Ladataan...
Laura de Lille

New Yorkin syksy on yhtä onnellista intiaanikesää: yhä parissakymmenessä lämpöasteessa kylpevä kaupunki muuttuu hiukan leppoisammaksi, kun lehdet alkavat kellastua ja tukalimmat kesähelteet ovat takanapäin.

Syyskuussa ulkoilmatapahtumia näkee vielä runsaasti, jolloin puistopiknikit, torit sekä muut ulkoilmatapahtumat pyörivät lähestulkoon kesän malliin. Tässä muutama oma vinkkini siitä, mitä kannattaa tehdä, kun siirrytään syksyn edetessä kohti sisätiloja.

 

1. Illanviettoon. Pöytätennistä taidegalleriassa? Kyllä, Williamsburgissa. Piskuiseen PIPSiin voi viedä pelaamaan illan ratoksi kaverin jos toisenkin, ja vieläpä hyvään hintaan: pelisessio kustantaa tasan sen verran kuin itse on valmis huvista maksamaan. 

Lisäsyy lähteä lätkimään: Lyhyt jonotusaika sekä ilmaiset pelijuomat. Ei paha!

2. Löytöretkelle. Keskellä uinuvaa teollisuushallialuetta odottaa mieluisa yllätys: sen suojissa sijaitsee Brooklynin epäilemättä mielenkiintoisin vintage-aarreaitta Urban Jungle. Paikka ei suotta ole maineensa arvoinen, sillä täällä tekee uniikkeja ja hyväkuntoisia löytöjä jo muutamalla hassulla dollarilla.

Lisäsyy loikata Bushwickiin: Aito hippimekko kympillä ja hapsunahkatakki kahdella = I rest my case.

3. Iltapalalle. Kaupungin mielettömimmät ranskikset löytyvät East Villagessa sijaitsevasta Pommes Frites'stä. Erityisen herkullisilta nämä maistuvat aamuyöllä matkalla kotiin, mutta mikäpä jottei muulloinkin. Lämpöisenä syysiltana voi vaikka vähän jonottaakin.

Lisäsyy suunnata kohti itää: Eivät ainakaan ranskispuljun nettisivut. Mutta 26 erilaisen dippikastikkeen kattavasta menusta sopii jo antaa pisteet!

 

Ladataan...
Laura de Lille

 

On kerrassaan uskomatonta, miten hyvän päätöksen tein elokuussa loikatessani toiselle puolelle jokea Brooklyniin.

Äkkimuutto oli tietenkin omanlaisensa haaste, mutta New Yorkin tuntien täällä ei mikään ole mahdotonta. Ei edes uuden asunnon löytäminen kymmenessä päivässä.

Mikä sitten tekee uudesta kodista kaiken hehkutuksen mittaisen? Moni asia – kaunis ympäristö, teeskentelemätön meininki ja ennen kaikkea: kuusi ihanaa kämppistä.

En ole edelleenkään aivan varma, miten netin kautta löydetyistä kanssaeläjistä voi kuoriutua muutamassa hassussa viikossa hyviä kavereita, siskoja ja ja veljiä, jotka opettavat viinilasin ääressä Go'n säännöt  ja vievät pelaamaan pöytätennistä korttelin taidegalleriaan viikonlopun alkajaisiksi. Jotka pitävät seuraa silloin, kun mieli on maassa ja joiden kanssa voi kokoontua iltaisin takapihalle jammailemaan. 

Keväällä en vielä ollut täysin vakuuttunut, miten helposti tottuisin näennäisesti pikkukaupunkimaiseen tunnelmaan. 

Ennakoluulot kumoutuivat kuitenkin jo elokuussa, kun iltakävelyllä ollut vanha setä tuli toivottamaan minut tervetulleeksi kortteliin nähdessään punaisen tiilitalomme eteen parkkeeratun muuttoauton. 

Silloin tiesin saapuneeni oikeaan paikkaan. 

 

Kotiin. 

 

Hassu juttu tämä muuttuva mieli.

 

Ladataan...
Laura de Lille

 

Ajatuksissahan ne taas ovat, jo aikapäiviä sitten mieltäni vavisuttaneet pompomit. 

Vaikken olisi vastaan vallatonta pompulapaitapuseroa Susie Bubblen tyyliin, en myöskään kieltäytyisi pirtsakasta pikkulaukusta. Tai sitten ihan vain laukusta, jota ei vielä vuodenkaan jälkeen ole kohdalle osunut.

Tässä kohtaa huomautettakoon, että kyllä – olen nähnyt kaikenlaista ylihinnoiteltua massamuotiräpellystä vähän siellä ja täällä. Mutta sitä ei olla tässä nyt hakemassa.

Jos minulla olisi koskaan tapana pistää tuulemaan nettikaupoissa, olisin varmaan löytänyt aidon ja alkuperäisen jo kauan sitten. Mutta kiire ei touhussa näköjäänkään ole ollut, jos jo vuoden verran olen ihan tyytyväisenä laukutta porskutellut.

Mutta on niitä läheltä piti -tilanteitakin ollut: SoHossa törmäsin vähän aikaa sitten thaimaalaisia käsintehtyjä laukkuja kaupittelevaan miekkoseen. Vaikka yksi veskoista oli miltei täydellinen, lähestulkoon ylläolevan ison laukun kaltainen, eihän niitä kauppoja tullut, kun se tärkein puuttui.

 

Ne värikkäät pallukat. 

 

Hitto vieköön.

 

Kuvat: Style Bubble, Pixie Market

 

Pages