3 x à la française

Laura de Lille

Koska säät sallivat ainakin vielä toistaiseksi vaatteilla kikkailun, päätin koota teille tällä kertaa kolme alkusyksyistä asua. Jotta tehtävästä ei tulisi liian helppo, höystin sen seuraavanlaisella jujulla: sain käyttää asujen laatimisessa pelkästään ranskalaisia nuoria brändejä. Jaiks! Here we go:

 

1.  Kirpeä syysaamu: Tämän helpommaksi ei asu mene: parka, yksivärinen arkimekko ja mustat nyöritettävät kengät. Kaulaan kiepautettavan huivin printti sekä päällystakin kuviot saavat elää onnellisessa ristiriidassa keskenään. 

parka ja mekko heimstone / huivi sandro /

saappaat les fées de bengale

2. Tuulinen iltapäivä: Väljälinjainen takki sekä löysähkö neule eivät ole huono aviopari, jos ne yhdistää kapeisiin housuihin. Täti-Monika-hattu saa kivaa vastapainoa maskuliinisemmista bootseista.

takki maje / neule bel air /

hattu sandro / kengät le mont saint michel

3.  Tyyni iltahämärä: Herkkä pikkumusta saa potkua valkomustasta nahkatakista ja khakinvärisestä norsu-clutchista. Yhdistelmä on siitä näppärä, että siihen ei tarvitse yhdistää korkoja. Mitkä tahansa siistit, matalatkin kengät sopivat. Mutta oh well. Just for the heck of it! 

nahkatakki heimstone / mekko american retro /

clutch sous les pavés / kengät the kooples

Kommentit

Miss Behave

Kolmonen on to die for! Kevyt pikkumusta ja ronski nahkatakki, love it!

Vierailija (Ei varmistettu)

hei vähän off-topic kysymys, mutta jos muuttaa Ranskaan pitkäaikaisesti opiskelemaan, kannattaako kirjoittautua Ranskan sosiaaliturvajärjestelmään ja ottaa se "num. securite de sociale" jos mahdollista? että törmääkö käytännön elämässä paljon siihen että tuota numeroa kysytään esim. työpaikoilla? vai pärjääkö ilman, kun tuo kuitenkin kouluni kautta maksaisi jonkun 200 e.. :o

Laura Pollari
Laura de Lille

 

Laura C, oma suosikkini on tuo mekko. Ihana! :)

Vierailija, hyvä kysymys! Nyt olet tosin tainnut sekoittaa sosiaaliturvan ja sécurite sociale étudianten.

Monimutkainen juttu, mutta yritetään: pysyvän muuttoilmoituksen yhteydessähän sun on luovutettava Suomeen Kela-kortti, jonka olet mitä luultavimmin jo tehnyt. Et saa edes eurooppalaista sairasvakuutuskorttia, jonka varassa voisit pelailla, koska et ole enää Suomen sosiaaliturvan piirissä.

Ranskan päässä sosiaaliturvaan liittyminen onnistuu mm. mainitsemasi koulun kautta. Sosiaaliturvanumeroa tulet tarvitsemaan vaikka ja missä, työpaikoilla ja tietysti lääkärissä käydessäsi. Sen saat, kun hankit esimerkiksi ton sécurite sociale étudianten, mutta joka olisi pakollinen joka tapauksessa. Kun et kerran Suomen sosiaaliturvan piirissä ole eikä sulla ole eurooppalaista sairasvakuutuskorttia, joudut maksamaan sen 200 euroa joka lukuvuoden alussa.

Toivottavasti tästä oli jotain apua?

Kommentoi