Testissä: Nyhtökaura

Harvemmin kyllä oon oottanu, että pääsis jotaki ruokaa maistamaan, mutta tätä oon kyllä oottanu! Vihdoinki nyhtökauraa saa kaupasta!! Oon sitä muutaman kerran yrittäny kauppojen lihahyllyiltä ettiä, kun oletin että sitä vois sieltä löytyä, mutta tännään vahingossa huomasin tän paketin, kun kävelin eineshyllyn ohi. Eli luultavasti sitä löytää muistaki kaupoista einesosastoilta. Itteni voisin luokitella 95% kasvissyöjäksi, koska en yksinkertasesti tykkää lihan mausta. Kunnon sisäfilepihviä en oo elläissään ees maistanu. Täysin kasvissyöjä en kuitenkaan ole, koska en vois elää ilman kalkkunanakkeja! Joo tiedän..teurasjätettä ja varmaan just siksi niin ihanaa!

IMG_4054.JPG

Kellään ei oo varmaan menny ohi, kun tästä nyhtökaurasta on vouhotettu koko alkuvuosi. Jos sulla on kuitenki menny tää hypetys ohi niin nyhtökaura on siis KOTIMAINEN kasviproteiini ja tarkoitettu lihankorvikkeeksi. Se on valmistettu kaurasta, pavuista ja herneistä. Sopii myös vegaaneille ja keliaakikoille. Ja hyvä niin, koska nykyään joka toinen ei syö gluteenia vaikkei keliakiaa oliskaan ja varmaan joka kolmas on vegaani. 

En oikein tienny että mitä tuosta rupiais sitte tekemään. Ekana tullee mieleen laittaa sitä jonku pitan väliin. Keliakian takia en kuitenkaan voi semmosta syyä nii tein tommosen riisinuudelikasvissörsselin, jonka ohjetta tuskin kukaan haluaa. Yhtä hirviän näköstä siitä tuli ku kaikista muistaki mun kokkauksista, mutta eikai sillä ulkonäöllä oo väliä vaan maulla. Kattelin nyhtökaurasta reseptejä, niin pääasiassa lehdissä oli juttua, että tota on laitettu pizzaan, hodarin/pitan/tortillan väliin ja myös joku oli tehny siitä ”poronkäristystä”. Itseasiassa tuo koostumus muistuttiki vähän poronkäristystä. Itellä tulee kotona tehtyä paljon ruokaa soijasta ja quornista ja niissähän on aika puuromainen koostumus. Tässä oli paljon parempi semmonen pureskeltava ja lihamainen koostumus. En tosiaan tehny tohon mitään kastiketta ja veikkasin, että se varmaan maistuu aika kuivalta, mutta ei se minusta ollu. Ostin heti kaks pakettia ku nää on loppunu kuulemma minuuteissa kaikista marketeista. Tosta toisesta kokeilen tehä kyllä känkkyä! 

Luulin, että tää pitää jotenki valmistaa, mutta se oli täysin käyttövalmista. Pannulle vaan ja lämhäyttää. Mikrossakin ilimeisesti voi. Soijaan verrattuna siihen ei tarvinnu laittaa niin överisti mausteita, että sen sai joltaki maistumaan. Kun siinä oli makua jo itsessään, vaikka ostin sen nuden eli naturellin. Muutama valmiiksi maustettukkin on jo kaupoissa. En kuitenkaan uskaltanu alakaa aivan liikaa hulluttelemaa! Wokkasin kasvikset erikseen ja toiselle pannulle toi nyhtökaura. En laittanu siihen kuin suolaa, pippuria ja soijaa niin se riitti. Makua on kyllä hyvin vaikea kuvailla, että miltä se maistu. Vähän niinku nyhtökana, mutta ilman sitä kanan makua. Haha emminä ossaa selittää. Sinun pittää ite maistaa!

 

IMG_4052.JPG

En tajua miten ne on saanu tähän juntattua noin paljon proteiinia. Enemmän kuin lihassa! Tässä ihan vertailun vuoksi kanan ja jauhelihan ravintoarvot:

                             Kcal/100g        Rasvoja          Proteiineja          Hiilihydraatteja         

Jauheliha 10%       166                   10g                     19g                       0g

Kana                       198                     8g                     28g                        0g

 

Meijän lähikaupassa tää 250g paketti makso 4,90, mutta siinä on 250 grammaa ehtaa tavaraa eikä siitä haihdu puolia pois. Jos mietit että kanahan on paljon halvempaa, mutta kun heität sen paketin pannulle niin siitähän haihtuu osa pois. Että ei siinä 250g kanapaketissa ole loppupeleissä sitä lihaa niin paljoa kun oot sen paistanu. 

Ei varmasti mee kauaa, että tätä saa ravintoloista! Minusta tämä oli kyllä kaiken sen hypetyksen arvonen ja annetaan arvosanaksi 9! Joko sie olet maistanu?

 

Ps. Allergioita, ruoansulatusvaivoja? Luehan tästä minun tarina, jos et halua olla ongelmien kanssa yksin. Mulla niitä riittää ja vinkkejä otetaan avosylin vastaan!

Kommentit (3)
  1. Miten nyhtis sopi sun vatsalle? Oireiliko. Mulla on itellä IBS oireita niin en oo uskaltanu testaa tota.

    1. Mulle ainakin sopi oikein hyvin. Soija on näistä vegetuotteista pahin joka saa mahan sekaisin! 

  2. Ei muuten sovi keliaakikoille valmistajan sivujen mukaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *