Luottotuotteet kestävään meikkipohjaan

Lupasin kirjotella muistakin mun luottotuotteista, joita ilman ei pystyisi elämään (henki tuskin kulkisi ilman näitä). Mä oon suhteellisen hysteerinen sen suhteen, että mun meikki pysyy hyvänä ja viimeistellyn näköisenä koko päivän. Elähtänyt ja pitkin naamaa levinnyt meikki öljysellä iholla on kyllä suoraan sanottuna aivan karsean näköinen. Ja sellaiseksihan se päivän mittaan menee, erityisesti jos tekee yhtään fyysistä työtä. No eipä muuten mene, jos käyttää oikeita tuotteita. 

Mun kasvot oli juuri yllämainitun näköiset ennen. Mun piti olla korjailemassa meikkiä suurin piirtein tunnin välein, koska meikkipohja vaan suli mun iholta pois. Ja syy siihen oli? Varmaan se, että käytin täysin vääriä tuotteita. Muun muassa Apteekin Decubal merkin helvetin rasvaista mänkkiä naamaan ennen meikkaamista. Onko ihme, että naama on tunnin päästä kuin voipaketti? No ei.  

Kaikista tärkeintä on varmaan se, että mitä kosteusvoidetta sä laitat aamulla kasvoille ennen meikkiä. Kaksi hyvää rasvaa, jotka sopii mun iholle ennen meikkaamista (jättää ihon mattapintaiseksi, imeytyy nopeasti ja silti kosteuttaa tarpeeksi) on The Body Shopin Seaweed Oil-control gel cream. Olin unohtanut koko Body Shopin olemassaolon, kunnes eksyin ostamaan tätä rasvaa. Toinen hyväksi havaittu on Påre Skincare kosmetiikkasarjan 24h-kasvorasva. Kumpikaan näistä ei jätä ihoa rasvaiseksi, mutta silti kosteuttaa tarpeeksi. 

No mitäs ne muut tuotteet sitten on? Moni teistä varmaan käyttääkin Essencen ripsivärejä, sillä kun otin ripsienpidennykset pois, kyseisen merkin muutaman euron ripsareita suositteli mulle ihan hurja määrä ihmisiä. Kävinkin sitä ostamassa ja ihan vaikuttunut olin, mutta pystyn kyllä ilman kyseistä tuotetta elämään. Mutta se mikä tältä merkiltä on aivan käsittämättömän hyvä ja edullinen on You Better Work! Gym proof pohjustusvoide. Siis jumankauta tää tuote on kuin liimaa! Se itseasiassa tuntuukin kuin levittelisit kasvoille vanhaa kunnon Eri Keepperiä. En edes halua tietää mitä tuote sisältää, kun siitä on saatu niin liimamainen, mutta kyllä muuten toimii. Laitan siis ensin kasvorasvan, annan ihon vähän aikaa olla ja sitten tätä pohjustusvoidetta. Ja kyllä muuten meikki pysyy. Ja mistä tätä sitten saa? Itse ostin Citymarketista. Näin olen ymmärtänyt, että kyseistä merkkiä saa ihan perus marketeista.

Mä en käytä kovinkaan paljoa meikkiä iholla, esimerkiksi meikkivoidetta mun meikkipussista ei ole löytynyt koskaan. Yks mun luottotuote, jota olen käyttänyt viimeisen 3 vuoden ajan on MAC Pro Longwear Concealer. Se on siis nestemäistä peitevoidetta, joka on myös kuin maalia. Itse käytän sävyä NW20. MAC:n myyjä sanoi mulle, että tää tuote pysyy kasvoilla vähintään 15 tuntia. Mietin mielessäni, että älä nyt jauha paskaa, mutta tää muuten oikeasti pysyy! Ja ihan ilman pohjustusvoiteitakin. Mä käytän tota silmien alle, nenän pieliin ja leukaan. Mikäli jotain epäpuhtauksia on naamaan pukannut, peitän ne myös tuolla. Ja peittyy ihan ongelmitta. Jos kärsit tummista silmänaluksista tää tuote sopii varmasti siihen todella hyvin, koska toi peittää jopa pisamat. Vaikka toi on tosi peittävää maalia, se näyttää silti iholta ohuelta eikä siltä, että olisi levittänyt muutaman sentin kerroksen pakkelia. Muuta en sitten iholle laitakaan, paitsi aurinkopuuteria. Eräs kosmetologi on neuvonut mua, että meikit pitäisi pestä aina iholta kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla vain levität sitä pitkin ihoa ja toisella kerralla se vasta lähtee. Ja tämän tuotteen kanssa se on pakollista. Toi on niin pysyvää maalia ainakin mun kasvoilla, että pesen naaman 2 kertaa ja vielä kasvovedellä pyyhkiessä sitä jää vähän pumpuliin. Mielestäni vain hyvä asia: pysyy iholla koko päivän, ei tarvi lisäillä ja korjailla meikkiä koko ajan. 

Mikäli peitevoide sinne tänne ei riitä sun iholle, vaan tarvitset hyvän ja kestävän meikkivoiteen, väittäisin että ratkaisu siihen on Estee Lauderin Double Wear. Itsellä ei ole ollut tarvetta käyttää meikkivoidetta, mutta kun kyselin mun someseuraajien luottotuotteita liittyen kosmetiikkaan, hyvin hyvin moni suositteli tätä. Useampi minun entinen työkaveri lentoyhtiöstä sanoi, että tää tuote on hikoilevien työpäivien pelastus. Kokemuksesta kun tiedän, että kesällä kun oli lennoilla, naama oli niin öljytty samantien kun astui koneeseen, koska kesäisin siellä ei oikeen ilma meinannut vaihtua. Tämä kuulemma pysyy myös vaikka kuinka hikoilisi töissä. 

Yksi tärkeimmistä meikkaukseen liittyvistä tuotteista mulle on ollut viimeisen vuoden setting sprayt! Olen jopa kilometrin päästä kotoa tajunnut, että unohdin suihkaista sitä ja kääntynyt takaisin kotiin. Ilman tätä en lähde minnekään. Kicksin sivuilta löytyy oikeastaan jokainen setting spray mitä multa löytyy kotoa: Mac Prep + Prime Fix +, Urban Decay de-slick oil control, NYX Matte Finish Fini Mat ja Smashboxin Photo Finish Primer Water. En ole huomannut näissä tuotteissa mitään ihan älytöntä eroa toisiinsa, mutta ehkä Smashboxin ja Urban Decayn on tuntunut mulle parhaimmalta. Macin primer jättää selkeästi iholle hehkun, kun taas muut jättää ihon mattapintaiseksi. Eli jos tykkäät, että iho hää hehkuvaksi, suosittelen Macin primeria siihen! Itse en ole mikään meikkauksen asiantuntija, joten kuulin koko setting spraysta vasta vähän reilu vuosi sitten. Jos tuote ei oo sulle tuttu, sitä siis suihkitaan valmiin meikin päälle ja se kiinnittää sen. Uskomaton keksintö, en lähde minnekään ilman tätä. Kicksin sivuilta löytyy myös Lorealin setting spray, jota en ole vielä itse kokeillut, mutta tosi moni on kehunut sitä parhaaksi meikin kiinnittäjäksi! Ehkä käytän nämä putelit ensin ja kokeilen sitten sitä. 

 

20180404_172630.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *