Suosikkejani osa 1/3: Stella McCartney

Laura de Lille

On harvoja suunnittelijoita, jotka säilyttävät arvostukseni vuodesta toiseen, mallisto toisensa jälkeen. Merkkejä, joiden hienous ei itsessään piile niiden shokeerausarvossa tai edelläkävijyydessä, vaan jotka onnistuvat olemaan sopivassa suhteessa tavanomaisia menettämättä omaa linjaansa.

Jos raikkaalle naiseudelle pitäisi keksiä synonyymi, se olisi ehdottomasti Stella McCartney. Rakkauteni Stellan utuiseen maailmaan alkoi oikeastaan vuonna 2005, kun merkki lanseerasi yhteistyömalliston H&M:n kanssa. Tuolloin hädin tuskin täysi-ikään kerennyt muotinoviisi ei osannut arvata, että tästä alkaisi vuosien mittainen tarina.

 

Ensimmäisten askeleiden jälkeen suunta on ollut varsin selkeä: kuuden vuoden aikana olen urheillut Stellassa, tuoksunut Peonylle, haaveillut viikonpäiväalushousuista ja kantanut Falabellani ylpeydellä. Mitä tulee aikaisemmin mainittuun yhteistyömallistoon, keräilen sen vaatekappaleita edelleen ja tunnen sydämentykyksiä yhä, kun pukeudun mallistosta tuolloin hankkimaani perhoshihaiseen, shamppanjanväriseen silkkipuserooni. Jotain Stellan ihanuudesta paljastanee myös tämä: toisinaan, kun mieleni teki unelmoida, minulla oli tapana tehdä koulun jälkeen reissu Stellan Jardin du Palais Royalin myymälään.

Jos minulta kysytään, Stellasta löytyy kaikki - koukuttava värimaailma ja täydellinen naisellisuus ilman yhtään ylimääräistä yksityiskohtaa. Helppoa, mutta toimivaa. Ja mitä muuta nainen voisikaan haluta?

Kuvat: Style.com & Stella McCartney

Kommentoi