Bulletproof kuorinta

Tattista vaan kaikille jotka kerto hyviä vinkkejä ihonhoitoon ja syömiseen, kun kirjotin tämän Dear Diarrhea -kirjotuksen. Mie nyt ajattelin puolestaan kertoa teille mun parhaimman hipijän hoito-ohojeen. Nimittäin nyt oon ainaki ite kyllä kunnon jynssäyksen tarpeessa. Istuin eilen saunassa, eikä tarvinnu ku koskia omiin jalkoihin, niin tunsin kuinka nahka rullaantuu irti. Taas tein sen saman mokan minkä aina reissun jäläkeen. Joulukuun lopussa tultiin Meksikosta ja lopetin tietenki sen rasvalla lotraamisen samantien ku päästiin kottiin. Sitähän pitäis jatkaa vielä kotosallaki, ettei iho ala heti kesimään ja hilseileen. Erityisesti nyt ku on talavi ja iho on muutenki aivan käärmeennahalla. 

Monet saattaa unohtaa talvella kuoria ihoa, koska niitä omia silosääriä ei olla missään esittelemässä. Visusti vaan villahousujen alla piilossa. Oon aika aktiivinen kuorimaan ihoa, mutta talvella se unohtuu kyllä mullaki. Rehellisesti en oo löytäny yhen yhtä hyvää vartalon kuorintavoijetta yhestäkään marketista. Mun mielestä ne rakeet on liian pehmeitä, enkä oo huomannu, että siitä kuorimisesta olis mittää hyötyä. Jollekki kellä on herkkä iho niin ne kaupan kuorintavoiteet soppii varmasti hyvin. Mulla on ilmeisesti niin paksu ja tunnoton nahka, että ne kaupan mäskit ei auta mittää. 

Mikäli ykskään mies jakso lukia tähän asti niin älähän vielä lopeta. Ihon kuivuminen on aivan yhtälailla miestenki ongelma erityisesti talvella. Jalat hilseisee, käsiin tullee haavoja ja hymyillessä tuntuu, että koko naama repeää. Jos yhtää kuulosti tutulta nii jatkappa lukemista. Jotku luulee (siis miehet), että ihon kuorimisella ohennetaan ihoa. Itse asiassa ihon säännöllinen kuoriminen tekkee siitä vaan paksumman ja kosteamman. Kuorimisella kuoritaan vaan se kaikki kuollut iho ja kerääntyny paska pois. Tää paskakerros iholla voi myös tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa kaikkia epäpuhtauksia. Eikä tukkonen ihonpinta oikee vastaanota niitä ihonhoitotuotteitakaan parhaala mahollisella tavalla.

Toissa talvena löysin intternetin syövereistä erittäin toimivan kuorinta-aineen ohjeen tälle minunki tunnottomalle nahalle. Joillekin tää voi olla jo tuttu, mutta pakko kertoa niille jotka ei oo kokkeillu. MCT-öljyn ja kahvin yhdistelmä tuli tutuksi monille kun tämä bulletproof kahvi rantautu tänne meijänki perukoille. Mutta kokkeileppa kuoria tällä samalla sekotuksella ihoa. Ohje on hyvinkin yksinkertainen;

3 rkl kahvinpuruja 

3 rkl MCT-öljyä

Mitä enemmän sitä tarvit niin lisää aina yks ruokalusikka molempia. Jos oot mua pidempään seurannu instagrammissa, niin ehkä muistat, että suosittelin tätä jo viime talvena. Jos et sillon testannu nii nyt on korkia aika. Yksinkertasesti siis jynssäät tällä koko vartalon aivan naamasta pymperöön asti. Jätä kuitenki silmänaluset vähemmälle hinkkaamiselle. Niin ja miehille tiedoksi, että kosteaan ihoon. Voit käyttää tähän kahvinpuruja joilla oot jo keittäny sumpit, mutta anna niitten jäähtyä ensin. Silloin tää sörsseli on hieman pehmeämpää. Ite otan suoraan kahvipaketista, koska sillon siitä tullee karheampaa. Saattaa aluksi tuntua pahalta, mutta siihen tottuu. Ei kipuu ei hyötyy, niihä se Musta Barbaariki sannoo…

 

IMG_0797.JPG

 

Plussat:

+ Kookosöljy jättää naaman ja vartalon superpehmeäksi!

Jos kärsit sheivausnäpyistä, nii oon melko varma, ettet kärsi kun jynssäät tällä ensin.

Saakelin tehokas mustapäihin! 

+ Kahvin kofeiinin on sanottu virkistävän pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kofeiinin väitetään myös olevan hyvä keino selluliittia vastaan. 

Saat kylpyhuoneeseen sen saman tuoksun kun ajaisit Meiran kahvipaahtimon ohi Vallilassa. 

 

Miinukset:

– Öljy tekkee suihkun lattiasta luisteluradan.

 Kahvinpuruja saattaa löytyä pyllystä vielä viikon päästä.

 

 

Terveisin,

Laura

 

 

 

Kommentit (4)
  1. No mutta kahvinpurut pyllyssä kuulostaa hyvälle, saa sitten aamuisin herätä aamupieruun joka tuoksuu kuin aamukahvi. Hetkonen… 😀 😀 Sitä mä vaan tulin sanomaan, että testaukseen menee, kiitos!

    1. Saat herätä niihin jopa viikon verran! 😉

  2. Ite käytän samaa paitsi ihan oliiviöljyä vaan. Oon myös poikaystävän pakottanu käyttämään 😀 on kyl toimiva ja iho jää niin pehmeeksi. Täytynee varmaan testata tolla kookosöljyllä kans. Ja siis noi kaupan ”kuorintavoiteet” ei muuta tee ku kuivata ja saa ihon halkeilemaan mulla ainakin.

    1. Mäki jynssäsin mun poikaystävän tuolla. Oon tehny sille naamiotki… kaiken seki joutuu kestämään. Joo sama ei hyödytä yhtää mittään! Kookosöljy on ainaki siks parempaa kun se tuoksuu ihanammalle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *