Hajamielinen sekoilija

Hajamielinen sekoilija. Se kuvastaa mua parhaiten.

Kaikella sanotaan oleva joku tarkoitus. Nyt oli tarkoitus, että mun lompakko hävisi. Tervetuloa oikeasti seuraamaa snäppiin (@lauransnappi) mun elämää, tää on yhtä sekoilua viikko toisensa jälkeen. Harkitsen parhaillaan, että hankin itselleni omaishoitajan. Mun snäppiseuraajat on varmasti tasan sitä mieltä, että toi on paras idea mitä oon tähän mennessä ikinä sanonu ääneen.

Kerroinkin tästä asiasta jo somessa, mutta koska tarina saa jatkoa, niin päivitetäämpäs tätä blogiakin välillä. Huomasin 2 viikkoa sitten perjantaina lähtiessäni lounaalle, että missäs mun lompakko on? Oon nähnyt sen viimeksi torstai-iltana, kun kävin kaupassa. Lompakkoa ei löydy mistään, vaikka käänsin koko asunnon ja auton viikonlopun aikana ylös alaisin. Etsin sitä myös töistä, soitin jokaiseen paikkaan missä olin torstaina käynyt. Ei missään. Kerroin tästä työkaverilleni maanantaina, kun lompakko oli ollut torstaista asti hukassa. Hän kyseli, että mitä mä oon torstaina tehnyt. No empäs kummempia, olin töissä ja kävin ruokakaupassa. Ruokauppaan soitettuani ja todettua, että ei se ole sielläkään työkaverini sanoi, että ootkos katsonut jääkaapista? Hänen tyttärensä on kuulemma ajatuksissaan kauppareissun jälkeen latonut kaappiin asioita mitkä sinne ei kuulu.

Töistä ryömittyä kotiin avaan jääkaapin ja toivon sormet ristissä, että se todella on siellä. Viikon päästä on lähtö San Franciscoon, enkä kovin mielelläni sulje kaikkia kortteja JOS se jostain löytyykin, koska en ehdi viikossa saamaan uusia kortteja. No siellähän se on ollut jäähyllä 4 päivää vihanneslokerossa. Kyllä sai taas lyödä käsiä yhteen. Hienoa Laura! Jälkikäteen muistinkin, että puhuin parhaan ystäväni kanssa puhelimessa samalla kun tyhjensin ruokakassia. Olin siis latonut vihanneslokeroon lompakon, enkä 4 päivän aikana sitä nähnyt, koska sen edessä oli nektariinirasia ja kokonainen ananas. Vaikka en ole mies, niin ei näköjään minunkaan kapasiteetti riitä siihen, että tekisin kahta asiaa yhtäaikaa: puhua puhelimessa & tyhjentää ruokakassia.

No, ennen kuin tää lompakko löytyi, soitin Handelsbankeniin, että onko mun kortilta tehty ostoksia. Nainen puhelimessa hätääntyi, että jos se on ollut 4 päivää hukassa niin mun täytyy sulkea se. No miksi tää sitten oli hyvä juttu, että tää lompakko katosi ja ehdin sulkea yhden kortin ja juurikin sattumalta sen oikean?

Sain tänään aamulla Bongo nimiseltä yritykseltä sähköpostia, että ”Oops our records indicate that your payment was not received. Please sign in to My Account  to update your payment information at your earliest convenience.” Kaikki varmasti ymmärsivät, että Bongo niminen yritys ei ole tässä kuussa pystynyt tekemään veloitusta tililtäni. Syy tähän on tietysti se, että kyseinen luottokortti on suljettu. Tiesin heti mikä kyseinen firma on. Sen kautta voit ostaa Wi-Fin useammassa maassa, yleensä se toimii lentokentillä. Olen käyttänyt useasti lentokentillä näitä firmoja, koska on ”pakko” päästä someen.

Tänään asiaa selvitellessä kävi ilmi, että tää kyseinen kioski on viimeiset 2 vuotta veloittanut 10 vitun euroa mun tililtä. Oon tässä tätä nyt päivän selvitellyt, koska olen useasti ostanut netin ulkomailla tietyksi ajaksi, enkä tiennyt, että milloin ja missä mä oon just tän Boingon kuukausiveloituksen aloittanut. No näyttäisi siltä, että  pari vuotta sitten Miamin lentokentällä oon ostanut tunniksi Wi-Fin, enkä ole ilmeisesti jokaista pikku yksityiskohtaa lukenut, vaan ostanut tunniksi netin, niin kuin monessa muussakin tilanteessa ulkomailla ja näköjään tilannut itselleni oikein kuukausiveloituksen. ÄKKIÄ NYT SE NETTI ETTÄ PÄÄSEE SOMEEN EI MULLA OLE AIKAA JOKAISTA KOHTAA LUKEA! Pienenä vinkkinä siis kun lähdet seuraavan kerran näitä Wifejä ostamaan, ne yleensä lyö siihen todella pitkät tekstit mitä kukaan ei luonnollisestikaan jaksa lukea (tai aikanaan minä). Lueppas ensikerralla, jos et halua, että sua veloitetaan jatkossakin. 

Omaa huolimattomuutta ja idioottimaisuuttani tästä voi taas syyttää. Olen mä mun luottokorttilaskujakin tarkistanut, mutta lähinnä tarkistanut isot veloitukset, ettei sieltä ole yhtäkkiä mitään 1000 euron veloitusta lähtenyt, mitä en ole edes tehnyt. Ei tämmönen 10 euron veloitus ole herättänyt huomiota koskaan. No ”onneksi” se on vain 10 euroa kuussa ja tällä hetkellä 240 euroa köyhempänä. Mutta vituttaapas oma huolimattomuuteni silti. 

Vois ottaa esimerkiksi syksyn tavoitteeksi keskittyä asioihin pikkasen enemmän. Nyt kone kiinni ja suuntaan lentokentälle, empäs muuten osta yhtäkään WiFiä tällä reissulla…

Ihanaa syksyä tyypit! <3

FullSizeRender-16.jpg

 

Kommentit (4)
  1. Upeet pisamat!

  2. Ei herranjestas miten voi käydä noin 😀 Hauska ja opettavainen tarina.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *