Joulu Meksikossa

t?a=1081659299&as=1109864927&t=6&tk=1Vähän erilainen lomalta paluu arkeen. Mulla ei nimittäin ole minkään valtakunnan arkea edessä. Tää on toisaalta vapauttavaa, mutta ehkä enemmän pelottaa ja ahistaa. Pelottaa ja ahistaa siksi, että mitä jos en ikinä onnistu. Mitä jos kävin koulun turhaan, enkä koskaan tuu enää saamaan alan töitä? Toisaalta eihän opiskelu ikinä mene hukkaan… Vaikka oisin levyseppähitsaajakoulua hetken käyny, niin eiköhän sieltäki olis jotaki taitoja käteen jääny. Ainaki erottaisin ruuvimeisselin jakoavaimesta.

Oon siis valmistunut radiotoimittajaksi ja alan töitä tässä havittelen. Mutta joo pitäis nyt vaan lopettaa tää ressaaminen. Kyllä kaikki järjestyy. Sitte joskus ku hukun töihin, niin varmaan mietin tätä hetkeä kun kirjotin blogia tukka sekasin sängyssä, join seittemättä kuppia kahavia, eikä ollu kiire minnekkää. 

No enivei rest in peace Aamulypsyn Puhelintyttö-Laura, mä lopetin hommat joulukuun puolessa välissä juuri ennen ku lähimmä Meksikoon. Ehkä avaudun mun työnhausta ja tilaanteesta enemmän jossain kohtaa, jos asiat ei ala etenemään. Tänään ainakin on saatu sovittua yks työhaastattelu!!! Mutta kyä tää kirjottaminen on kuule terapeuttista. Saa edes jollain tasolla toteuttaa itseään. Toinen mun tapa on se, että mulla on yhen miehen show täällä kotona ja se on tolle toiselle osapuolelle luultavasti pidemmän päälle aika raskasta. Luultavasti tuun kiusaamaan ton vielä hengiltä. Ne jotka on mua pidemmän aikaa snäpissä seuranneet on varmaan sen jo huomannut…

No joka tapauksessa kiitos, tack o tankkesöön, että luitte ton mun ensimmäisen avautumisen. Oon saanu pelekkää hyvvää palautetta ihmisiltä ja jopa Lilyn toimitukselta. Yhtä hymyä oon kuule täälä vaan. Erityisen ihimeissää oon siitä, että miehet on tullu sanomaa, että ”Kirjota lissää oli iha saageli hyvä!” Koska jotenkaan en usko, että kovin moni mies lukee blogeja ollenkaan… Olen siis erittäin otettu, että oon saanu miehetki kiinnostumaan, vaikka tossa edellisessä jutussa ei mitään varsinaista asiaa ollukkaa.  Eipä mulla kyllä varmaan tuu jatkossakaan olemaan.

mm. joku Seinäjoen sälli nimeltään Eetu lähestyi mua snäpissä ja kerto, että on jopa salilla jollekki sikaniskoille vouhottanu, että nyt kannattaa mennä lukemaan tätä blogia. Voin kuvitella jo, kuinka Eetun salikaverit on haukkunu sen marjanpoimijaksi. Ei tämä ehkä ole kohdennettu kellekkään salikimpuille, koska tuskin tuun jakamaan täällä mun protskupirtelöiden ohjeita tai esittelemään epäkkäitä, mutta tottakai jos mun jorinat kiinnostaa niin saa ja pitää lukea <3 En oikeastaan edes tiedä kelle tää on kohdennettu, koska asiaa mulla varmaan riittää aiheesta ku aiheesta.

Kävin tässä puhelimesta läpi Meksikon reissun kuvia. Nii voisin niitä tänne latoa ja kertoa vähän niistä. En nyt rupia mitään reissupäiväkirjaa kirjottaan, ku tuskin kettää kiinnostaa mitä oon joka päivä syöny ja monestikko käyny kakilla.

