Tää on mun déjà vu

Laura de Lille

Ammattimainen silmä ei lepää koskaan. Ei edes silloin, kun katsoo amerikkalaisia 80-luvun teinielokuvia. 

Sen verran kouriintuntuvaan esimerkkiin törmäsin suoraan elokuvasta nyysitystä visual merchandisingista, eli suomalaisittain kai myymäläsomistuksesta, että tämä piti jakaa teidänkin kanssanne.  Sillä jos ajattelitte hetkenkin verran, että jokseenkin ristiriitaisella imagolla ratsastava American Apparel on keksinyt mitään uutta, olette erehtyneet! Tässä pari kutkuttavaa havainnollistusta teille, hanit:

Neonvalokyltit, sama aurinkolasiständi myyntipöydällä, ritiläseinät. Vaihdatte vain tuon vahvasti alaikäiseltä näyttävän myyjätytön muutamaa vuotta vanhempaan, ja voisitte olla samassa leffassa.

American Apparellin myymäläsuunnittelua kuvaillaan usein varastomaiseksi esillepanonsa puolesta. Valkoiset kalusteet, päättömät torsomallinuket ja taas kerran nuo ritilät. Fashion Dynasty, ei kun.. American Apparel. What can I say - suuri hatunnosto Kaliforniaan!

Kuvat: American Apparel

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Ammattimainen kielipoliisi ei lepää koskaan: Visual merchandise tarkoittaa Visuaalista markkinointia kokonaisuudessaan. Käsite kattaa kaiken "näkyvän" markkinoinnin eli myös somistamisen, mutta myös tuotteet, pakkaukset, kassit, kalusteet, (lehti- yms.)mainonnan jne.jne.

Sori, jos ärsyttää. Mua ärsyttää tämä kyseinen virheilmaisu AINA.

:) Peace & Love!

Laura Pollari
Laura de Lille

Ehei, se on nimenomaan visual merchandising, joka kattaa myymäläsuunnittelun: somistuksen, näyteikkunat, esillepanon, kalusteet sekä lämpimät ja kylmät vyöhykkeet.

Laajempi markkinointistragia mainoksineen, pakkauksineen ja kasseineen on merchandisingia.

Rauhaa ja rakkautta myös sinne! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Aivan. Kattaa myymäläsuunnittelun.

Sain alkuperäisestä teksistä käsitteen, että olet suomentanut sen somistukseksi. My mistake ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli mielenkiintoinen ja kun facebookinkin puolella mainitsit sun 80s teinileffaharrastuksesta niin siitä olisi hauskaa lukea jonkinlainen postaus! :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Haha, kiva idea! Jotain joskus tämän Lily-urani alussa kerkesinkin jo vähän kirjoittaa: http://www.lily.fi/juttu/viikonlopun-leffavinkki

Menee ehdottomasti toteutukseen :)

Kommentoi