Lupa valittaa

Vihaan hastagia #lifegoals, mutta mulle se tilanne on #lifegoals kun löytää ihmisen jota ärsyttää samat asiat. Jos aikuisiällä nainen löytää uuden ystävän niin yhteinen sävel voi monesti löytyä siitä, että vihataan jotain samaa. Ootteko huomannu saman? Tämän tekstin luettasi, jos et minua tunne varmaan pidät minua rasittavana ja ainaisena valittajana joka on elämäänsä kyllästynyt. Älä ymmärrä väärin. Olen onnellinen ja hyväntuulinen. Äitini mielestä jopa lääkitystä vailla. En ole siis se ärsyyntyjä, joka on työntämässä nokkaansa joka asiaan ja sormet syyhyten valittamassa jokaisella tekstiviestipalstalla ja kommenttikentissä. 

Tällä viikolla Amerikassa on National Pet Peeve Week, eli juhlitaan niitä asioita mitä vihataan. Valitetaan siis luvan kanssa. No muutama asia mainittakoon mitä mä vihaan. Ehkä viha on kuitenkin turhan vahva sana, mutta joka tapauksessa…

IMG_1403.JPGKuva: iammorley.com

 

 

Selfie, johon on liitetty joku todella typerä quote mikä ei edes liity mihinkään

Otit selfien, näytät siinä omasta mielestäsi hyvältä ja googletat siihen tyyliin ”forever alone” hakusanoin jonkun todella kliseisen ja ärsyttävän quoten. Miksi? Laita vaan se selfie, mut unohda se quote.

 

Mies joka syö pikkulusikalla jugurttia

Tää on varmaan outouden huippu, mut mua ärsyttää suunnattomasti jos joku iso mies syö semmosella pikkusella lusikalla jugurttia semmosesta pikkusesta purkista. Ai että miten ärsyttävän näköstä. Mä tiedän kyllä mistä tää ärsytys kumpuaa. Mun isä on 185 cm iso raavas mies ja se syö JAKKI MAKUPALOJA pikkusella lusikalla. Jääny traumat. Oot isi ihana, mutta silti niin ärsyttävä. <3

ps. En myöskään kestä sitä näkyä, jos joku ihminen nuolee jugurttipurkin kannen.

 

Tinderissä miehet jotka aloittavat keskustelun kysymällä Mitä kuuluu?

En vastaa ikinä kenellekään mitään jos keskustelun aloitus on Moi/ Mitä kuuluu/ Miten menee? Miksi sä kysyt tuntemattomalta ihmiseltä mitä kuuluu? Etkö keksi mitään omaperäsempää? Ole hiljaa jos et keksi. Jos mä vastaan et samaa ku viime viikolla, nii mitä se sulle kertoo? Ei mitään. Mä ainakin kaipaan omaperäisempiä ja hauskempia keskustelunavauksia kuin moikkaus.

 

Kun äidit tätittelee minua omille lapsilleen

Mistä tämä on lähtöisin? Miksi kaikki äidit ja isät tätittelee kaikkia naisia? Muistan ensimmäisen kerran ärsyynyneeni tästä joskus 18-vuotiaana, kun jonkun lapsen äiti sanoi, että väistäppäs Ville-Oskari kun täti tulee sieltä. Mikä helvetin täti minä olen? Kuulostaaki hirveän lihavalta. Tytöttele mieluummin. 

 

Miehet jotka eivät käytä vessaharjaa

Minulla on tasan yksi entinen poikaystävä joka osasi käyttää vessaharjaa. Terveisiä vaan, jos eksyt tätä lukemaan. Luultavasti teit sillä minuun vaikutuksen.

Jokainen näistä kundeista on yhteenmuuttaessa itse oma-aloitteisesti Ikeassa sen vessaharjan tuonut kärryyn, mutta ei kuitenkaan koskaan käytä sitä. Ystävällisesti ja loppujen lopuksi vittumaisesti olen jokaiselta kysynyt, että mikä siinä on niin vaikeaa käyttää sitä kun olet sen itse ostanutkin? Kaikilla suurin piirtein samanlainen vastaus: Ei sitä käytetä joka paskalla käymisen jälkeen vaan sillon kun siivotaan vessa. Aivan…Ihanaa istua päivittäin pönttöön joka näyttää siltä, että se olis tehty savesta.

 

Äidit lastenrattaiden kanssa

Onko teillä joku etuajo-oikeus? Tulette päälle missä vaan ja koska vaan. Erityisvihani lastenrattaita kohtaan nousee vaatekauppojen kapeilla käytävillä. 