Lähdettiin siis helluni kanssa 10 päiväksi Meksikoon niin sanotusti joulunviettoon. Paluulentomme kesti koko jouluaaton ja Suomen aikaan oltiin vasta 25.12 aamusta kotosalla. Jouluaatto meni siis lentokoneessa nauttien lentokoneen suussa sulavia herkkuja… Meidän reissuhan alkoi ihan pikku ressillä. Tarjoushaukkoina varattiin lennot jo heinäkuussa. Aikaisin kun varas niin säästi useamman satasen, mutta se matkan suunnittelu jäi sikseen. Jotenkin koko ajan vaan mietti, että ”Noooo siihen nyt on vielä aikaa ei meilä oo mittää hättää” Kunnes 13.12 siinä 10 aikaan illalla tajusin, että ei jumaleissön me lennetään sinne Cancuniin New Yorkin kautta eli me tarvitaan Esta. Lentomme lähti siis seuraavana päivänä kello 14:10.

Jos Esta ei sano sulle mitään, niin se on siis matkustuslupa Jenkkeihin. Estaa ei tarvitse Meksikoon matkustaessa, mutta jos välilasku on Jenkeissä niin silloin se on oltava. Jotenkaan tää ei ollu käyny mun pienessä mielessäkään. Esta olis hyvä hommata ruuhkien takia 72h aikasemmin ja meillähän oli siinä semmoset 16 tuntia aikaa saada sieltä vastaus. Jos se vastaus ei tule ennen koneen lähtöä, niin ne ei Helsinki-Vantaalla laske sua koneeseen. Siinä sitten otettiin hiet pintaan, pikku riita tottakai ja nukuttiin huonosti, mutta kyllä se oli aamuun mennessä sähköpostiin tullu! Huh helevetti. En sitten illalla edes pakannu, koska mietin perus pessimistinä, että ei se sieltä ehi tulla kuitenkaan ja nyt jää reissu välistä. Siinä oli sitte kiva alakaa pakkaamaan muutama tunti ennen koneen lähtöä. Osa vaatteista mitä olisin halunnu ottaa mukkaan oli tietenki likasena pyykkikopassa. Aika perus ku minä oon johonki lähössä.

Estasta voisin muuten antaa semmosen vinkin, että kun oot joskus menossa Ämeriiccöihin ja Googlaat ”Esta” niin osta se sen ensimmäisen sivuston kautta minkä Google antaa. Eli Home – Official Esta Application Website, U.S. Customs ands Border Protection. Tämän sivuston kautta se maksaa 14 dollaria. Ne muut sivut on jotain ns. matkatoimistoja jotka velottaa siitä n. 80 dollaria. Älä siis ota sitä niistä suomennetuista sivustoista! Toki voit ottaa jos tykkäät maksaa enemmän!

Taas mulla alakaa jutut karkailee ja harhailee, joten NYT laitan ne kuvat.

IMG_0542.JPG

IMG_0574.JPG

IMG_0555.JPG

IMG_0556.JPG

IMG_0558.JPG

IMG_0113.JPG

Talviturkki 2015 heitetty. Mie se olen semmonen vilukissa, että en käy ikinä uimassa. Tuo vesi oli kyllä suolasempaa ku ikinä missään. Tequilan ku vetäs naamariin niin ei tarvinu suolaa ollenkaan. Riitti ku nuolas ommaa ihoa.

IMG_0552.JPG

QUACAMOOOLEE YES PLEASE! Tänä jouluna ei tullu ähkyä perinteisistä jouluruuista ja sukulaatista, mutta kyllä tuota quacamolea tuli juntattua naamaan siihen malliin, että ei toivoakaan että menis enää housut kiinni. Tää oli yks hauska ravintola, jossa tilattiin nachoja ja tätä quacamolea. Hintaa oli rapiat 5 euroa. Yhtäkkiä tää servitöör kärrää tommosen kärryn meijän pöydän eteen ja rupiaa vääntämään sitä siinä. Oli ainaki tuoretta!

