Ladataan...
Laura loves

Jos minulta kysytään lempiruokaani, vastaan aina "sushi ja spagetti". Jos vastausta väitetään liian epämääräiseksi, mietin tovin ja lausun: "sitruunaspagetti". Ja niin se on. Tätä valitsisin viimeiselle aterialleni.

Tämä ei oikeastaan ole edes resepti, vain lyhyt lista aineksia jotka laitat mullin mallin keskenään ja kaadat kuuman spagetin päälle. Sekoitat, ja sekoat. Parasta. Koskaan.

Olen tehnyt tämän ruoan tähän saakka kuohukerman kera, mutta tuoreesta Evitasta poimittu Hanna-Riikka Siitosen vinkki herätti: hän tekee sitruunapastansa mascarponella. Vielä askeleen helpompaa (ei kuumennusta!) ja herkullisempaa.

 

 

Sitruunaspagetti

spagettia

mascarponea

1 luomusitruuna

parmesaania

suolaa, pippuria

ehkä: valkosipulia & katkarapuja

 

Keitä spagetti reilussa vedessä, reilulla suolalla.

Sekoita mascarponeen (vaikkapa puoli purkkia) 1 luomusitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Raasta sekaan myös parmesaania - niin paljon kuin sielu sietää. Ripaus suolaa ja pippuria.

Sekoita kuuman spagetin joukkoon.

 

Psst! Tuunaa! paista katkarapuja oliiviöljyssä ja järkyttävässä määrässä valkosipulia. Kippaa tämä setti spagetin ja mascarponen sekaan.

Ladataan...
Laura loves

Ensimmäinen kevät ja kesän herääminen Vekkulassa ovat osoittautuneet hittijutuksi. Naapurusto valuu talvipesistään patioilleen ja suhteet syvenevät. Kaikki ovat niin mukavia ja meno rentoa. Naapurin lapset antavat Sulolle vauhtia keinussa, minä uppoudun Oliviaani pullea pielus pepun ja kiviportaan välissä.

Ja sitten on keittiön akkunan takaa avautuva näky: kukkiva luumupuu, maidonvalkeiden pikkukukintojen riemukas räjähdys. "Juu ei tarvitse syödä koko puurolautasellista. Mene leikkimään traktorilla ja lentokoneella, äiti katsoo vielä hetken puuta."

Oi jospa ihmisellä / ois toukokuinen aamu ikuinen...

 

Pages