Hei me surffataan

Laura de Lille

Terkkuja Suomesta!

Täällä sitä ollaan, Helsingissä, seuraavat pari-kolme viikkoa sohvasurffaamassa, ja vähän muuallakin – päätin nimittäin juuri ostaa junaliput viikonlopulle. 

Paitsi piparisuklaan ja hyvän ruisleivän olemassaolon, olinkin jo ehtinyt unohtaa miten järjettömän hintaista junamatkailu Suomessa on! 130 eurolla saisi aika paljon irtokarkkia, sanokaa mun sanoneen.

Nyt kun täällä kerran ollaan, kiinnostaisi muuten kuulla, mitä Helsingissä juuri nyt kannattaa tehdä! Mitä hyviä näyttelyitä, museoita tai muuta kannattaa käydä tsekkaamassa.

Kerro, kerro!

Ja surffauksesta puheen ollen, tässä Helsingin hostini:

Ei tullut yllärinä, että kirjahyllystä löytyi myös hymytyttöpatsas. Siis miten siisti mimmi? Näitä lisää!

Kommentit

Stu (Ei varmistettu)

Designmuseossa Henrik Vibskovin näyttely!

aaaa (Ei varmistettu)

Jos liityt vr:n kanta-asiakahohjelmaan veturiin niin saatat saada hyviä tarjouksia. Ainakin nyt siellä on 5 euron lippuja monelle välille.

Murun kera

Time Flies -näyttelyä Taidehallissa meen katsomaan huomenna. Joten tää nyt ei oo mikään suositus, mut ainakin se on jotain mielenkiintoista mitä Helsingissä voi tehdä :D

Aino S

Olin just laittamassa omaksi ehdotuksekseni Taidehallin ja Esko Männikön näyttelyn. En ole sitä itsekään vielä nähnyt, tarkoitus olisi mennä ensi viikkolla, mutta olen kuullut paljon kehuja näyttelystä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ateneumissa on Tove Janssonin satavuotisnäyttely - tosin vasta 14.3. alkaen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Taidehallin Männikkö on nähty ja voi suositella :) sekä tietty Vibskov Designmuseossa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä on hyviä näyttelyitä:
http://www.sicspace.net/whats-up/

Japsu (Ei varmistettu)

Tervetuloa Suomeen!

Aivan totta, Suomessa matkustaminen on todella kallista! Mutta... positiivisuutta ilmassa! Nykyään vr:llä saa useasti puoleen hintaan matkoja ja nyt on joku kampanja, että esim Tampere- Helsinki väli 5 euroa (äiti juuri osti parin viikon päähän tällaisen lipun). Ne hinnat pitää vaan itse löytää. Lisäksi halvempi vaihtoehto nykyään "Onnibussi"- halpoja (halvempia) bussimatkoja. Lisäksi tietty kaikki kimppakyytisivustot Facebookissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Wardin näyttely kannattaa käydä tsekkaamassa Ateneumissa :)

All My Days

Multa muutama kahvilavinkki: 

Kahvila Sävy Kalliossa Aleksis Kiven kadulla (Turun kahvipaahtimon kahvit nam!), Brooklyn Cafe Fredrikinkadulla Viiskulmassa sekä Helsingin kahvipaahtimon Päiväkahvibaari Vallilassa. 

Tämän lisäksi suosittelen vierailemaan joku päivä Fafasissa pitaleivillä, kolusin East Villagessa falafel-mestoja ja vielä en voittajaa sieltä päästä löytänyt. Fafa's maistui viime viikonloppuna pitkän pitkän tauon jälkeen taivaalliselta! Oma suosikkini feta-munakoiso.

Huippua, että kirjoittelet samalta aikavyöhykkeeltä ja ihan samasta kaupungista! 

Omppulainen (Ei varmistettu)

Heh, mulla ois antaa enimmäkseen vain ravintola- ja kahvilaehdotuksia:D Ei sellaisille olis tarvetta?;) Ja hei, täällä myös keskustassa sohva vapaana, jos on tarvetta jossain vaiheessa:) Poikkiksen kanssa ollaan aika innokkaita kavereiden ja vieraiden majoittajia:)

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei kiitti, pistän tarjouksen korvan taa :)

Sohvasurffaus forever!

An (Ei varmistettu)

Syksyllä avattu ihana kahvila/second hand fleminginkadulla saataisi olla makuusi :) http://www.olo-huone.fi/ Helsinginkadulla myös kohtuu tuore Soul vintage on tsekkaamisen arvoinen (ellei sitten New Yorkin jälkeen mikään tunnu enää miltään :D)

nenokko (Ei varmistettu)

Ylioppilasteatterilla tulee ensi-iltaan 1.3 Tulva niminen esitys, suosittelen! Esityksiä on vaan kuusi (4-8.3) ja ensi-ilta on jo loppuunvarattu. Liput saa täältä: http://www.ylioppilasteatteri.fi/pub/ohjelmisto/esityskalenteri.php
Pub Magneetti on kiva istuskelumesta Mäkelänkadulla Vallilassa.

MementoMori (Ei varmistettu)

Jos on kokeilunhaluinen ja kaipaa tunnelmallisuutta, kahvila Taikalamppu Torkkelinmäen kupeessa on aivan ihana (huom, varaa käteistä mukaan). Bar Llamas Punavuoressa on myös ihan jees illemmalla drinksuille, tai päivemmällä keittolounaalle ja hengailulle. Brooklyn Cafesta haen aina lohtubagelit kun tulee ikävä Nykkiä, ja Blini -kahvilasta Lintsin kupeesta blinejä kun ikävöin itänaapuria. Lönkalla Hietsun torin ja kauppahallin lähettyvillä on sellainen kuin Muu galleria missä on aina hauskoja taideinstallaatioita. Siinä ihan vieressä on myös kuvataideakatemian galleria. Oon tosi laiska käymään tollasissa, joten en tiedä mitä niissä tällä hetkellä menee.

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei kaikki,

Ihan megaiso kiitos näistä! Vinkit otettu ylös!

Suosittelen lämpimästi Kalevankadun Kuppi & Muffini- kahvilaa, jossa saa aamiaispuuroa jo klo 7.30 alkaen, herkullista salaattia tai keittoa lounasaikaan tai jos makeannälkä iskee niin tarjolla on suussasulavia cupcakes- herkkuja. Täytetyt leivät kera itsepuristetun mehun on myös nappivalinta :)

Designmuseossa on meneillään Henrik Vibskovin näyttely ja huomenna ti:na 25.2 museossa vietetään Helmikuun Designiltaa, jossa pohditaan kriittistä kuluttamista (http://www.designmuseum.fi/yleinen/designmuseon-designillat/).

Kävin itse alkuvuodesta katsomassa Hakasalmen huvilan Rasvaletti-näyttelyn jossa sukelletaan 1950-luvun Helsinkiin. Kannattaa käydä katsomassa!  Tänne on muuten ilmainen sisäänpääsy :)

Kivaa Helsinki visittiä!

 

 

 

 

Kommentoi