Ennakkoluuloja ja huorittelua

Kaikki meistä sortuu tekemään ennakkoluuloja mistä milloinkin. Siinä kohtaa kun nämä ennakkoluulot kohdistuvat sinuun, eikä ne pidä alkuunsakaan paikkansa rupeaa miettimään, mistä ihmiset tekevät päätelmiään? Kirjoituksen tarkoituksena mä toivoisin ihmisten lopettavan lapsellisen paskanjauhannan ja lopettaa olemasta niin ennakkoluuloinen. Myös huora sanan käyttöä toivoisin ihmisten vähentävän.

Mä juttelin hetki sitten erään miehen kanssa, joka on mulle entuudestaan tuttu. Muutetaan hänen nimensä vaikka Villeksi.

En ole ollut Villen kanssa vuosiin tekemisissä. Hänellä on iso kaveripiiri, joista olen suurimman osan nähnyt kerran ja osan muutaman kerran. Kenestäkään heistä en keksi itse mitään pahaa sanottavaa, koska en heitä sen koommin tunne. Eivätkä hekään tunne minua. Niinkin ”hyvin” heidät tunnen, että en taida tietää edes suurimmankaan osan sukunimeä. Mutta haluatko kuulla, mitä mieltä nämä kundit ovat minusta? 

Ville kertoi minulle muutama päivä sitten mitä mieltä hänen kaverinsa ovat minusta ja miten he minua kommentoivat jos minä tulen heidän kesken puheeksi. Tähän väliin pakko sanoa, että mulla ei ole hajuakaan miksi mä tulen heidän keskuudessaan silloin tällöin puheeksi, kun en ole kenenkään heidän kanssaan edes tekemisissä. Hän sanoi, että kaverini puhuvat sinusta aina näin: ”vittu sitä on varmaan vedetty”  ja ”vittu mikä huora”. Siis kaikkea sen tyyppistä kuinka heidän mielestään minä olen lettu levällään ympäri kyliä ja heidän keskuudessaan se tunnettu helpponakki. Ville kysyi minulta, että oletko sä tosiaan tollainen? Ja tässä kohtaa vielä tarkennan, että nämä hänen kaverit, jotka minusta näin puhuvat eivät yksikään tunne minua eikä yksikään heistä ole ollut minun ”ihollani” koskaan. En ole myöskään koskaan tehnyt kenellekään heistä mitään pahaa. Monestihan miehet huorittelevat myös naista joka ei ole lämmennyt heidän iskuyrityksiin. Huorahan on myös se joka ei anna. Ainakin joidenkin mielestä… Minun ymmärtääkseni kuitenkaan yksikään heistä ei ole minua koskaan yrittänyt. Mikäli on en ole sitä iskuyritystä ymmärtänyt.

Tässä kohtaa herää kysymys, jonka esitän lähinnä miehille: Millä perustein te teette näitä ennakkoluuloja naisista ja annatte jonkun etuliitteen tai kavereiden kesken lempinimen ( esim. huora/helpponakki) ihmiselle jota te ette edes tunne? Tai ylipäätään yhtään kenestäkään? Ja mikä on teidän mielestä peruste sille, että joku nainen on huora?

Nyt mennään aika henkilökohtasuuksiin, mutta en näe asian ääneensanomisessa mitään hätkähdyttävää, koska tämä tieto ei sinun elämääsi mitenkään muuta. Paskalla joudut kuitenkin käymään jatkossakin. Mä olen tiennyt nämä kundit keväästä 2013. Tämän toistemme tietämisen aikana, eli 3 vuoden ja 9 kuukauden aikana mun seksikumppanit on laskettavissa yhdellä kädellä. Ja muistuttaisin vielä, että yhdessä kädessä on 5 sormea. Siis v-i-i-s-i sormea. Enkä yhdeltäkään perinyt maksua. Olenko siis huora? Mielestäni en. 

Mä en jaksa hirvesti missään treffeillä ravata, etkä varmasti näe minun lähtevän baarin jälkeen taxitolpalta samaan pirssiin kenenkään miehen kanssa. En näe siis itseäni miesmarkkinoilla mitenkään älyttömänä ”hulivilinä” toisin kuin tämän kundin ystävät minusta olettavat. Tähän kohtaan melkein tekisi mieli pyytää muutamalta ihmiseltä pieni haastattelu, mutta mun ei tarvi kun mä jo tiedän mitä ne musta sanois. ”Voi v*ttu kuinka hankala tyyppi, saatana puhelinnumeronki saamiseen meni 8 viikkoa…”  Tai kuinka ”Yritin taluttaa Lauraa 3 kertaa narikkaan, että mehän lähdemme samaan osoitteeseen, mutta ei…” ja aivan helvetin ihana mies muuten olikin. Kyse ei oo siis siitä…Että en kuulosta ainakaan omaan korvaan kovin helpoltanakilta? Ja mitä sitten vaikka joku nainen harrastaisikin seksiä vaikka jumalauta joka päivä eri miehen kanssa? Ihan yhtä lailla naisilla on oikeus seksiin kuin miehillä. 