Ja kyllä. Ymmärsit oikein. Minulla ei ole lapsia. Johtuuko tämä teidän etuajo-oikeus siitä, että olette niin väsyneitä ja pahalla tuulella ja tästä syystä tekee mieli ”ajaa” ihmisten päälle? Toisaalta ymmärrän täysin. Kyllä muakin välillä tekee mieli ajaa autolla idioottien päälle. 

 

Sannan Ruokakassin mainos

Kaikki tietää Sini lattialuutun mainokset? Suurinta myötähäpeää mitä minä tiedän. Nyt nämä uudet Sannan Ruokakassin TV- ja radiomainokset on melkein pahempia. Sinänsä kuitenkin aika nerokasta mainontaa; Hei tehdään niin helvetin surkea mainos joka jää ihmisten mieleen, koska ne nauraa sille niin paljon. Itsekin olen imitoinut snäpissä tätä mainosta jo varmaan 27 kertaa ja näköjään puhun siitä edelleen…

 

Kiellettyjen sanojen lista

Toin mun kiellettyjen sanojen listan esille Millainen on mun unelmien mies postauksessa. Mikäli et ole sitä lukenut niin kertaus on opintojen äiti. Ärsyynnyn suunnattomasti muun muassa näistä sanoista ja sanonnoista:

Lämpimät voikkarit, natinati, jaxuhali, askartelupaskartelu, check, ringaling, jäätävä, hömpänpömppä, bling bling, aikuisten oikeesti, alkomahooli, masuasukki, parhautta, ihanuus, halipula, huikee, viruttaa, napostella, leivonnainen, broisku, sidukka, bilettää, immeinen, awww, jeesbox, all sprite, earlybird, kenkulit, paitulit, lomille lompsis, kaamea kapula, hiinä ja hiinä, hyvin sä vedät, vaimomatskuu, irttarit, koiruus, ihanuus, verkostoitua, palis, dinneri, kokoustaa, vaimoke, breku, hyvä meisinki, palataan astialle, väsynyt mutta onnellinen,omnomnom, bae, takaisin sorvin ääreen, shopauttaa, mieheke, lenssu, saigoni, taapero, elämänkoulu, muru, ottaa koppi jostain asiasta, näillä mennään, hitokseen, röihin, meikämandoliino, vuonna miekka ja kirves, miten meni noin niinku omasta mielestä, tuprutella eli siis tupakoida, friyay, mensut, koiruus, hottis, speksit, mennäänkö maate, ottaa lepiä, saletisti, tuu viekkuun, popittaa, simmut, topsukka, äippäliini, laatuaikaa perheen kanssa, esikoislapsi, semisti, voimaannuttavaa, peitto heiluu, porukat, tsemiä, ylläripylläri…

Mä juttelin nyt viikon verran yhden ihanalta ja hauskalta vaikuttavan miehen kanssa. Kunnes se perjantaina laittoi viestiä, että ”Lähös äijien kaa raidaa” Meidän keskustelu päätty siihen. Hävisin kun pieru Saharaan tuossa kohtaa. Ei mua tässä asiassa varmaan edes tajua kun mun ystävät. No siksi mä niitä rakastankin. Äijien kaa raidaa? Ei ristus emmä kestä. 

 

Suomenruotsalaisten huutaminen

Ei tätä varmasti kaikki tee, mutta noin 99% heistä. Kun puhutte julkisilla paikoilla niin te huudatte puhelimeen tai muuten vaan puhutte todella isoon ääneen. Haluatte, että ihmiset huomaavat, että taalaatte svenskaa vai mikä tää juttu on? Vaadin selityksiä.

 

Ihmiset jotka pukeutuu Ed Hardyyn

Ei lisättävää.

 

Miesten rahankäytön priorisointi

Emmä tiedä tekeekö tätä kaikki, mut mun kokemuksella kyllä. Erityisesti mun entisissä suhteissa asetelma on ollut tämä. Poikaystäväni käyttävät palkkansa kuin viikkorahat. Eli käyttävät sen hauskuuksiin, huveihin ja harrastuksiin. Minä olen kuin äidin roolissa ja maksan yhteiset menot kun heiltä on rahat loppu. Ja itseasiassa maksan vaikka rahat ei olisikaan loppu.

