. 

helmikuun alussa vaihdamme Clarissan kanssa tallia parempien maneesiolosuhteiden perässä, jotta pystymme keskittymään entistä paremmin tavoitteelliseen harjoitteluun, kun vapaassa käytössämme on suuri maneesi, isot ulkokentät sekä maastot ja suuret pellot. harjoittelu on pidettävä nuorelle hevoselle mielekkäänä vaihtelevilla treeniolosuhteilla, jotka uusi tallimiljöö tarjoaa loistavasti.   

osallistuimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa Sanna Backlundin valmennukseen, missä tamma sai kiitosta, mutta myös muistutuksen Sannalta siitä, että hevosen perusratsastuksessa sileällä on tehtävä vielä paljon paljon työtä, vaikka hyppääminen hevoselle helppoa onkin. helmikuussa starttaavalla kisakaudella tavoitteena on tutustua yhdessä kilparadoille, ja jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, edetä edelleen 6-vuotiaiden Racing- sarjan osakilpailuihin. 

kovasti on edistystä tapahtunut, mutta paljon työtä on vielä edessä. kaiken kaikkiaan olen hirmuisen ihastunut tammaani, joka säpäkästä ratsastettavuudestaan huolimatta on käsiteltäessä aivan ihastuttavan säyseä. 

jos hevosjutut kiinnostavat enemmälti, löytyy instagramista (@tiiupiret) videoita ja päivittäisiä kuulumisia hevoselosta. 

onnea tulevalle kaudelle toivoen, 

Tiiu & Clarissa 

Pages