Onnenkengät

Laura de Lille

Nyt kerron teille pienen salaisuuden: myin viime viikolla pois miltei koko vaatekaappini.

Sinne menivät lempimekot, talvitakit ja luottopuserot – useimmat muutaman dollarin polkuhintaan. Ilmaiseksikin olisi lähtenyt: laukut ja kengät ajattelin käydä tiputtamassa kierrätykseen vielä tämän kuun aikana. 

Kaikki paitsi armeijabuutsit, parit korkokengät ja valkoiset tennarini – ja tietysti nämä:

Uusi alku, uudet kengät, kuuluu vanha itsekeksimäni sananlasku. Se koittakoon ensi viikolla, kun vietän 26-vuotissynttäreitäni. 

Kyseessähän eivät ole mitkä tahansa kengät, vaan onnenkengät. Vilkkukoon kirkkaanpunaiset varpaankynnet ja paljaat kantapäät vaikka koko kaupungille – tänä keväänä kuljetaan koroissa vaikka lumipyryssä.

Ja mikä parasta: ainakaan asuvalinnan kanssa ei tule vaikeuksia. 

Kommentit

huldamaria (Ei varmistettu)

laura oot hurjan inspiroiva ja upea eli huippu ! kiitos!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos huldamaria!

Sarppax (Ei varmistettu)

Miksi?

Venlakarpalo

ihailtava teko, en kovin helpolla pystyisi itse samaaan!

Murun kera

Eipähän tule kiinnyttyä materiaan, kun kylmäpäisesti hankkiutuu eroon. Onneksi sulla on näitä asukuvia jo vuosien takaa, niin pääset kuitenkin fiilistelemään parhaimpia vaatteita vielä :) Mä en tiedä uskaltaisinko mä tehdä mokomaa, mutta arvostan!

Laura Pollari
Laura de Lille

Ei tää nyt mikään vuoden uroteko ollut!

Kyllä sinne kaappiin jotain jäikin, usko mua :)

box (Ei varmistettu)

Haluaisitkohan mahdollisesti kertoa tästä vaatekaapintyhjennysoperaatiosta hieman tarkemmin? Kiinnostaisi kovasti kuulla syitä (ihanko vain siksi, että päätit tai ymmärsit, ettet tarvitse enempää, vaiko siksi että aiot rakentaa elämäsi uudelleen jossain muualla?). Ajatus vaatekaapin radikaalista tyhjennyksestä tuntuu kovin kutkuttavalta, mutta en itse kykene siihen vielä. Kenties en koskaan samassa mittakaavassa kuin sinä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Pääasiallinen ajatus oli, että pärjään paljon vähemmällä mitä mulla nyt on. 

Suhteeni materiaan on muuttunut totaalisesti kahden viime vuoden aikana, suurimmaksi osaksi ulkomaanmuuttojen ja -matkojen seurauksena. Hyvä esimerkki on reppureissaaminen: jos pärjään monta viikkoa yhden repun tavaroilla, miksi halajaisin triljoona asiaa ympärilleni arjessa? Ei ihminen paljoa tarvitse, ja materia tuo, jos jotain, vain keinotekoista turvaa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onkohan sun elämässä mitään pysyvää? Epäilen.

Laura Pollari
Laura de Lille

Voi kuules, mikään ei ole maailmassa pysyvää paitsi muutos.

Saia (Ei varmistettu)

Laura rokkaa! Taputtelen täällä itsekseni loistavalle vastaukselle :D Ja niin totta, niin totta. Muutos on ihan parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut :)

Brighten up my day

Hienoa! Olemme jatkuvassa liikkessä ja todellakin, olemme jatkuvassa muutoksessa. Kaikki on vain jatkuvassa liikkeessä olevaa energiaa. On hyvä päästää irti vanhasta välillä ;) 

eviela
NOT A Wonderland

Allekirjoitan täysin!

sanskul. (Ei varmistettu)

Mä odotan uutista, jossa sä kerrot muuttavasi takaisin Suomeen. ;)

LauraE (Ei varmistettu)

Ihanaa!Juuri tätä itsekin tarvitsin, tajusin sen kun luin kirjoituksesi.Koska olen laiska kirppistelijä, taidan kipata vaatekaappini sisällöstä suurimman osan lähimpään taaskasutuskeskuseen (joku kierrätyskauppa tms. suomeksi?).

Noora21 (Ei varmistettu)

Olen täysin samaa mieltä Lauran kanssa. Itsekin olen nämä asiat hoksannut. Hyvä Laura! Jokainen saisi pohtia omaa suhdettaan materiaan ja siihen mikä tässä elämässä oikeasti on tärkeää.

eviela
NOT A Wonderland

Minullakin on varsinainen minivaatekaappi, tosin osittain siksikin ettei ole varaa sitä täyttää ties ja millä. Tosin itselläkin tässä ollut koko ajan ideologiana täyttää sitä vain sen verran, että siellä on asiat mitä tarvitsen eikä yhtään sen enempää. Se riittää minulle.

Kommentoi