Voisitko sä kulta maksaa kaupassa nää ostokset kun mulla ei oo yhtään rahaa? …kunnes seuraavana päivänä kotiimme ilmestyy uusi 100 euron Xbox peli. Mistä siihen löytyikään rahat? Kysynpähän vaan…

 

Vain Elämää

Olen luultavasti ainoa Suomen kansalainen joka tätä ohjelmaa ei katso. 

 

Kun joulusuklaat ja kalenterit tulee kauppoihin jo lokakuussa

Kyllä. En ole mikään juhlapyhien ystävä. Joulu on mielestäni erityisesti kaikista juhlapyhistä se turhin kulutusjuhla. Reilu viikko sitten huomasin, että mun lähikauppaan oli tullut jo joulusuklaat ja joulukalenterit. MITÄ? Nyt on lokakuu? Heivatkaa helev… Samaan vihalokeroon menevät myös ihmiset jotka ovat ”avanneet glökikauden” jo syyskuussa. Tarviiko edes sanoa naapurista joka laittaa joka vuosi jouluvalot jo juhannuksena? 

 

Yleinen vessakoppi ilman naulakkokoukkua

Likainen ja siivoamaton vessa, jossa on märkä lattia täynnä likaisia papereita. Kuka haluaa laittaa laukkunsa lattialle? Miellyttävää istua pöntöllä iso käsilaukku sylissä.

 

Kehä 1

Kello 15.30-18.00 välillä. Tai itseasiassa nykyään kellon ympäri. ( 100 metrin välein kameroita ja pitää ajaa liikennesääntöjen mukaan… )

 

Ihmiset jotka ärsyyntyy niille kuulumattomista asioista

Oletko joskus tehnyt jonkin sortin elämäntapamuutoksen positiiviseen suuntaan ja huomannut, että joku ärsyyntyy siitä? Kokeillut maidotonta ruokavaliota, alkanut kasvissyöjäksi, kierrättämään, lopettanut siiderin lipittämisen tai vaikka laihduttamaan? Tehnyt siis jotain mikä ei ole keneltäkään pois ja joku silti ärsyyntyy? Ai että mä vihaan näitä katkeria ihmisiä jotka luultavasti haluais itse elämäänsä jonkin sortin muutoksen, mutta ei ole sitä vertaa itsekuria ja ärsyyntyy kun joku toinen pystyy siihen. Tai en ole ainakaan keksinyt, että mikä muu asia siinä ärsyyntymisen taustalla voisi olla.

 

Tygetö 4-evö

Pariskunnat jotka kävelee käsikädessä ruokakaupassa ja lenkillä. Myös salilla pussailu on kielletty. 

 

Alennuspäivät ja ilmaisten ämpärien perässä juoksijat

En voi sietää Hulluja Päiviä tai mitään muitakaan mammuttimarkkinoita minne ihmiset menee, koska säästää euron ja jonottaa sen vuoksi tuntitolkulla. Hullut päivätkin on tiettyjen tuotteiden osalta silkkaa kusetusta. On siellä varmasti hyviäkin tarjouksia, mutta ihmiset sokeutuu siellä kaikille tarjouksille. 

”Hei siis apua täällä myydään korvatopzpuikkoja vaan 2 euroa paketti. Pakko ottaa ainaki kolome pakettia”  Niitä saa muuten K-marketista vuoden jokaisena päivänä alle eurolla…

Menin sinne kuitenkin eilen, koska äiti pakotti seuraksi. Ostin kahdet täyshintaset Levikset ja huusin ovelta lähtiessä, että vitun köyhät. 

 

Mielensäpahoittajat

Kirjoitan tähän jo valmiiksi tekstin teille jotka pahoittivat mielensä ”vitun köyhät” läpästä, että se oli v-i-t-s-i. Älä mene caps lock päällä turhaan huutelemaan mun kommenttikenttään mitään hävyttömyyksiä. Avautuminen näistä ainaisista mielensäpahottajista on kylläkin sitten ihan oma keskustelunsa…

Kun kirjoittamalla ei kuule ihmisen äänensävyä, niin mun mielestä pitäis nyt ottaa joku universaali fontti jolla aina kirjotettais kaikki läpät. Kukaan ei pahottais mieltä, kun näkee sillä fontilla jotain järisyttävän kamalaa, kun se tietäis heti, että se on vain hjyymöriä. 

 

Eikä tässä ollut vielä puoliakaan. Jatketaan tätä vaikka sitten ensi vuoden Pet Peeve viikolla. Mitkä arkiset asiat sua ärsyttää? 