IMG_0244.JPG

Meijän hotellin ravintolasta. Just ja just voittaa sen Rosson nurkkapöyvvän näkymät…

IMG_0554.JPG

Miks ulkomailla ei voida kehittää semmosia putkistoja, että pönttöön voi laittaa wc-paperia? Todella monissa maissa on tää sama, että kun käyt vessassa, niin paperit heitetään siihen pöntön vieressä olevaan isoon ja AVONAISEEN roskikseen. Ensinnäkin, ihan kiva mennä vessaan ku ekana näät toisten ihmisten paskapapereita. Toisekseen, tommosessa kosteassa ja lämpimässä ilmastossa ne paperit siinä naaman juuressa ei haise mitenkään älyttömän hyvälle. Mä heitin kaikki paperit aina pönttöön. Reissun aikana tukin ainaki 57 wc-pönttöä ja ylpeä siitä.

IMG_0576.jpg

Aina tuotaki saa hävetä… Ensinnäki lampsii täälä menemää tepoilin paita päälä ja sitte joku mies pysäytti meijät ja sano että ”lav jöör tiisört” ja kuulemma Teboil tarkottaa Meksikossa jotain strippiluolaa/bordellia #tunnustarakkautesiteboiliin

IMG_0550.JPG

IMG_0547.JPG

IMG_0551.JPG

IMG_0549.JPG

IMG_0557.JPG

IMG_0575.JPG

IMG_0545.JPG

IMG_0548.JPG

IMG_0492.JPG

IMG_6376.JPG

Käytiin tollasessa Xcaret parkissa. Voiskohan sitä kutsua vaikka elämyspuistoksi. Joku instagrammissa sitä suositteli ja menin heti niiden nettisivuille. Siellä oli niin ihania kuvia, kuinka siellä voi sukeltaa kalojen keskellä ja silitellä jättikilpikonnia, niin paskan marjat. Sisäänpääsy oli 100 dollaria sisältäen bussikuljetuksen. Bussissa opas näytti meille todella hienon videon mitä kaikkea me siellä voidaan tehdä. Videon päätyttyä opas tokas ”Kaikki tämä mitä videolla näitte, ei kuulu teidän lipun hintaanne” Eli kaikki mitä siellä haluaa tehdä pitää vielä maksaa erikseen. Eli jos oltais haluttu sinne sukeltamaan tai mitä tahansa niin olis pitäny jokaisesta jutusta erikseen maksaa aina n. 100 dollaria lisää ja varata vielä aika. Tätä ei kerrottu missään. Kusetusta sanon minä. No oli siellä onneksi nähtävää ilman niitäkin ja ihan sairaan hienon näköstä!

Jotain mun ostoksista on kyllä pakko mainita tässä kohtaa. Mitään rytkyjä en tule tähän esittelemään, koska ainakin edellistä postausta lukeneista 62% oli miehiä. ( Mikäli tähän laskuriin on uskomista) Joten teitä tuskin kiinnostaa naisten vaatteet ja Victoria’s Secretin pikkupössyt… No kyllähän teitä ainaki jälkimmäiset kiinnostais.  

IMG_0567.JPG

Oli pakko ostaa sellasesta turistikojusta tämmönen super söpö reppu. Näitä oli ainaki 15 eri väristä. Tää ei oo yhtään mun tyylinen, enkä tuu tätä ikinä käyttään, mutta pakkohan tää oli ostaa! Tämä luultavasti löytyy mun seuraavasta kirpparipöydästä, jonka varaan taas alkuvuodesta…

IMG_0571.JPG

Ihan pakko mainita tämä! Tätä hammastahnaa ostan aina laatikkokaupalla ku käyn Ameriikoissa! Tää valkasee oikeasti paremmin ku ykskään Pepsodentti! Veikkaan, että tää ei varmaan mittään hammaslääkärien suosittelemaa ole. Sisältää varmaan vaan jotain valkasevia myrkkyjä eikä fluorista tietoakaan.

IMG_0566.JPG

Nämä oli kyllä pakko ostaa pois kuleksimasta! Adidaksen Ultra Boost juoksukengät lähti 60 EUROLLA!! Näiden kenkien oikea hinta on 189,95! Ja on muuten hyvä kävellä. Ei voi ku suositella!

IMG_0570.JPG

En kyllä tosissaan ole mikään pääkallokuvioiden ystävä, mutta nää mukit oli jotenki aivan ihania. Sai vielä yhen kylykijäisiksi ku osti kaks. Totta kai me otettii ku ilimaseksi saatii. (suomalaiset)

Oon muuten huomannu, että kahavia on kivempi juua valkosesta kupista. Voisko joku kertoa miksi? Tähänki varmaan löytyy joku tutkimus.

IMG_0569.JPG

Kato nyt näitä! Ootko ikinä nähny näin ihania pikku shottikupposia?

IMG_0553.JPG

Sole loma eikä mikhän ilman pakollista turistikuvvaa, jota ei kylläkää ees ite maksettu. Joku amerikkalaisen jalkapallon pelaaja halus meille välttämättä teetättää tämmösen ja maksaa. Hän oli kuulemma joku kenet meidän ”olis pitäny tietää”. Aivan nevahöödi se meille oli.

Tosiaan me oltiin siis Meksikon itäosassa Cancunissa, joka osottautui erittäin turvalliseksi turistirysäksi. Monet saattaa kauhistella, että eihä sinne Meksikoo uskalla mennä, niin ei tuolla ees oikeastaan näkyny työntekijöiden lisäksi ku turisteja. Yks päivä mietinki, että mikä ihime tässä katukuvassa näyttää niin oudolta. No sehä oli se, että kukaan ei näpänny puhelinta ku käveli vastaan= koska kaikki oli turisteja, nii netti ei toimi kaduilla. Hintataso siellä on Suomeen verrattuna edullisempi. Cancun on tosin turistikeskus, niin siellä oli selvästi kalliimpaa kuin muualla Meksikossa. Harmikseen siellä ei oikeastaan sitä oikeaa meksikolaista kulttuuria edes nähnyt, koska se näytti lähinnä turisteille rakennetulta kylältä. Ja sitähän se onkin. Hyvänä puolena se, että eipähän tarvinnu paskat housussa peljätä, että joku ampuu uzilla päähän.

Eiköhän tämä riitä tältä erää.

Pus,

Laura

 

 

?bn=5486454;srctype=4;ord=[timestamp]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (11)
  1. lennettiin 2014 talvella tampaan ja faija luuli että sillä on vielä esta voimassa – ei ollut. Ensimmäinen välilasku jossain europpaas, mutta koska sieltä oli lento oli ensin johonkin toiseen huomasivat ettei ole estaa sai ostaa siitä myös että hyvin mahdollista että pyytävät ostamaan myös helsingissä kun katsovat passin ja tietvät että tulet tekemään välilaskun jenkkeihin

    1. Juu mä olen monesti lentänyt Jenkkeihin esim. Pariisin kautta. Silloin tuli lennettyä ”henkilökunta lipuilla” silloisen työn kautta ja harvemmin mahtui suorille lennoille. Ne kyseli kyllä jo Helsingissä, että haluavat nähdä estan. Kun näki, että ollaan lentämässä sieltä sitten eteenpäin.

  2. Tuota kehumaasi Crest-hammastahnaa taitaa saada OralB-merkillä Suomesta. Molemmat on P&G:n brändejä. Täällä Euroopassa taitaa olla OralB tunnetumpi ja Amerikassa Crest, mutta muuten on samanvärinen pakkaus ja 3Dwhite luxe -tuotenimi.

    1. Hyvä tietää! Täytyy testata OralB:tä myös 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *