Ladataan...
Laura de Lille

Kiitos säännöllisen epäsäännöllisen freelance-elämän, en ole matkustanut kunnolla pitkään aikaan.

Tämä on myös hyvä asia – muistuttaahan paikoillaan pysyminen siitä, mitkä asiat omassa kotikaupungissa ovat erityisen ihanasti.

Ensi viikolla ajattelin kuitenkin lähteä merta edemmäs kalaan – nimittäin päiväreissulle Viroon.

En ole käynyt Tallinnassa sitten vuoden 2008.

Näin ollen olen tippunut junasta (tai lautalta, he-hee) jo aikapäiviä sitten.

Niinpä kysynkin nyt teiltä, te ahkerammat Viron-kävijät:

Mitä kannattaa Tallinnassa juuri nyt nähdä ja kokea? Onko se tietty taidenäyttely, vintage-kauppa tai ravintola? Kahvila tai kirpputori?

Heittäkää kunkuimmat ja kreiseimmät vinkkinne kehiin!

Jään odottelemaan innolla.

Ladataan...
Laura de Lille

Kuten monet teistä jo tietävätkin, rakastan 1980-luvun leffoja.

En nirsoile, mutta nyrkkisääntöni on tämä: mitä imelämpää ja olkatoppauksellisempaa, sen parempi.

Koska vuosikymmenen teinileffat on jo koluttu, on ainoastaan oikein, että siirrymme toiseen kunkkuun kategoriaan: rakkausjännäreihin.

Tänään esittelen teille yhden kasarihelmistä, joka on – parempien sanojen puutteessa – aivan täyttä kuraa, mutta ah, niin vastustamaton.

Vuonna 1988 ilmestyneestä Masquerade-elokuvasta löytyy aivan kaikki: ökyrikkaat jupit, purjehduskengät ja paidaton Rob Lowe. Vaikka leffan lekkeriksi lyöty suomenkielinen nimi Naamiaiset muuta olettaa antaakin, elokuva on juuri sitä mitä pitää: rehellinen ö-luokan kasarijännäri.

Leffa kertoo orvoksi jääneestä miljoonaperijättärestä Oliviasta (Meg Tilly), joka joutuu – äitinsä kuoleman jälkeen – jakamaan omaisuutensa ja kotinsa ilkeän isäpuolensa kanssa.

Peli näyttää menetetyltä, kunnes kuvioihin astuu komea kapteeni (Rob Lowe) joka puhuu pehmoisia ja vie Olivian seilaamaan Cape Codille hienolla purjeveneellä.

Ja on tietenkin ilman sitä paitaa.

Olivia rakastuu, ylläri.

Mutta tietääkö hän aivan kaiken juppipoikaystävästään, joka hengaa salaa myös ilkeän isäpuolen kanssa (!), jolla on naimisissa oleva rakastaja (Sinkkuelämän Samantha) ja joka silloin tällöin "vähän virittelee" yhtä Olivian purjeveneistä.

Sehän selviää, luonnollisesti, vain katsomalla.

Tämä oli päivän kasarileffasuositus. Pitäkää hauskaa.

Kuvat: MGM

Pages