 

ps. Luitko jo mun jutun, jonka kirjoittamisen mahdollistivat Ihanat kamalat entiset mieheni

 

 

 

 

 

Kommentit (27)
 1. http://www.adventuresauto.com Cheap auto insurance rates or possibly coverage really are harder to search for than bargain cars. Scientifically, the rate from each policy is normally dynamic, changing with time attributable to different points. With greater dozen about deductible and additionally policy alternate options, it is normally expectedly that you may not find the cheapest your.
  http://www.advisoryauto.com Do you prefer to make your current money the manner professionals implement? One of the very popular commitment opportunities anywhere nowadays really are option advisory offerings, where you’re able to trade alternate options to other sorts of parties from any location.
  http://www.associatesauto.com Auto Insurance coverage Military Discount is about the benefits that one can enjoy while having service stage in service. You find vast numbers insurance plans who offer discount auto insurance policies.
  http://www.autoangles.com I’m going to explain a lot of differences approximately OEM and additionally OEE car and motorbike glass. A recent trend on the auto magnifying glaas industry can be to mention OEE towards consumer, who afterward assumes it will be original OEM equipment for a vehicle sold through dealer.
  http://www.autosagents.com Shopping for a auto ınsurance coverage quote have to be a brief experience still unfortunately like many different things in that life it really has been made really difficult. You can look at the internet and be given a quote in just minutes it requires will pay much more than it’s good to.
  http://www.autosanalysis.com An auto finance quote is really an impression to financiers on you need to loan you’re looking for. A payday loan quote is subject to personal debt status. Auto finance quotes are implemented by lining forms from financial firms. This could very well be manual or possibly online.
  http://www.autosanswer.com You can get low cost auto insurance quotes in just minutes by means of internet based upon comparison internet websites. The best part about comparing insurance plans online is you happen to be able one could use a large great diversity of competitive vendors and insurance coverage.
  http://www.autosinvestor.com Auto Forex Systems really are computer programmed robots which usually auto trade the currency market for purchasers. Whether suits you this option or not likely, many commercially aware auto foreign exchange trading systems happen to be created via the internet in bygone times 12 times.
  http://www.autosknowledge.com Technical knowledge is really important for cutting-edge auto business staff, and important is trained in how to connect to potential purchasers. Most van lots and additionally dealers minimal such skills and workout, though a worthwhile car business course actually difficult to search for.
  http://www.autovisible.com When it arrives to tinting vehicle, what may dictate the best quality auto tint place in would be your own private preference and additionally state law regulations. Choosing a good Auto Shade Shades is really important for dozens reason.
  http://www.bonusfitness.com This XB-Fit Energy levels review was first written to convey anyone viewing this company a good all round, unbiased, third-party view from this company. This review will be my point of view but will let with opting if this is actually company for your needs. You is quite skeptical this kind of very frequent with almost everybody.
  http://www.businessa1.com When you’ve gotten business users who spent 100s of hours in most of the business working very hard, they won’t necessarily just want to stay caught any a great deal more. They just want to automate and provide systems and additionally processes.
  http://www.businessadminister.com These months people evade admission to clinical centers just for rehabilitation and ought to be resolved in all the privacy and additionally security from the homes amidst themselves. This has caused an heightened demand for in your home health maintenance business.
  http://www.businesshi.com Working Financing programs make a unique method to credit credit rating. Private banks can cash businesses by means of weaker ’tokens’ by coming up most of the sleeves to recognize ”Your Story”. Funding is normally approved and in line with common meaning underwriting for the online business owner!
  http://www.businesspayout.com For all the pass quarter or so I experience notice many different online services being distributed around via the web. All masters have varied compensation payouts this kind of article should discuss to the varies affiliate marketor payouts. Find one which suits you will most.
  http://www.dreamybusiness.com Readily available cleaning home business markets really are booming, even in the present slow country’s economy. This may make starting your current business a competitive proposition. Challenges in the past never severely considered owning your dream house cleaning home business, here are really a few pretty decent reasons you need to consider the software.
  http://www.blackstonefinancing.com A brows through the action sports entertainment clothing trademark Volcom. From shoestring start-up to make sure you global financial success the Volcom story is truly inspirational. Arty, edgy even though hugely triumphant Volcom comes with succeeded where a great many action sports entertainment clothing designs have was unsuccessful.
  http://www.goldenfinances.com Are you associated with retirement? Once you aren’t, you’ll want to be. Of tutorial, retirement is normally nothing you might want to be scared or fearful about, but the next step is for you to ultimately start thinking about. In all of the honesty, that whether you can be 25 years or 55 years. It is normally never too soon to start planning your type of pension years.
  http://www.jaguarfinances.com Jaguar higher education offers quite a few benefits combined with some benefits in a more grown-up customer. It equally helps in order to develop equity. The essence from the financing deal functions by ensuring that the sourcing cost of the car would be paid off after awhile.
  http://www.midlandsfinances.com Midland City Federal Credit scores Union is mostly a large credit scores union for Midland state, and they provide for a large amount of different debt services. By means of about thirty thousand paid members, it would seem they became a respectable company to address,
  http://www.oneworldfinances.com There really are many theories floating around concerning all the economic future for the US for light about current finance problems; and additionally make basically no mistake, all of these problems really are serious. For the US country’s economy goes, so implement most country economies so this is basically no small priority.
  http://www.prospectorfinances.com Shares insights relating to the importance of preparing a prospecting mindset as being a definite advisor on the financial offerings industry. He discusses the advantage that prospecting is normally belief-driven and is to be mastered because is it doesn’t lifeblood from the financial advisor’s home business.
  http://www.collegespecifics.com Students and additionally parents equal often discover college admissions technique inordinately irritating. This does not need to be the case. Tips are straight forward yet imperative guidelines just for completing requirements college application intended to lead to make sure you admission to college on your choice.
  http://www.collegesquestion.com Some parents are really a bit shy in the case of communicating to colleges approximately their homeschool learner. Don’t come to be! Find out we are going to by All the HomeScholar as to why asking questions for the colleges is really an important part of the admissions technique.
  http://www.dropouteducation.com The San francisco Unified Class District (LAUSD) becomes implementing a comprehensive dropout anticipation and restorative healing program. This program will tier multiple offerings, funding resources and therefore the needs about dropouts and their families.
  http://www.educationadvises.com There really are many organizations that provides international certification grants to make sure you students. NAFSA is one example organizations. It processes the line of business of essential education by giving grant potentials to in a different country educational experts.
  http://www.educationarsenal.com Untreated wood made left encountered with outdoor factors becomes can also be decay and additionally degradation just by natural stresses. While a lot of species about trees have any degree about natural reluctance to decay lots of the commonly put into use species you should never
  http://www.educationfaculty.com Okay, in order that you earned any Master’s place or any Ph. Defense. You like to teach during a college part-time to aid your you are income and you prefer to mentor pupils. Or you may be retired or even stay in your home mom or possibly dad and additionally teaching you like.
  http://www.educationhit.com The a large number of successful MARKETING marketers school and teach and not just browbeat and additionally persuade people to join most of the business. Ana Gabriel Mann, about the most successful Mlm business builders on the markets has four principles to help you on developing a potent business just by educating people and not just hitting to them.
  http://www.educationschooling.com When interested to gain the actual and training necessary work in neuro-scientific teaching and additionally education, there are a variety schools and additionally colleges one could use. You may well pursue all the career you’ve always dreamed of by signing up for an credited teacher certification program.

