Dieettipasta

Jos tunnet minut entuudestaan tai oot lukenu tämän Dear Diarrhea -kirjotuksen, nii viimeistään siitä saat selville, ettei mulle oikee sovi mikkään ruoka-aine. Keliakian, ärtyneen suolen oireyhtymän ja maidottomuuden takia joutuu aika paljon miettimään syömistään ja keksimään uusia juttuja. 

Meillä on perheessä aina juntattu hulluna pastaa ja minä en sitä luonnollisestikaan enää pysty syömään. Gluteenittomia vaihtoehtoja on nykyään kyllä joka marketissa, mutta niistä jää pahvin maku suuhun. Silloin tällöin tullee ostettua papupastaa, joka on muuten ihan saakelin hyvvää! Tän papupastan ravintoarvot on muuten jotaki ihan muuta mitä perus höttöpastalla. Siinä on 44g proteiinia ja 18g hiilareita. Kuituaki on 15g, että kyllä kuule vatta toimii. Tää on hieman tyyriimpää kylläkin ku perus makarooni, mutta mielummin minä ainaki maksan semmosesta missä on ravintoarvot kohillaa. 

Viime syksynä tosiaan kehittelin itelleni pastan korvikkeen. Kuulostaa aneemiselta, mutta maistuu minun mielestä paremmalta ku oikia pasta! Vaikken kyllä ees enää muista miltä se maistuu.. 

Nimittäin porkkanaraastepasta! En oo sen hienompaa nimeä tälle keksiny. Mikä tarkottaa myös sitä, että siinä ei oo kaloreita melekeen yhtään! Tää soppii nyt kaikille niille kellä on alakanu taas viidettä kertaa se uus elämä tammikuussa. Tossa päällä on quorn rouheesta tehtyä ”jauhelihakastiketta”. Saakelisti srirachaa ja korianteria. Molempia laitan muuten nykyään iha joka ruokaan!

IMG_0901.JPG

 

Ite teen tän ”raasteen” silleen, että kuorimaveitsellä veistelen siitä porkkanasta tommosia palasia ja heitän pannulle. Paistan tryffeliöljyssä ja heitän sekkaan mustapippuria ja valkosipalia. Mikäli oot fitnesmuija nii nuo voi myös keittää, nii ei tarvi lotrata öljyn kans 😉 Jos kahelle tätä teet nii semmoset 5-6 isoa porkkanaa ku jaksat raastaa nii lähtee näläkä. Tätä voi tehä myös vaikka bataatista, mikä varmaan maistuu suurin piirtein samalle ku tää porkkanasta tehty. Oon kokeillu kerran myös kesäkurpitsasta, mutta ku se ei itessään oikeen maistu miltään niin siitä tuli aika mautonta. Luppaakko laittaa ees harkintaan että kokkeilet tätä? Tästä ei nimittäi perse leviä!

Jos tuo tryffeliöljy ei sano sulle mitään, niin paketti näyttää tältä. Tai tämä on siis varmaan yleisimpiä purnukoita mitä Suomesta löytyy. Toi öljy maistuu valkosipulille, vaikka siinä ei edes ole valkosipulia? Ja sitä voi muuten kans käyttään sitten iha mihin vaan, se sopii kaikkeen. Ite voisin kaataa sitä suuhun suoraa pullosta. 

IMG_0905.JPG

 

Niin ja tosiaan jos et oo tätä Risentan papupastaa kokeillu josta mainitsin, niin se löytyy itseasiassa monestakin kaupasta ihan muilta hyllyiltä kuin sieltä missä spagetit on. Ehkä voi helpottaa sen löytämistä, kun näät tän paketin. 🙂

Risentas_bonpasta.jpg                                                                                Kuva: Paulig Group

 

 

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Noni, nyt alako löytyy. Kiitosta vaan ehkä viihdyttävimmästä puolituntisesta duunissa, onnistuin välttelemään velevollisuuksia taas hyvän tovin! Täällä Ööstraaliassa ei kauhiana suomalaisia näy (enkä laske näitä 19-22vee bäckpäkkereitä ”Espoost/Turuust/stadist” tähän kategoriaan..) mutta oha mulla vaan ikävä sitä pohojosen asennetta ja ylleisesti sitä niin paskan loistavaa huumorintajua! Nyt on laatulukemista millä lievitellä tätä satunnaista koti-ikävää!

    Ja hei muchos gracias vaan, oon ettiny sille helevetin kesäkurpitsalle korviketta jo hyvän tovin, ku ei täälläkään toi gluteeni tee kauhian hyvvää parisuhteelle ku uikutan vatsakivuissa keskellä yötä.. Vaikkaki ehämmää mikkää keliaakikko siis oo mutta you know, se on niin pirun trendikästä!

    ja extra pisteitä blogille quornista sekä siitä että nää tiijät mitä tarkottaa pahki!

    1. Jahahahah no kuule olokee hyvä vaan! Ja kiva että helepotan sun koti-ikävää minun typerillä jutuilla! 😀 se on kyllä helevetin trendikästä että syyää gluteenittomasti. Ite kyllä mielellää vääntäsin pullaa jos voisin!

      Minun sisko majailee oostreeliassa iteasiassa paraikaa! Jos näät melekee mun näköstä blondia siellä nii mee puhumaa, sillä on yhtä juntit jutut ku mulla!

      Ja kyllä mie ossaan aijaa seinää pahki, ei täälä helsingisä kukkaa tajua! 😉

  2. Mie oon viime aikoina käyttänyt Barillan gluteeniton spagettia ja yhtä mautonta kun normispagetti mutta ilman vatsakipuja ;).

    Tuo porkkanapasta täytyy kyllä testata, kuulostaa hyvälle. Kiitti vinkistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *