Ladataan...

Pari kertaa sydän jätti lyömättä, kun muutama vuosi sitten ostin Canada Goosen untuvatakin ja kassa kilahti lähemmäs tuhat euroa. Kerran se kirpasi ja voin sanoa, että en ole katunut päivääkään, että olen ostanut itselleni oikeasti lämpimän takin.

Kunnollisen takin osto on mielestäni paras sijoitus mitä itsellesi voi tehdä. Ei tarvi enää hytistä ja valittaa pihalla. Kun satsaa kunnon varustuksiin talveksi, niin mä oon ainakin alkanut myös nauttimaan talvesta ihan eri tavalla. Ennen hytisin pihalla villakangastakissa ja en ollut talvella yhtäkään ylimääräistä sekunttia pihalla. Se on kuulkaas pukeutusmiskysymys, niinkuin varmaan jokaisen äiti on opettanut.

Ennen kuin raaskin satsata kunnon paksuun talvitakkiin tein sitä, että ostin joka talvi jonkun hennesin 150 euron toppatakin, joka huonon laatunsa takia kesti vain sen yhden talven. Pidemmän päällehän se tulee ihan yhtä kalliiksi ostaa joka talvi reilun satasen takki, kuin että satsaisi kunnon takkiin kerran... Mulla on ollut nyt Canada Goosen takki 5 vuotta ja se on kuin uusi, ei mitään käytön jälkiä missään, koska se on oikeasti laadukas!

Tästä pääset tsekkaan kaikki Partioaitan talvitakit! Mä listasin alle Partioaitan sivuilta mun lempparitakit, jotka on OIKEASTI lämpimät ja laadukkaat:

Fjällravenin Expedition Down Lite Jacket

Kyseinen takki on vihdoin mun! Käy tsekkaa tästä on aivan sairaan ihania värejä! Ihana oliivin vihreä ja vaaleansininen muun muassa! Päädyin itse silti mustaan, koska musta on musta!

Canada Goose Trillium Parka

Itse halusin hankkia täksi talveksi uuden ja siirtyä Fjällravenin takkiin, koska musta näitä Goosen takkeja on kaikilla! hah. Jostain syystä en halua pukeutua johonkin mikä on jokaisella vastaantulevalla. Oli kaikilla tai ei, tää takki on ollut silti yks parhaimmista sijoituksista ikinä. Niin lämmin takki ja toi jättihuppu jonne voi tuulessa piiloutua! Lisäksi toi takin materiaali on niin kestävää, että mä en ainakaan oo 5 vuodessa saanu sihen mitään jälkiä vaikka oon missä metiköissä rämpiny.

 

Fjällravenin Expedition Down Jacket NO. 16 W

Ihana Fjällravenin kääntötakki ja musta noi molemmat värit on tosi söpöjä, sekä beige että vaaleansininen!

 

Kuvat: www.partioaitta.fi

 

YHTEISTYÖ w/ Partioaitta

 

 

 

 

Ladataan...

Hetki sitten postasin kuvan someen, jossa kerroin, että ollaan ostettu mieheni kanssa asunto! Hän pyysi itseasiassa korjaamaan, että ei miehen kanssa, vaan miehisen miehen kanssa... No nyt se on korjattu. Uusi huusholli kuitenkin valmistuu vasta ensi vuoden elokuussa, joten hetken pitäisi malttaa odottaa. Onneksi tässä välissä pääsee suunnittelemaan kaiken maailman ratkaisuja ja kaakeleita, joten ehkä jaksetaan sinnitellä ensi kesään. Nykyisen asunnon myynti tulee olemaan lähiaikoina ajankohtainen. Meidän taloyhtiössä myyntiajat ovat lähennelleet melkein yhtä vuotta, joten täytyy laittaa asunto hyvissä ajoin myyntiin.

Olen saanut usealta ihmiseltä vinkkejä, että kenelle välittäjälle asunto kannattaisi antaa, koska "välittäjillähän on valmiit ostajat". Jos välittäjillä olisi valmiiit ostajat, miksi meidän taloyhtiössä myyntiajat lähentelisi vuotta? Voisin myös väittää, että ostajaehdokkaat selailevat itsekin Oikotietä ja etsivät myytäviä kohteita. Tarkkaa ajankohtaa asunnon myynnille ei ole vielä päätetty, mutta se tulee olemaan seuraavan 6 kuukauden aikana ja käytän siihen Brokerit.fi palvelua. 

Olen kuullut monen suusta, kuinka "en uskalla ostaa yksityiseltä, kun ei ole välittäjää välissä.." tai "eikö sun kannattais antaa asunto välittäjälle myyntiin, koska sillä on kuitenkin vastuu..." Miksi ihmeessä et ostaisi asuntoa suoraan asunnon omistajalta? Hän luultavasti tuntee kohteen huomattavasti paremmin kuin välittäjä, jolla on monta muutakin kohdetta myynnissä, eikä ole asunnossasi koskaan edes asunut. Kannattaa myös muistaa, että välittäjät myyvät asuntoja, jotta he saisivat siitä oman proviisiosiivunsa. Moni on sanonut, että ei pidä yksityisiä asunnon myyjiä eli asunnon omistajia rehellisinä, eikä uskalla siksi heiltä ostaa. Väitän että ennemminkin välittäjän suusta saattaa lipsahtaa jotain mistä he eivät ole ihan varmoja, koska eivät he taloyhtiötä tai asuntoa tunne kuin omia taskujaan. En missään nimessä tarkoita, että jokainen välittäjä olisi epärehellinen, mutta kannattaa muistaa, että myyntityössä alalla kuin alalla saatetaan lipsautella jotain tuotteen tai kohteen saamiseksi hyvään valoon. Moni on myös siinä uskossa, että välittäjällä on jokin vastuu. Välittäjällähän ei ole mitään juridista vastuuta, vaan vastuu on aina myyjällä käytit välittäjää tai et. Mikäli ostaisit asunnon välittäjän kautta ja asunnon kylpyhuoneesta löytyisi kosteutta, ei välittäjä sitä sinulle korvaa vaan se myyjä / taloyhtiö. Kiinteistönvälittäjä toimii myyjänä, eikä minään juridisena osapuolena. Joten miksipä et möisi asuntoa itse ja säästäisi sievoisen summan rahaa? 

Laskeskelin, että mikäli annan välittäjälle asunnon myyntiin tulisi summa olemaan aivan järjetön, kun Helsingissä välityspalkkio on keskimääräisesti 3,5-4,5 prosenttia asunnon myyntihinnasta. Jokainen varmasti osaa tämän itsekin laskea, mutta katsohan alta minkälaisen summan joudut maksamaan välittäjälle esimerkiksi 4 % välityspalkkiolla. Asuntojen myynnissä on kyse isoista summista ja moni ajattelee, että kyllähän se välityspalkkio menee siinä sivussa. Mutta kun näitä summia katsoo, niin mikset pitäisi sitä rahaa mieluummin itselläsi?

150 000 asunto = välityspalkkio 6000 e = Käyttäisitkö tämän rahan mieluummin vaikka 2 hengen matkaan Malediiveille?
350 000 asunto = välityspalkkio 14 000 e = Tällä summalla tekee jo aika kivan remontin vaikkapa uuteen asuntoon...
600 000 asunto = välityspalkkio 24 000 e = Saat tällä rahalla ostettua itsellesi esimerkiksi Audi a3:n...

Jos kuitenkin asunnon myynti epäilyttää, etkä oikein tiedä mitä tehdä, suosittelen tutustumaan Brokereiden palvelua. Heiltä voit ostaa sinulle sopivan paketin avuksi asunnon myyntiin. Kodin myyminen ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu joidenkin mielestä olevan. Jos olet osannut sen joskus ostaa, osaat sen varmasti myös myydä. Väitän ettet myöskään pääse helpommalla ottamalla välittäjän. Hänen kanssaan joudut joka tapauksessa neuvottelemaan toimeksiannon, hinnan, sopimaan näytöt, poistumaan kotoa ja välikäden kautta neuvottelemaan tarjoukset ja kaikki kysymykset mihin välittäjä ei osaa vastata.

Paketit: 

S - 349,00 ( norm. 550,00 ) S-paketissa olet jo saanut kokemusta asunnonmyynnistä ja haluat hoitaa kaiken itsenäisesti, jopa kuvauksen. Brokerit käsittelee kuvasi yhdenmukaiseksi ja he tekevät ilmoituksen haluamallesi myyntisivustolle ja kokoavat kaiken materiaalin asunnon myyntiä varten. Saat myös opastusta myynnin eri vaiheisiin ja asuntokauppaan tarvittavat dokumenttipohjat. He mainostavat myös asuntoasi sosiaalisessa mediassa!

M - 310,00 ( norm. 620,00 ) M-paketti sisältää jo huomattavasti enemmän apua sinulle: saat kotiisi valokuvaajan ottamaan myyntikuvat, myyntivideon ja näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Erinäiset dokumentit, ohjeet ja kauppakirjapohjat kuuluvat myös pakettiin. 

L - 495,00 ( norm. 990,00 ) Kattavin paketti sisältää apua myynnin jokaiseen vaiheeseen asunnon valokuvauksesta kauppakirjojen tekemiseen ja videokoosteesta virtuaaliesittelyyn. He julkaisevat puolestasi myynti-ilmooituksen Oikotielle ja Etuoveen ja tekevät myös mainontaa Facebookissa ja Instagrammissa. Tällä palvelupaketilla saat kaikki välittäjän käyttämät resurssit, mutta murto-osalla välityspalkkion hinnasta, koska esittelet asuntosi itse!

Alennetut hinnat ovat elokuun loppuun! Tsekkaa paketit tarkemmin Brokerit.fi etusivun alaosasta.

Itse ainakin uskon, että jokainen asunto myy loppupeleissä itse itsensä. Asunnon osto on niin iso investointi, että en usko että yksikään huippumyyjä saa sinulle kaupattua asuntoa mitä et halua. Jos asunto ei käy kaupaksi, yleensä välittäjät saavat sinut taivuteltua hinnan laskuun mikä taas tuo asunnollesi lisää ostajaehdokkaita kun se mahtuu myös niiden budjettiin, jotka ovat asunnosta valmiita maksamaan vähän vähemmän. Joku voi siitä myös kiinnostua alhaisen hinnan takia. Mikäli taas sanot välittäjälle, että sinulla on kiire myyjä asunto, hän luultavasti laittaa asunnollesi heti alun alkaen tarpeeksi matalan ja houkuttelevan hinnan, että se menee kaupaksi. Oikea hinta, stailattu asunto hyvillä kuvilla ja varmasti saat asuntosi myytyä itsekin ja säästät rahaa. Tässä on esimerkiksi erittäin hyvä kirjoitus siitä, kuinka kannattaa välittäjän tekemisiä, sanomisia ja lupauksia kyseenalaistaa! 

* Kaupallinen yhteistyö w/ Brokerit.fi

 

Ladataan...

Ladataan...

Joko omenasiiderietikka on sulle tuttu? Kuulin kaveriltani, kuinka hänen ihonsa oli parantunut aknesta ja vatsavaivat hävinnyt etikan myötä. Suoraan sanottuna ennen toukokuuta, en ollut edes mistään omenasiiderietikasta ikinä kuullut. Sitten aloin tuotetta googlailemaan, että mikäs uusi terveystuote tämä oikein on, niin osa on sitä jo hehkuttanut vuonna 2010, että ei tämä ilmeisesti mikään uus juttu ole... Mutta ainakin itseltä mennyt aivan täysin ohi!

Aloitin toukokuun lopulla juomaan joka aamu yhden shotin tätä etikkaa. Sanotaanko, että maku ei hivele makunystyröitä, mutta jos sillä luvataan olevan loputon lista eri terveyshyötyä, niin kyllähän minä nyt yhden shotin kestän per aamu.

Mitä terveyshyötyjä tällä etikalla luvataan ja miten tää on nyt muutamien kuukausien käytön jälkeen näkyny mussa:

- Auttaa vatsavaivoihin

- Helpottaa aknea ja pitää ihon terveenä

- Tuo hiuksille kiiltoa

- Auttaa väsymykseen

- Auttaa astmaan, migreeniin, ihottumiin ja allergioihin

- Tasapainoittaa kehon pH-arvoa

- Auttaa painonhallinnassa pitämään verensokerin tasaisena

- Alentaa kolesterolia

- Valkaisee hampaita ja ehkäisee pahanhajuista hengistystä

- Auttaa auringon polttamaan ihoon

- Aukaisee tukkoisen nenän

- Auttaa syylien poistoon

Kaikkia yllämainitsemia vaivoja mulla ei toki ole, enkä esimerkiksi ole kokeillut valkaista tällä hampaita tai yrittänyt helpottaa auringon polttamaan ihoon. Yllämainitut on kuitenkin niitä hyötyjä, mistä eniten tän tuotteen kohdalla puhutaan! Mutta mitä eroa mä oon huomannut tuotetta käyttäessä:

VATSAVAIVAT

Mun lähes 10 vuotta kestäneistä vatsavaivoista useaankin kertaan avautuneena, mua tottakai kiinnosti tuote eniten tämän hyödyn takia. Nyt muutamia kuukausia tätä ja aloe veraa käyttäneenä ei ole tarvinnut enää huolehtia siitä pitkin päivää, että missä on lähin vessa. No, te kyllä tiedätte ketkä vatsavaivojen kanssa kamppailee, että miten raivostuttavaa se on. Suosittelen ehdottomasti kokeileen tätä apuna siihen! Kannattaa myös lukea aiheesta lisää mikäli heräsi kiinnostus, että miksi tästä on niin iso hyöty moneen vaivaan.

IHO PYSYY TERVEENÄ

Mun kaveri kertoi käyttäneensä tätä, koska hänellä oli lähtenyt nopeasti selästä kaikki finnit. Mulla kasvot reagoi todella helposti kaikkeen, juustoa syömällä tulee finnejä, jos maha on sekaisin tulee finnejä, jos iho on liian kuiva tai kesällä hikoilun takia rasvainen niin sillonkin naamaan pukkaa möykkyjä. Mun iho on ollut entiseen verrattuna viimeisen vuoden todella hyvässä kunnossa. Viimeisen vuoden ajalta finnien määrä on yhdellä kädellä laskettavissa. Somessa oonkin puhunut tuotteista, jotka on mun hyvän ihon salaisuus, mutta olen huomannut, että etikka on selkeästi tasapainottanut ihoa lisää. Iho ei rasvoitu yhtä pahasti kuin ennen. Juotuna tämä tietysti tehoaa ihoon, mutta etikkaa voi myös käyttää kasvoveden tavoin joka voi tuoda vielä lisäapua epäpuhtauksiin. Varoitan, että haju naamalla on aika karsea sen jälkeen kun olet pyyhkinyt naamaasi tällä ja pumpulilla, mutta kai nyt mieluummin hetkellinen hajuhaitta kuin näppyinen naama!

HIUKSILLE KIILTOA

Etikka saa hiukset kiiltämään ja sen kyllä huomaa! Olen pessyt ensin hiukset ja sitten kaatanut hiuksiin seosta jossa on puolet vettä ja puolet etikkaa ja sitten pessyt pois. Ja tätä voi muuten antaa myös koirille. Jos karvaturrisi turkki ei kiillä tarpeeksi niin lorauta tätä juomakuppiin niin johan turkki kiiltää. Maku on toki sen verran hapan, etten kyllä menis lupaamaan, että koira välttämättä suostuu sitä juomaan.

VÄSYMYS

Päivittäin nautittuna etikan luvataan auttavan väsymykseen. Mä oon ollut aina täysin toimintakyvytön alle 8 tunnin unilla. Ilmeisesti olen vielä kasvava lapsi, kun 7 tunnin yöunilla ennen haukottelin koko päivän, silmät luppasee eikä pää toimi kunnolla. Saatikaan alle 7 tunnin unilla musta ei oo mihinkään. Humalainen olo koko päivän. Nyt kun olen usean kuukauden tätä vedellyt niin mulle on riittänyt paljon lyhyemmät unet. Huomaan todella merkittävän eron siinä, että nykyään 7 tunnin unilla oon virkeä koko päivän, eikä enää tarvitse nukkua 11 tunnin unia ollakseen virkeä. Väittäisin, että etikalla täytyy olla tekemistä asian kanssa, koska mun elämässä ei oo lähiaikoina mitään muuta muutosta ollut, mikä edesauttais sitä, että vähemmät unet riittää!

Kannattaako tätä siis tilata? No kyllä kannattaa. Esimerkiksi Fitnesstukun sivuilla melkein litran pullo maksaa vaivaiset 4,10 euroa, että konkurssiin tästä ei varmasti joudu jos testaat sen toimivuutta!

Pus,

Laura

 

Yhteistyö w/ Fitnesstukku

 

Ladataan...

Selailin tammikuussa mun Instagram kuvia ja havahduin siihen, että voi luoja miltä mä näytän. Niin epäluonnollisen näköiset ripsienpidennykset, että näyttää kun mulla ois ollut katuharjat molemmissa silmissä. Aluksi mulla oli tosi luonnolliset klassiset pidenykset, mut niiden kanssa käy vähän samoin kuin joillakin botoxin kanssa. Koko ajan haluaa vaan näyttävämmät, pidemmät ja tuuheammat ja lopputulos on sitten ihan kauhea. Mahdollisimman isot volyymiripset, jotka näyttää katuharjoilta silmissä. Pidennykset mulla on ylipäätään ollut sen takia, että mun ripset on niin piikkisuorat, että niitä pitää olla taivuttelemassa tunnin välein. Otin tammikuussa ripset pois ja annoin niiden muutaman kuukauden kasvaa, koska aikamoiset nysät siellä oli jäljellä. 

Mikäli suunnittelet samaa, niin ripsien kasvua nopeuttaa Risiiniöljy tai jos haluat kokeilla tätä ökyseerumia Revitalashia niin varmasti ripset kasvaa nopeammin. Itse ostin Revitalashia ja sain kyllä omat pitkät ripseni takaisin muutamassa viikossa. Näillä ei kuitenkaan saa vielä kaarevuutta ripsiin, joten päätin kokeilla Lash liftia, koska kyseistä toimenpidettä on niin paljon kehuttu!

Kävin Kauneushoitola L-Beautyssa Lash liftissa, joka on siis ripsien täysin uudenlainen tyvikohotus. Vanhasta kunnon ripsipermanentista lash lift eroaa siten, että ripset taivutetaan silikonityynyjä vasten, eikä niitä käherretä joka suuntaan kiharaksi. Ripsien kasvuvauhdista riippuen lash lift kestää 6-8 viikkoa. Ripset myös värjätään samalla, joten omat ripseni näyttävät ilman meikkiä nyt siltä, että olisin taivuttanut ripsiä ja laittanut niihin vähän ripsiväriä. Itse olen ainakin lopputulokseen todella tyytyväinen ja katsekin muuttui. Silmät ei ole niin "väsyneen näköiset".

Eikös näytäkin siltä kuin olisin vähän sipaissut ripsiväriä ja taivuttanut ripsiä? No empäs ole, vaan tää on täysin lash liftin ansiota. Jos haluat päästä kokeileen lash liftia, niin käyhän kommentoimassa mun Instagram tilillä (@ollilalaura) kuvaan, jossa on arvonta meneillään. Arvon jollekin teistä Helsingin Vuorikarun L-Beautyyn lahjakortin Lash liftiin. Lahjakortti on voimassa vuoden loppuun.

Alla kuvat ennen ja jälkeen käsittelyn:

Yhteistyö w/ http://l-beauty.fi/

Ladataan...

Lupasin kirjotella muistakin mun luottotuotteista, joita ilman ei pystyisi elämään (henki tuskin kulkisi ilman näitä). Mä oon suhteellisen hysteerinen sen suhteen, että mun meikki pysyy hyvänä ja viimeistellyn näköisenä koko päivän. Elähtänyt ja pitkin naamaa levinnyt meikki öljysellä iholla on kyllä suoraan sanottuna aivan karsean näköinen. Ja sellaiseksihan se päivän mittaan menee, erityisesti jos tekee yhtään fyysistä työtä. No eipä muuten mene, jos käyttää oikeita tuotteita. 

Mun kasvot oli juuri yllämainitun näköiset ennen. Mun piti olla korjailemassa meikkiä suurin piirtein tunnin välein, koska meikkipohja vaan suli mun iholta pois. Ja syy siihen oli? Varmaan se, että käytin täysin vääriä tuotteita. Muun muassa Apteekin Decubal merkin helvetin rasvaista mänkkiä naamaan ennen meikkaamista. Onko ihme, että naama on tunnin päästä kuin voipaketti? No ei.  

Kaikista tärkeintä on varmaan se, että mitä kosteusvoidetta sä laitat aamulla kasvoille ennen meikkiä. Kaksi hyvää rasvaa, jotka sopii mun iholle ennen meikkaamista (jättää ihon mattapintaiseksi, imeytyy nopeasti ja silti kosteuttaa tarpeeksi) on The Body Shopin Seaweed Oil-control gel cream. Olin unohtanut koko Body Shopin olemassaolon, kunnes eksyin ostamaan tätä rasvaa. Toinen hyväksi havaittu on Påre Skincare kosmetiikkasarjan 24h-kasvorasva. Kumpikaan näistä ei jätä ihoa rasvaiseksi, mutta silti kosteuttaa tarpeeksi. 

No mitäs ne muut tuotteet sitten on? Moni teistä varmaan käyttääkin Essencen ripsivärejä, sillä kun otin ripsienpidennykset pois, kyseisen merkin muutaman euron ripsareita suositteli mulle ihan hurja määrä ihmisiä. Kävinkin sitä ostamassa ja ihan vaikuttunut olin, mutta pystyn kyllä ilman kyseistä tuotetta elämään. Mutta se mikä tältä merkiltä on aivan käsittämättömän hyvä ja edullinen on You Better Work! Gym proof pohjustusvoide. Siis jumankauta tää tuote on kuin liimaa! Se itseasiassa tuntuukin kuin levittelisit kasvoille vanhaa kunnon Eri Keepperiä. En edes halua tietää mitä tuote sisältää, kun siitä on saatu niin liimamainen, mutta kyllä muuten toimii. Laitan siis ensin kasvorasvan, annan ihon vähän aikaa olla ja sitten tätä pohjustusvoidetta. Ja kyllä muuten meikki pysyy. Ja mistä tätä sitten saa? Itse ostin Citymarketista. Näin olen ymmärtänyt, että kyseistä merkkiä saa ihan perus marketeista.

Mä en käytä kovinkaan paljoa meikkiä iholla, esimerkiksi meikkivoidetta mun meikkipussista ei ole löytynyt koskaan. Yks mun luottotuote, jota olen käyttänyt viimeisen 3 vuoden ajan on MAC Pro Longwear Concealer. Se on siis nestemäistä peitevoidetta, joka on myös kuin maalia. Itse käytän sävyä NW20. MAC:n myyjä sanoi mulle, että tää tuote pysyy kasvoilla vähintään 15 tuntia. Mietin mielessäni, että älä nyt jauha paskaa, mutta tää muuten oikeasti pysyy! Ja ihan ilman pohjustusvoiteitakin. Mä käytän tota silmien alle, nenän pieliin ja leukaan. Mikäli jotain epäpuhtauksia on naamaan pukannut, peitän ne myös tuolla. Ja peittyy ihan ongelmitta. Jos kärsit tummista silmänaluksista tää tuote sopii varmasti siihen todella hyvin, koska toi peittää jopa pisamat. Vaikka toi on tosi peittävää maalia, se näyttää silti iholta ohuelta eikä siltä, että olisi levittänyt muutaman sentin kerroksen pakkelia. Muuta en sitten iholle laitakaan, paitsi aurinkopuuteria. Eräs kosmetologi on neuvonut mua, että meikit pitäisi pestä aina iholta kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla vain levität sitä pitkin ihoa ja toisella kerralla se vasta lähtee. Ja tämän tuotteen kanssa se on pakollista. Toi on niin pysyvää maalia ainakin mun kasvoilla, että pesen naaman 2 kertaa ja vielä kasvovedellä pyyhkiessä sitä jää vähän pumpuliin. Mielestäni vain hyvä asia: pysyy iholla koko päivän, ei tarvi lisäillä ja korjailla meikkiä koko ajan. 

Mikäli peitevoide sinne tänne ei riitä sun iholle, vaan tarvitset hyvän ja kestävän meikkivoiteen, väittäisin että ratkaisu siihen on Estee Lauderin Double Wear. Itsellä ei ole ollut tarvetta käyttää meikkivoidetta, mutta kun kyselin mun someseuraajien luottotuotteita liittyen kosmetiikkaan, hyvin hyvin moni suositteli tätä. Useampi minun entinen työkaveri lentoyhtiöstä sanoi, että tää tuote on hikoilevien työpäivien pelastus. Kokemuksesta kun tiedän, että kesällä kun oli lennoilla, naama oli niin öljytty samantien kun astui koneeseen, koska kesäisin siellä ei oikeen ilma meinannut vaihtua. Tämä kuulemma pysyy myös vaikka kuinka hikoilisi töissä. 

Yksi tärkeimmistä meikkaukseen liittyvistä tuotteista mulle on ollut viimeisen vuoden setting sprayt! Olen jopa kilometrin päästä kotoa tajunnut, että unohdin suihkaista sitä ja kääntynyt takaisin kotiin. Ilman tätä en lähde minnekään. Kicksin sivuilta löytyy oikeastaan jokainen setting spray mitä multa löytyy kotoa: Mac Prep + Prime Fix +, Urban Decay de-slick oil control, NYX Matte Finish Fini Mat ja Smashboxin Photo Finish Primer Water. En ole huomannut näissä tuotteissa mitään ihan älytöntä eroa toisiinsa, mutta ehkä Smashboxin ja Urban Decayn on tuntunut mulle parhaimmalta. Macin primer jättää selkeästi iholle hehkun, kun taas muut jättää ihon mattapintaiseksi. Eli jos tykkäät, että iho hää hehkuvaksi, suosittelen Macin primeria siihen! Itse en ole mikään meikkauksen asiantuntija, joten kuulin koko setting spraysta vasta vähän reilu vuosi sitten. Jos tuote ei oo sulle tuttu, sitä siis suihkitaan valmiin meikin päälle ja se kiinnittää sen. Uskomaton keksintö, en lähde minnekään ilman tätä. Kicksin sivuilta löytyy myös Lorealin setting spray, jota en ole vielä itse kokeillut, mutta tosi moni on kehunut sitä parhaaksi meikin kiinnittäjäksi! Ehkä käytän nämä putelit ensin ja kokeilen sitten sitä. 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Kun on 12 vuotta kärsinyt aivan hirveistä vatsavaivoista (keliakia + ärtyneen suolen oireyhtymä) kaikki suositukset ja keinot on otettava käyttöön. Olen saattanut muutamia kertoa kysellä ihmisiltä vinkkejä somessa, että mikä auttaisi vatsavaivoihin kun olen omasta mielestäni kaiken voitavani jo kokeillut. Eräs mun seuraaja (GOD BLESS SINÄ IHANA NAINEN <3 ) suositteli mulle, että käyppäs ostamassa aloe vera mehua. Mietin hetken, että noniin eikös toi ole se sama kusetustuote, mitä tupperware tyyppiset myyjät koittaa ihmisille kaupata. Mutta koska sodassa ja ripulissa kaikki keinot on sallittu, mä päätin antaa tälle tuotteelle mahdollisuuden, koska se ei mitään kallistakaan ole, että menisi satoja euroja hukkaan. Ennen kuin aloin käyttämään tätä tuotetta, oli olemassa n. 5 ruoka-ainetta joista minulla ei mennyt maha sekaisin. Alotin juomaan tätä mehua viime joulukuussa ja sen jälkeen mun KAIKKI VATSAVAIVAT ON KADONNUT! En käsitä mikä tossa tuotteessa on? Ja suosittelen tätä täysin vilpittömästi, ilman kaupallisia yhteistyöjuttuja. ( Tuntuu että ihmiset luottavat suosituksiin enemmän kun ne eivät ole kaupallisia yhteistöitä) Juon sitä siis joka päivä semmosen reilun shotin verran ja pystyn nykyään syömään mitä vaan. Ihan kuin normaali ihminen. Käsittämätöntä. Tekee mieli suudella tätä purkkia joka aamu kun sitä lasiini kaadan. 

Kirjoitin vuosia sitten mun blogiin vatsavaivoista ja osaa postaus varmaan nauratti (onhan se nyt hauskaa kun on ripulista kyse), mutta tarpeeksi kauan kun niistä vaivoista kärsii se ei oikeasti enää naurata. Kun pääset nauttimaan päivittäin vesiripulista, vatsakivuista ja siitä, että maha on turvonnut kuin jalkapallo se vaikuttaa aika helkkarin moneen asiaan. Sen sata kertaa olen joutunut perumaan menoja, olemaan saikulla tai miettimään, että mitä mulla on kalenterissa seuraavat 3 päivää, koska jos tätä syön, se tietää niin hirveitä vatsavaivoja seuraavaksi 3 päiväksi, etten viitsi niitä sen tarkemmin tähän edes avata. Menojen perumisen lisäksi voit kuvitella, että ne vaikuttaa myös seksielämään: kun joudut lähinnä puristamaan pakaroita yhteen ettei kakka valu housuun, siitä on seksuaalisuus kaukana. 

Mä suosittelen sua kokeilemaan tätä tuotetta. Kerroin Instagramin puolella tästä muutama kuukausi sitten ja oon saanut paljon palautetta, että muidenkin vatsavaivat on kadonnut. Sen lisäksi, että aloe vera auttaa vatsavaivoihin on sillä muitakin terveysvaikutuksia kuten: se uudistaa ihosoluja, parantaa ravinteiden imeytymistä, vahvistaa vastustuskykyä, toimii puhdistavana detox-tuotteena ja se sisältää runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, öljyjä, rasvahappoja ja aminohappoja.

Tuotetta myydään ainakin Life luontaistuotekaupoissa ja Fitnestukussa. Itse laitoin eilen muutaman Bringwellin pullon tilaukseen tästä, koska tuote näyttäisi olevan vähän edullisempi heillä. Ja mitä nyt olen usean eri pakkauksen etikettejä lukenut, niiden sisältö on täysin sama. Joten sinänsä ei väliä mistä ostat, koska useampi eri merkki sitä valmistaa ja tuote näyttää sisällön puolesta olevan täysin samaa. 

Jos et ollut tästä vinkistä vielä kuullut, toivottavasti mä helpotin sun elämää tällä! <3

 

Terkuin,

ex-ongelmainen

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Lupasin Instagramin puolella jakaa teille muutamia tuotteita, joita ilman en pystyisi enään elämään. Kun tullaan ihonhoitoon, mä oon oikeasti kokeillut kaiken. Olen jopa aikoinaan tilannut ostos-tv:ltä Proactiv -merkin tuotteita, joilla muka saisi täydellisen ihon. Siis ostos-tv:ltä?!? Kyllä. Mikään ei vie mun itsevarmuutta pahemmin kuin huonossa kunnossa oleva iho. Niin kuin kerroin, että kaikkea on tullut kokeiltua, en siltikään ole löytänyt mitään luottotuotteita, vaikka on tullut vuosien mittaan kokeiltua vaikka ja minkä näköstä purnukkaa. KUNNES mulle suositeltiin Dermalogican tuotteita. Haluaisin tässä kohtaa sanoa, että kukaan ei ole tästä postauksesta minulle maksanut, joten suosittelu on täysin vilpitön.

Itse liputan luonnollisuuden puolesta siltä osin, että en tykkää meikata itselleni 10cm pakkelikerrosta, eikä se kyllä mielestäni näytä kenelläkään muullakaan hyvältä. Vähemmän on enemmän. Mun unelma on ollut aina, että mun ei tarvis käyttää iholla mitään meikkiä (jos olisi niin hyvä iho). Enkä voi uskoa, että nyt mä todella voin olla ilman mitään peitevoidetta ja pakkelia. Allaolevassa kuvassa ei ole muuta meikkiä kuin ripsiväriä ja huulirasvaa.

Kaksi tuotetta joiden ansiosta mun iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan ovat Dermalogican Daily Microfoliant ja Overnight Clearing Gel. Jos joku on hintansa väärti niin nämä kaksi tuotetta!!! Sattumoisin en ole tuotteita itse löytänyt vaan muutaman ihmisen suosituksesta, ja heillä todella on täydellinen iho. Ostin tuotteet samaan aikaan ja olen käyttänyt joulukuusta asti molempia päivittäin. En osaa sanoa, onko ihoni paremmassa kunnossa jomman kumman ansiosta vai molempien.

Overnight Clearing Gelin sanotaan tasapainoittavan talineritystä ja taistelevan epäpuhtauksia vastaan. En ole nykyisin laittanut iltaisin mitään rasvaa iholle, ainoastaan tätä. Uskoisin että tämä todella tasapainoittaa talineritystä, koska ei naamaani enää edes yritä puskea samalla tavalla epäpuhtauksia. 

Daily Microfoliant on puuterimaista jauhetta, jolla kuoritaan iho päivittäin. Huomasin ihossa selkeän eron jo muutaman pesun jälkeen. Jauhetta märkiin käsiin ja pyörittelet lärvissä minuutin ajan. Itse käytän tätä vähintään kerran päivässä, välillä myös aamuin illoin. Uskon, että tämän kuorinnan avulla mustapäät ovat lähteneet. Ennen kuin aloin käyttämään tuotetta, ei mulla toki mitään aknenaamaa ollut, mutta esimerkiksi mun otsa tuntui karhealta ovimatolta, koska siinä oli pinnassa niin paljon mustapäitä. En tiedä nouseeko jollain muullakin mustapäät ihon pintaan, mutta mulla nousee ja se tekee ihosta todella karhean. Satunnaisia finnejä kyllä myös puski naamaan silloin tällöin. Naama kun on täynnä pisamia, niin eihän niitä kukaan edes varmaan näe mutta itse tunnen t-o-d-e-l-l-a ison eron. Iho on nykyään kuin vauvanpymppä ja kaikki pienet epäpuhtaudet on lähtenyt. Niin kuin aiemmin jo kirjoitin, en ole koskaan löytänyt tuotteita joiden käytöstä huomaisin mitenkään mullistavaa eroa ihoni hyvinvointiin. En pysty näitä tuotteita tarpeeksi hehkuttamaan. Olit sitten mies tai nainen, osta, mä lupaan ettet pety. Nämä kaksi tuotetta tulee olemaan mun ihonhoidossa varmasti aina. 

Itse tilasin tuotteita lookfantastic.fi:stä, sillä tuotteet ovat esimerkiksi kyseisen sivun kautta lähes puolet halvempia kuin vaikkapa Stockmannilta ostettuna.

Pus,

Laura

 

Ladataan...

Heippuhei!

Aika taas tyhjentää kaappeja. Tuttuun tapaan laittamalla mailiin tuotteen numeron voit pusakoita ja luutuja ostella. Osoitteeseen laura.ollila@gmail.com siis postia ja varailen näitä siinä järjestyksessä kun mailit on tullut. Reffit onnistuu Lauttasaari-keskusta välillä. Postitus onnistuu myös, kun maksat postikulut. Pus! <3

1. Bomber - koko S - 7€

2. B. Young toppi - koko 40 - 6€

3. Uusi H&M mekko olkapäistä avoin - koko 36 - 6€

4. Toppi - koko S - 4€

5. Monki pitkä toppi - koko XS/S - 7€

6. Uusi Monkin kimono - koko XS/S - 12€

7. Kerran käytetty neule Marc & Spencer - koko S - 8€

8. Uusi treenipaita - kokolapussa M mielestäni pieni S - 5€

9. Zaran jakku joustavaa kangasta - koko XS - 7€

10. Uusi maximekko Bershkasta - koko S - 8€

11. Kevyesti topattu takki - koko 32 - 5€

12. Kerran käytetty Monkin pitsitakki - koko M - 10€

13. Vintage takkihepene - S kokoiselle - 8€

14. Neuletakki mikä lie - koko L - 6€

15. Monkin mekko - koko S - 6€

16. Vero Modan kukkapaita - koko S - 6€

17. Neule - koko M - 7€

18. Mekko - koko M mut sanoisin et S lähinnä - 12€

19. Noisy Mayn "farkkumekko" kerran käytetty, kangas "kulutettua" - koko XS - 5€

20. Mekko - ei oo kokolappua mut sanoisin reilu M - 8€

21. Uusi pitsitakki - koko XS/S - 8€

Ladataan...

Ladataan...

Ja markkinat senkun jatkuu! Samalla kaavalla kuin eilen, ostot emaililla osoitteeseen laura.ollila@gmail.com ja ilmoita minulle vaatteen numero mistä olet kiinnostunut!

Treffit onnistuu akselilla Lauttasaari - Helsingin keskusta tai postitus jos siä maksat postikulut. Koiratalous.

ps. Jos et katsonut mun eilistä blogikirppistä, selaa alas ja käy tsekkaan! Siellä on vielä muutama rytky myymättä!

41. Adidaksen pitkä toppi kokoa L. Todella pieni L kylläkin, lähinnä M mielestäni. Hp. 10€ MYYTY!

42. Kukkamekko kokoa L. Hp. 8€. MYYTY!

43. Pitkä tunika kokoa L. Hp. 8€. MYYTY!

44. H&M Conscious kokoa 36. Käytetty kerran. Hp. 6€ MYYTY!

45. Toppi kokoa 38. Hp. 4€. MYYTY!

46. Paita kokoa 36. Hp. 4€. MYYTY!

47. Weekday XS paita. Kerran käytetty. Hp. 5€.

48. Uusi Mangon XS mekko. Hp. 8€.

49. Uusi toppi kokoa M. Hp. 5€ MYYTY!

50. Marc O' Polon ohut tummansininen neule kokoa XS. Käytetty 2krt. Hp. 10€. (Ovh. 99€) MYYTY!

51. T-paita kokoa 36. Käytetty kerran. Hp. 5€.

52. Mekko kokoa 38. Hp. 7€. MYYTY!

53. Kikki Hiiri paita kokoa S. Hp. 6€. MYYTY!

54. Obey toppi kokoa S. Hp. 3€.

55. Espritin tunika. Kokoa XL mut sanoisin lähinnä M. Ei käytetty! Hp. 8€. MYYTY!

56. Kimono. Hihassa pieni jälki, ei häiritsevä ainakaa minusta. Kokoa 36. Hp. 5€ MYYTY!

57. Vero Modan S kokoinen paita. 2krt käytetty. Hp. 10€.

58. Tiger of Sweden laukku. Sisältä tosi hyvässä kunnossa ja puhdas. 40€ MYYTY!

59. UUDET Björn Borg liivit. Hintalappu repästy pois, ei käytetty ollenkaan koska malli ei istu. Koko L. Hp. 15€ (ovh. 79€) MYYTY!

60. Ihanat Halla x Hallan bikinien alaosa. Kuvassa näkyy peppupuoli. Koko on M, mut se on todella pieni. Mielestäni koko on enemmänkin S. Ei käytetty luonnollisestikaan kun laput kiinni. Hp. 20€ (ovh. 35€) MYYTY!

61. Laukku jota käytetty kerran. Hp. 15€.  MYYTY!

Ladataan...

Ladataan...

Aika taas tyhjentää kaappeja.

Suoraan sanottuna hävettää laittaa myyntiin vaatteita missä on vielä hintalaput kiinni. Enivei, monen kokoisia vaatteita olis alla. Ostaminen onnistuu ainoastaan lähettämällä sähköpostia laura.ollila@gmail.com jonne kirjoitat vaatteen numeron. Treffit mieluiten Lauttasaaressa tai Helsingin keskustassa. Postitus onnistuu myös, kunhan maksat postikulut! Ja koska mul mäni hermot tähän silittämiseen tän päivän osalta, laitan vielä toisen Blogikirppiksen huomenna!

Allergisille tiedoksi, että koiratalous.

1. Tässä ihanassa lerppahihaisessa mekossa on edelleen hintalaput kiinni. Mekko on kokoa 36, mutta sanoisin, että tooooodella pieni 36 enemmän ehkä 34 mielestäni. Hp. 15e. MYYTY!

2. Rayban aurinkolasit joita on käytetty max 3 kertaa (ovh. 210e) Hp. 60e MYYTY!

3. Rayban Clubmaster, suhteellisen vähällä käytöllä nämäkin. Hp. 30e MYYTY!

4. Mekko kokoa 34. Hp. 4e MYYTY!

5. Mekko kokoa S. Hp. 5e. MYYTY!

6. R/H college, reilu S. Pari kertaa ollut päällä. Hp. 25e MYYTY!

7. Mannapuuron värinen takki, ollut päällä noin. 5 krt. Koko M. Hp. 25e MYYTY!

8. 4kpl treenipaitoja. Kaikkia muita käytetty vain kerran, mutta sininen ollut päällä muutamia kertoja. Vaikka paidat on eri kokoisia, ne on kaikki mulle sopivia, joten menee siis yhdelle henkilölle. Hp. 20e (4kpl)
Casall sininen toppi 36
Nike raidallinen M (pieni M)
Adidas Running ClimaLite XS
Nike Dri-Fit toppi S

9. Zaran mekko kokoa M. Hp. 15e

10. Mekko kokoa L. Hp. 7e. MYYTY!

11. Ei ikhään ole tätäkään käytetty. Kokoa 34. Hp. 7e

12. Kerran ollut tämä pusero piäällä. Kokoa M. Hp. 5e. MYYTY!

13. Muutamia kertoja käytetty Zaran kauluspaita. Koko M, mutta mielestäni kyllä enemmänkin S. Hp. 10e MYYTY!

14. Uusi Espritin haalari, keskellä resori, kokoa XS. Hp. 12e.

15. Zaran mekko, kokoa S. Hp. 5e. MYYTY!

16. Kevyesti topattu takki kokoa 32. Hp. 8e. 

17. Asoksen mekko kokoa 40. Hp. 5e. 

18. Marc by Marc Jacobsin kello. Hp. 20e. MYYTY!

19. H&M kerran käytetty neule. Kokoa S. Hp. 3e.  MYYTY!

20. Mekko, käytetty muutaman kerran. Koko L mut sanoisin enemmänkin M. Hp. 7e. MYYTY!

21. Zaran uusi kauluspaita jonka alaosa hametta. Koko S. Hp. 7e.

22. Tämäkään reppana ei ole koskaan päässyt päälle... Hintalaput kiinni, kangas joustava, koko S ja hp. 20e. 

23. Monkin kimono kokoa XS. Hp. 10e.  MYYTY!

24. H&M lasten osastolta kokoa 170cm. Hp. 5e. MYYTY!

25. XS kokoinen hepene. Hp. 10e.  MYYTY!

26. Monkin mekko joustavaa kangasta kokoa M. Hp. 7e.  MYYTY!

27. Punainen mekko kokoa L. Hp. 5e. MYYTY!

28. Mekko kokoa 38. Hp. 5e. MYYTY!

29. Kukkamekko kokoa L. Hp. 6e. MYYTY!

30. Kimono kokoa 36. Hp. 7e. MYYTY

31. Käyttämätön Zaran pipo. Hp. 3e.

32. Vilan bomber kokoa reilu S. Hp. 10e.

33. Uudet Niken salikengät kokoa EUR 37.5. Hp. 25e. MYYTY!

34. Uudet Steve Madden korkokengät kokoa 37. Hp. 30e.  MYYTY!

35. Takki kokoa S. Hp. 5e.  MYYTY!

36. Nämä XIT merkkiset kengät pääsi kerran tanssimaan kanssani häihin, kokoa 38. Hp. 20e. MYYTY!

37. Retro merkkiset nilkkurit, max 5krt ollut jalassa, kokoa 5 (lähinnä 37). Hp. 7e.  MYYTY!

38. Tää ihana MOSS COPENHAGEN paita ei nyt oikeen pääse oikeuksiinsa kuvissa! Lyhyt ja leveä malli vihreää samettia (ovh. 89e) Koko M. Hp. 15e.  MYYTY!

39. Tämäkin ollut vain pari kertaa päällä! Merkkiä Soft Rebels ja kokoa L. Hp. 15. MYYTY!

40. 4kpl shortseja 36/S kokoiselle. Hp. 5e yhteensä. MYYTY!

 

 

Iho

Ladataan...

Multa kysellään useasti mun ihonhoitorutiineista somessa, ja oonkin kysyjille useasti näyttänyt mitkä on mun luottotuotteita. Yks ainoa hyvä tuote multa on kuitenkin puuttunut, ja se on kasvorasva, jota voi käyttää arkisin meikin alla.

Mun iho on kesällä rasvainen, talvella kuiva ja se reagoi todella herkästi kaikkeen. Välillä tuntuu, että en tiedä pitäisikö mun ostaa kuivalle vai rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita. Erityisesti mun ongelma on ollut se, että en löydä kasvorasvaa, jota vois laittaa aamuisin meikin alle. Kun lisään aamuisin päivävoiteen päälle meikkiä, niin mun iho on rasvainen koko päivän, vaikka annan sen päivävoiteen imeytyä jopa puolituntia ennen meikkaamista. Arkisin kiireisinä aamuina, tiedät varmaan hyvin, että harvalla on aikaa antaa kasvorasvan imeytyä puolta tuntia, mutta olen kokeillut tätä viikonloppuisin. Ei hyödytä mitään, vaikka antais kuinka kauan imeytyä.

Kun en ole löytänyt mitään sopivaa rasvaa, olen tullut siihen tulokseen, että en laita mitään rasvaa kasvoille aamuihin, koska muuten mun naama näyttää voipaketilta koko päivän. Se nyt ei kuitenkaan ole pidemmän päälle hyvä ratkaisu, koska jos en kosteuta ihoa aamuin illoin se tietysti kuivattaa mun ihoa, joka loppupeleissä tuo mm. finnejä. Finnejä kun syntyy myös kuivaan ihoon, se ei ole pelkästään rasvaisen ihon ongelma, niin kuin moni luuleepi.

 

Sain kokeiluun Påre Skincaren juuri lanseeratun kotimaisen ihonhoitosarjan, johon kuuluu kasvorasva ja puhdistusgeeli. Nämä tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille sukupuolesta riippumatta. Tätä rasvaa kokeiltua oon huomannut, että tää on ensimmäinen kasvorasva, jota mä oikeasti voin laittaa kasvoihin aamuisin. Kosteuttaa sopivasti, imeytyy todella nopeasti, eikä jätä mun naamaa rasvaiseksi koko päivän ajaksi. Tätä käyttäessä ei myöskään tarvitse miettiä, että no onko se iho rasvainen vai pintakuiva, koska tämä sopii kaikille ihotyypeille.  Tuotesarjan teho perustuu hedelmähappoihin, jotka kannustavat ihoa uusiutumaan. Jos siellä siis on jollain tämä sama ”öljynaama-ongelma” niin voin kyllä suositella kokeilemaan tätä rasvaa!

Saat Påren ihonhoitosarjan tänään maanantaina CYBER MONDAY tarjoushintaan -25% osoitteesta www.pareskincare.com

Pus,

Laura

 

 

*Kaupallinen yhteistyö

Ladataan...

Ladataan...

Meillä tuli eräässä porukassa pieni sanaharkka aiheesta ”Tekeekö raha onnelliseksi?” En ole koskaan ymmärtänyt, miten joku voi täysin kirkkain silmin sanoa, että se ei tekisi millään tavalla onnelliseksi. Uskon, että monelle on vaikeaa myöntää se ääneen, onhan koko sana "raha" tabu suomalaisille. Enkä tarkoita tällä sitä, että onnea voisi ostaa pelkästään rahalla, mutta väitän että se lisää jokaisen onnellisuutta. Mun mielestä ihmisen on vaikea tyydyttää sen perustarpeita ilman rahaa. Liitän itse ainakin perustarpeet onnellisuuteen. Yksi oli tähän kuitenkin täysin eri mieltä. 

Muutama ketkä keskustelussa oli mukana, minä mukaan lukien sanoimme, että raha tekee onnelliseksi, ja muutama sanoi ettei raha tai rahalla ostettavat asiat tee millään tavalla onnelliseksi. Emmekä puhuneet siis tilillä olevasta rahamäärästä vaan rahasta ylipäätään. Raha on se millä me ostamme itsellemme asioita ja kokemuksia. Rahalla olet ostanut sen millä tätä blogitekstiäkin luet. Jos luet tätä vaikkapa puhelimellasi, kai se tekee sinut onnelliseksi, että sinulla on puhelin, mikä helpottaa elämääsi? Itse ainakin lasken elämää helpottavat asiat onnellisuuden tekijöiksi.

Tottakai minut tekee myös muut asiat onnelliseksi. Kirjoituksen tai tämänpäiväisen keskustelun pointti aiheesta ei ollut se, että mikä tekee kenetkin eniten onnelliseksi vaan se, että tekeekö raha onnelliseksi?

Jos tuntematon ihminen hymyilee minulle kadulla, tulen onnelliseksi, eikä se maksa mitään. Minut tekee päivittäin onnelliseksi myös se, että tulen kotiin, jossa koirani odottaa minua aina yhtä innoissaan. Koiran ostin kuitenkin rahalla. Jos minun pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen ne asiat jotka minut tekevät onnelliseksi, ei raha missään nimessä olisi ensimmäinen. Ennen rahaa menevät terveys, rakkaus, perhe ja ystävät.

Mielestäni rakkauteen, perheeseen ja ystäviin ei liity raha, mutta joissain tapauksissa terveyteen se voi liittyä. Itse kuntoutan tällä hetkellä selässä olevaa välilevynpullistumaa. Luonnollisesti sen kuntoutus maksaa rahaa ja se, että huomaan että selkäni on paremmassa kunnossa tekee minut onnelliseksi. Jos minulla ei olisi rahaa, en pystyisi käymään kuntoutuksessa.

En oikein saanut tältä ihmiseltä perusteluita siihen, että miksi hän sitten matkustaa tai harrastaa tai tekee ylipäätään kivoja asioita elämässä, jos ne eivät tee onnelliseksi? Ne kun valitettavan moni liittyvät rahaan.

Mun mielestä on tekopyhää sanoa, että raha ei tekisi onnelliseksi. Enkä tarkoita, että ilman rahaa ei voisi olla onnellinen. Enkä nyt missään määrin puhu rahan määrästä, vaan ylipäätään rahasta. Ne jotka ajattelevat niin, että raha ei tee millään tavalla onnelliseksi niin miksi sitten:

Olet ostanut itsellesi paksun talvitakin? Lieneekö syy siinä, että sinulla ei olisi talvella kylmä? Eikö se tee sinua onnelliseksi, että sinun ei tarvitse palella pakkasella, koska sinulla on päällä lämmin takki? Itse olen ostanut itselleni lämpimän talvitakin, koska se tekee minut onnelliseksi, että minun ei tarvitse palella talvella. Enkä tule kipeäksi, koska olen pukeutunut lämpimästi.

- Takin ostin rahalla.

 

Miks halusit upgreidata itsellesi isomman tai kivemman ja kalliimman asunnon jos et sen takia, että se tekisi sinut onnellisemmaksi?

- Asunnon ostit/vuokrasit rahalla.

 

Harrastatko jotain? Tekeekö se sinut onnelliseksi, että sulla on mahdollisuus vaikka käydä viikottain pelaamassa lätkää, kuntosalilla, ratsastamassa tai mitä ikinä? Jos se ei tee sinua onnelliseksi niin miksi sitten harrastat?

- Harrastuksetkin maksetaan rahalla.

 

Tuletko onnelliseksi siitä, että saat työpäivän jälkeen köllähtää sohvalle (mielellään tietysti mukavalle sohvalle) ja katsoa vaikka TV:tä tai Netflixiä?

- Sen sohvan ja television ostit rahalla. Netflix ei myöskään toimi ilmaiseksi.

 

Tuletko onnelliseksi siitä, että saat tehdä kotona hyvää ruokaa tai mennä ravintolaan syömään ystävien kanssa?

- Ruokaakaan ei saa ilman rahaa eikä ravintoloistakaan saa ruokaa tiskaamalla.

 

Oletko hankkinut itsellesi auton helpottaaksesi elämää? Jos autolla kulkeminen ei tee sinua onnelliseksi, myy se ihmeessä ja kulje julkisilla tai kävellen. Tai tekeekö se sinut onnelliseksi, että heität talvella pyörän varastoon ja kuljet julkisilla töihin/kouluun?

- Autoa eikä sitä bussikorttiakaan saa ilman rahaa. Apostolinkyyti ei maksa mitään, mutta uskoisin, että kengät joilla on hyvä kävellä tekevät sinut onnelliseksi. 

 

Tuletko onnelliseksi siitä, että kävit kasvohoidossa tai kampaajalla värjäämässä hiukset? Jos et tullut, miksi ihmeessä värjäsit hiuksesi? Itse en ainakaan käy kampaajalla sen takia, että saisin itselleni onnettoman olon.

- Kauneuspalveluitakaan ei saa ilmaiseksi.

 

Tulitko onnelliseksi siitä, että kaupassa oli täydellisen kypsiä avokadoja? Itse tulen tästä hyvin useasti. Tulisitko onnelliseksi siitä, että kävisit ruokakaupassa vain toteamassa, että täällä on täydellisen kypsiä avokadoja, mutta et voisi viedä niitä kotiin? Tai ostitko kaupasta ihanan kimpun kukkia kotiin?

- Ilman rahaa ne avokadot ja kukat jäisivät sinne kauppaan.

 

Matkusteletko? Mikä on sun syy matkusteluun? Itse ainakin matkustan sen takia, että se tekee minut onnelliseksi. Uusien paikkojen näkeminen ja kokeminen tekevät minut onnelliseksi.

- Lentolippujakaan ei jaeta ilmaiseksi.

 

Kävitkö viimekesänä festareilla? Jotta voisit pitää hauskaa ystäviesi kanssa ja nähdä hyviä artisteja?

- Harva selviää festivaaleista ilman rahaa.

 

Oletko ollut joskus siinä tilanteessa, että vanhempasi ovat pystyneet tukemaan sinua, jotta olet saanut keskittyä pelkästään kouluun, eikä sinun ole tarvinnut käydä opintojen ohella töissä?

- Sen ylimääräisen vapaa-ajan ja täyden keskittymisen kouluun vanhempasi soivat sinulle rahalla.

 

Jos yllämainutut esimerkit ja sen tyyppiset asiat eivät tee sinua onnelliseksi, niin miksi teet tai ostat niitä? Ja painotan vielä, että ihminen voi olla onnellinen ilman näitäkin asioita. Mutta en lähtökohtaisesti pysty ymmärtämään ihmistä, joka sanoo ettäkö nämä asiat mitä ihmisellä on hankittuna ei toisi onnellisuutta. Jos ne eivät tuo, miksi ihmeessä niitä sitten on itselle hankittu? Rakastan kyseenalaistaa asioita, ja ois kiva kuulla jos joku muu on samaa mieltä kuin tää ihminen kenen kanssa kävin asiasta keskustelua, että miksi elämässä sitten ostaa asioita tai kokemuksia, jos ne eivät tee onnelliseksi? 

Itse tulin tänään onnelliseksi siitä, että sain juoda aamulla monta kuppia hyvää kahvia ilman, että oli kiire minnekään. Tämänkin mahdollisti minulle raha.

 

Ladataan...

Pages