 2. ”Ihmiset jotka ärsyyntyy niille kuulumattomista asioista”.
  Mä niin kuulun välillä näihin! Jos joku ei osaa kasvattaa lapsiaan tai sallii niille kaiken ja lellii ne pilalle, niin ai että kun mua ärsyttää. Vaikka asia ei minulle kuulu, niin silti. Enhän minä joudu niiden lasten kanssa elämään. Olin kahvilla tutun ja hänen lapsensa kanssa. Lapsi riehui koko ajan ja hyppi tuolilla ja lopulta kaatoi mehulasinsa. Mitä teki äiti? Pyysi lapselta anteeksi, että oli laittanut lasin niin reunalle. Mulla ihan kiehui pään sisällä!

  ”Yleinen vessakoppi ilman naulakkokoukkua.”
  I feel you. Niin monet kerrat olen käynyt vessassa laukku olalla tai hihna kiedottuna jotenkin kaulan ja olan ympäri. Talvi asettaa toppatakkeineen siihenkin lisähaasteen.

  ”Suomenruotsalaisten huutaminen.”
  Huudetaanko me? 😀 Tämä on ihan uusi juttu. Voisiko se johtua siitä, että eri kieli tarttuu korvaan eri tavalla, ja sen erottaa siksi helpommin? Nyt pitääkin alkaa tarkkailemaan muiden huutelua. 😀 Pakko vieä kysyä, että onko tuo huutaminen ruotsiksi jakautunut tasapuolisesti nuorten ja vanhempien kesken? Vai voisiko olla, että on ikä-ihmisten juttu? Kielletty sana: Ikä-ihminen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *