Pioni on iloni

Laura loves

Pionisesonki! Jo ehtoopuolella (tuli nyt sitten käytettyä tuotakin sanaa) oleva pionisesonki, mutta pionisesonki kuitenkin! P.I.O.N.I. Pionisessss--

okei, te tajusitte jo.

Olen tohkeillut pionien ylivertaisuudesta ja merkityksestä ihmislapsen hyvinvoinnille tälläkin foorumilla jo vuositolkulla, joten karsitaan tänä kesänä runoilut. Pionit ovat parasta. Se siitä. No, pakko ylistää vielä yhdellä rimpsulla: pionit, oi pionit, nuo rehevät, holtittoman kauniit kukkapenkin kuningattaret.

En kuulu niihin onnekkaisiin, joiden pihalla kasvaisi oma pionipuska. Naapurini kuuluu, mutta en ole vielä tohtinut käydä kukkavarkaissa. (Aloin kyllä harkita asiaa nyt, kun idean tähän nakutin. Ehkä ensi yönä?) Hankin siis lempikukkani kukkakaupasta, mutta hinta kyllä kirpaisee joka hemmetin kerta. Viimeksi maksoin yhdestä kukasta 12 euroa. Kaksitoista euroa, haloo!

Leikkokukkien hintojen taivasteleminen kuuluu lempiharrastuksiini. En tiedä mitään alan hinnoittelusta, notta varmaan niille hinnoille jokin hyvä syykin on (vai onko?). Ei kasva tropiikin kukat Härmälässä, ei. Mutta miksi muualla, kalseissakin Euroopan kolkissa, leikkokukat ovat niin saaakelisti halvempia?

Aleksikin tietää, että "kukkain ylihinnoittelu lopetettava välittömästi" on yksi lempisaarnoistani. Minun ei tarvitse kuin aloittaa "Siis tiedätsä että Amsterdamissa saa vitosella kahdenkyt VALTAVAN liljan kimpun?" -hössötykseni, kun hän alkaa virnuilla ja nyökytellä. Aihe huvitti häntä, kunnes tiedotin napakasti, että tuhat euroa on aivan naurettavan alhainen summa häiden kukkabudjetiksi, koska ei Suomessa nyt vaan saa sillä rahalla mitään. Ei auta kuin perustaa oma pionifarmi ennen vihkiäisiä.

Kommentit

Mrs. K.

Jes, pioni on ekaa kertaa tänä kesänä myös mun iloni:)

PSK
Insert Cool Phrase

Pionit <3 Aamen.

362

Aamen! Täällä toinen pionihullu!!  ja ihan samoja asioita pohtinut tuon hinnan suhteen.. ranskassa saa parilla hassulla eurolla valtavia toinen toistaan ihanempia kimppuja. Äiti aina täyttää talomme niillä siellä ollessamme, vuodenajasta riippuamatta. 

Hääkukat ja niiden hinta on myös mulla vielä kohdattavien asioiden listalla... menemme naimisiin Juhannuksena joten leikittelin ajatuksella että keräisin (lue keräisimme kaasojen, sulhasen ja bm:m kanssa) kukkia (riippuen toki mitkä ensi jussina kukkivat!) ja tilattaisiin vain kimppu minulle, kaasojen rannekukat ja sulhasen sekä bestamin rintakukat. Ehkä myös joku pieni kukkakimppu tyttärelleni. Toivottavasti ei tarvitsisi itseään ihan kipeäksi maksaa :O

Mainitsen myös tässä toisen mielestäni hurraan ansaitsevan kukan; Hortensia. <3

Auroora (Ei varmistettu)

Pionit!! Et ole yksin!
Ja leikkokukkien hinnasta yksi tarina: Olimme kesäkuussa lomalla pikkuruisessa italialaisessa kylässä, ja päätimme hankkia valtaisan kukkakimpun tuttaville tuliaisiksi.
Liljakimpusta tuli valtava ja kun floristi käänsi selkänsä, arvioimme sen hintaa: Suomessa ainakin neljäkymppiä, ellei enemmän. Italialaistäti ilmoitti silmää räpäyttämättä kimpun hinnaksi yhdeksän euroa. YHDEKSÄN! Kukkiin käyttämilläni rahoilla vuorattaisiin Italiassa asunto pioneilla vuosiksi...

Oooo (Ei varmistettu)

Ihan siltä varalta, ettet ole vielä tajunnut... Tori! Juuri ostin eilen torilta iihanan gladiolus-oksan kolmella eurolla, liljakimput maksoivat seitsemän. Tosin näiden toriostosten jälkeen en kehtaa kulkea ihanaisen Miccishopin ohi, vaan on mentävä kotiin toista kautta. Ongelmansa kullakin.

laurafree
Laura loves

No juu, näinhän se on. Kun joku kysyy Turun parasta kukkakauppaa, vastaan aina "tori".

anna-liisa (Ei varmistettu)

Just eilen kuulin radiosta (radio Suomi, Mörönperän versot, löytyy Areenasta, 13.7. ohjelma (eilinen taisi siis olla uusinta) ja tämä juttu oli ohjelman loppupuolella), miten mm. unikko kestää pidempään maljakossa; suolaa siihen veteen vaasiin, sanottiin, että "ehkä teelusikallinen" eli aika paljon. Myös Asperinin sanottiin olevan vanha konsti. En ole itse kokeillut, mutta ehkä pitäis kokeilla ens kerralla.

anna-liisa (Ei varmistettu)

Niin ja siis nimenomaan pionista puhuttiin myös...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.