 

Tää viesti ei ole tämän Villen ystäville, vaan tämä on kaikille. Miksi te ihmiset olette niin ennakkoluuloisia ja teette jostain ihmisestä jotain kuvitelmia päähänne ketä te ette edes tunne? Tai ylipäätäänsä huorittelette naisia, kun teille miehille vastaavaa haukkumasanaa ei ole edes olemassa?

Mä en ole pahoittanut mieltä, vaan minua lähinnä ihmetyttää aikuisten ihmisten käytöstapojen puute. Nämä kundit ovat siis iältään 30-35 -vuotiaita. Kuka hyväkäytöksinen ihminen huorittelee ensinnäkään yhtään ketään? Harmittaa, että ette saaneet kotoa parempaa kasvatusta. Jokainen joka jaksaa puhua päätöntä paskaa tuntemattomista ihmisistä selän takana, mulla on teille yksi vinkki; hankkikaa harrastus. Jos joku tosissaan jaksaa käyttää aikaansa esimerkiksi tässä tapauksessa minusta jauhamiseen, eikä edes tunne mua, niin mä otan sen tavallaan aika mieltä ylentävänä asiana. Siis jos joku tosissaan jaksaa käyttää aikaansa ja energiaansa minusta puhumiseen vaikka ei edes tunne minua? Minusta se on jopa hauskaa. En tosissaan tiennyt olevani NIIN kiinnostava ihminen, että minusta ihmiset jaksaa jauhaa ja tehdä omia päätelmiä. 

Mutta… palataampas siihen, että mistä nämä ihmiset ovat tehneet tuon kuvitelman minusta omaan päähänsä, koska se mua vähän jopa kiinnostaa. Se ei kiinnosta minua siksi, että heidän mielipiteillään olisi väliä vaan siksi, että mulla herää kysymys; annanko itsestäni kaikille jostain syystä sellaisen kuvan? Miten ihmeessä ja kuinka, kun mun seksielämäkin on kuin kasikymppisellä sotaveteraanilla?

Sitä aloin sitten miettimään ja ensinnäkään; en ota itsestäni rohkeita tai puolialastomia kuvia Instagrammiin. En pukeudu paljastavasti, enkä käyttäydy muutenkaan mitenkään niin, että musta voisi saada sellaisen kuvan, että mun alakerrassa olisi avoimet ovet joka jampalle. En edes omista yhtäkään luutua missä tissivako olisi esillä. En näe tarvetta sitä kylillä kenellekään esitellä. JA HUOM! Mun henkilökohtainen mielipide tähän väliin; paljastavasti pukeutuminen ja rohkeiden kuvien ottaminen ei todellakaan tarkoita sitä, että sellainen nainen olisi helppo hupakko. Asia ei todellakaan ole näin, mutta valitettavasti useammat miehet ymmärtävät helposti niin. Minä en ajattele näin. Minulle nainen joka pukeutuu paljastavasti tai ottaa belfieitä ei tarkoita mitään helppoa hupakkoa. Henkilökohtaisesti en liputa liian paljastavan pukeutumisen puolesta, mutta ei se naisesta silti huoraa tee. Minusta tuollainen ajatusmaailma on lapsellista ja itse ajattelin noin 15 vuotta sitten. Onneksi oma ajatusmaailmani on sentään mennyt eteenpäin siitä. Toivon että sinäkin ajattelisit toisin, jos ajatuksesi ovat jääneet tuolle tasolle. 

Miehet mieltävät helposti myös lumpuksi ne naiset, jotka ovat TODELLA, siis todella hyvännäköisiä. Tuotakaan pointtia mä en ymmärrä, koska mä en näe ulkonäöllä ja perseenjakamisella olevan mitään yhteyttä. Toki se, että se hyvännäköinen nainen on miesmarkkinoilla vähän kovempaa huutoa, kuin se ei niin hyvännäköinen, mutta eikai se sitä tarkoita, että hän on silti jokaiselle antamassa jos näyttää nätiltä? No, tämän en usko olevan se ennakkoluulo mun kohdalla, koska ehämmie mikään missi kuitenkaan ole. 

Ainoa asia mitä mä keksin mistä he ovat voineet tehdä päätelmänsä on se, että mä olen naiseksi jutuiltani hyvin suorapuheinen ja härski. Mun snäpin seuraajille tää on varmaan jo ilmi käynytkin, että juttujen taso on mitä on. En kuitenkaan näe yhteyttä näidenkään asioiden välillä. Onko nainen tosissaan huora, jos jutut on härskit? Ja munkaan härskit jutut ei ole sellaisia härskejä juttuja, että mä ehdottelisin tuolla joka jampalle jotain likasia. Vaan lähinnä lapsellisia pissakakkajuttuja. Suosittelen siis jokaista tarkistamaan sanakirjasta mitä huora tarkoittaa, mikäli huomaat väärinkäyttäväsi tätä sanaa. Monesti asia on sitä paitsi ihan päinvastoin. Ne kellä on härskeimmät jutut ei välttämättä olekaan niitä ”villeimpiä” tapauksia. Siitä puhe mistä puute, eikö se vanha sanontakin mene niin. 

Mitä jos jokainen tehtäis itsellemme uudenvuodenlupaus ennakkoluulojen ja huorittelujen suhteen? Älä puhu ihmisistä pahaa jos et heitä tunne. Älä tee ihmisistä ennakkoluuloja niiden ulkonäön tai minkään muunkaan suhteen, ihan vaan siksi koska susta tuntuu että asia vois ehkä olla näin. Tutustu ihmiseen ensin ja muodosta mielipiteesi vasta sitten. Ja lopuksi, mitä jos haudattais tuo huora sana ihan kokonaan? Kukaan nainen ei ole huora.

 

Ps. Kuitenkaan asiaa yhtään yleistämättä, ei tietysti kaikki miehet ajattele näin! Luitko jo mun mielipiteen FB-kirppareista? 

 

 <3 Laura

IMG_3632.JPG

 

Kommentit (36)
  1. Emilia__367
    22.9.2017, 13:25

    Moikka. Me ei tunneta, mutta monen mutkan kautta paadyin lukeemaan sun blogia ja oli pakko kommentoida tata postausta. Oon niin pahoillani ja surullinen sun puolesta etta sun pitaa ees kasitella tallasta tilannetta. Ihan kamalaa kuulla tollasta varsinkin suht vierailta tyypeilta. Itse voin samaistua sen verran, etta muistan kans joskus lukio aikoina kun kuulin et jotkut jatkat (ja tytot) oli puhunut musta samalla tavalla,vaikka pystyin kans laskemaan irtosuhteet yhden kaden sormilla. Ma kans mietin et mikakohan juttu taa on, ja uskon et syyna on se jos erottuu vahankaan joukosta, on suorapuheinen, karismaattinen, mielenkiintoinen ja ihmiset (varsinkaan monet raukka jatkat) ei tieda miten suhtautua tallaseen tyyppiin. Salaahan ne on ihan ihmeissaan ja varmaan haaveilee just sun kaltaisesta kauniista, mielenkiintoisesta ja hauskasta naisesta, mutta ei itse pysty yksinkertaisesti kasittelemaan sellaisia tunteita eika ikina uskaltais esim lahestya sua, joten leimaa sut ’huoraksi’ tyyliin ’en ois halunnutkaan sita’. Se on taysin omaa epavarmuutta ja heikkoutta. Ma muutin jo vuosia sitten Suomesta pois, ja siihen loppu tollaset jutut, kertaakaan en oo kuullut kenestakaan puhuttavan tohon savyyn sen jalkeen, varsinkaan itsestani vaikka treffailin tyyppeja ennenkuin loysin poikaystavani paljon useammin ja avoimemmin kuin Suomessa. Se on tosi surullista etta Suomessa on viela noin vahvasti tollanen ihme machoismi meininki etta oikeesti nainen joka vahankin erottuu joukosta lytataan, hyva ettei roviolla polteta. Seksilla ei oo ees mitaan tekemista ton kanssa. Tietty ehka jos oot vahan harsikimpi puheistas, se on viela lisaa bensaa liekkeihin naille tyypeille, mutta jalleen voi verrata miten harskeja esim amerikkalaiset/englantilaset/ ruotsalaiset naiset on ja ne ei joudu kokemaan tallasta samanlaista paskaa. Oikeesti tsemppia ja ala anna tollasten luuseri jatkien vaikuttaa sun fiiliksiin yhtaan, se kertoo enemman niiden junttiudesta ja oo vaan onnellinen etta oot ollut tarpeeks jarkeva etka oo ikina alkanut deittailemaan tollasia idiootteja.

  2. Eipä mulle kyllä mitenkään erityisen paha mieli tullu. Kirjoittaja pohtii mistä nämä ennakkoluulot kumpuaa ja kerroin yhden varteenotettavan vaihtoehdon. Toki varmastikin eri ihminen tänä päivänä mutta ihminen tahtoo olla maineensa vanki.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *