Uusi tapa myydä asunto itse

Hetki sitten postasin kuvan someen, jossa kerroin, että ollaan ostettu mieheni kanssa asunto! Hän pyysi itseasiassa korjaamaan, että ei miehen kanssa, vaan miehisen miehen kanssa… No nyt se on korjattu. Uusi huusholli kuitenkin valmistuu vasta ensi vuoden elokuussa, joten hetken pitäisi malttaa odottaa. Onneksi tässä välissä pääsee suunnittelemaan kaiken maailman ratkaisuja ja kaakeleita, joten ehkä jaksetaan sinnitellä ensi kesään. Nykyisen asunnon myynti tulee olemaan lähiaikoina ajankohtainen. Meidän taloyhtiössä myyntiajat ovat lähennelleet melkein yhtä vuotta, joten täytyy laittaa asunto hyvissä ajoin myyntiin.

Olen saanut usealta ihmiseltä vinkkejä, että kenelle välittäjälle asunto kannattaisi antaa, koska ”välittäjillähän on valmiit ostajat”. Jos välittäjillä olisi valmiiit ostajat, miksi meidän taloyhtiössä myyntiajat lähentelisi vuotta? Voisin myös väittää, että ostajaehdokkaat selailevat itsekin Oikotietä ja etsivät myytäviä kohteita. Tarkkaa ajankohtaa asunnon myynnille ei ole vielä päätetty, mutta se tulee olemaan seuraavan 6 kuukauden aikana ja käytän siihen Brokerit.fi palvelua. 

Olen kuullut monen suusta, kuinka ”en uskalla ostaa yksityiseltä, kun ei ole välittäjää välissä..” tai ”eikö sun kannattais antaa asunto välittäjälle myyntiin, koska sillä on kuitenkin vastuu…” Miksi ihmeessä et ostaisi asuntoa suoraan asunnon omistajalta? Hän luultavasti tuntee kohteen huomattavasti paremmin kuin välittäjä, jolla on monta muutakin kohdetta myynnissä, eikä ole asunnossasi koskaan edes asunut. Kannattaa myös muistaa, että välittäjät myyvät asuntoja, jotta he saisivat siitä oman proviisiosiivunsa. Moni on sanonut, että ei pidä yksityisiä asunnon myyjiä eli asunnon omistajia rehellisinä, eikä uskalla siksi heiltä ostaa. Väitän että ennemminkin välittäjän suusta saattaa lipsahtaa jotain mistä he eivät ole ihan varmoja, koska eivät he taloyhtiötä tai asuntoa tunne kuin omia taskujaan. En missään nimessä tarkoita, että jokainen välittäjä olisi epärehellinen, mutta kannattaa muistaa, että myyntityössä alalla kuin alalla saatetaan lipsautella jotain tuotteen tai kohteen saamiseksi hyvään valoon. Moni on myös siinä uskossa, että välittäjällä on jokin vastuu. Välittäjällähän ei ole mitään juridista vastuuta, vaan vastuu on aina myyjällä käytit välittäjää tai et. Mikäli ostaisit asunnon välittäjän kautta ja asunnon kylpyhuoneesta löytyisi kosteutta, ei välittäjä sitä sinulle korvaa vaan se myyjä / taloyhtiö. Kiinteistönvälittäjä toimii myyjänä, eikä minään juridisena osapuolena. Joten miksipä et möisi asuntoa itse ja säästäisi sievoisen summan rahaa? 

Laskeskelin, että mikäli annan välittäjälle asunnon myyntiin tulisi summa olemaan aivan järjetön, kun Helsingissä välityspalkkio on keskimääräisesti 3,5-4,5 prosenttia asunnon myyntihinnasta. Jokainen varmasti osaa tämän itsekin laskea, mutta katsohan alta minkälaisen summan joudut maksamaan välittäjälle esimerkiksi 4 % välityspalkkiolla. Asuntojen myynnissä on kyse isoista summista ja moni ajattelee, että kyllähän se välityspalkkio menee siinä sivussa. Mutta kun näitä summia katsoo, niin mikset pitäisi sitä rahaa mieluummin itselläsi?

150 000 asunto = välityspalkkio 6000 e = Käyttäisitkö tämän rahan mieluummin vaikka 2 hengen matkaan Malediiveille?
350 000 asunto = välityspalkkio 14 000 e = Tällä summalla tekee jo aika kivan remontin vaikkapa uuteen asuntoon…
600 000 asunto = välityspalkkio 24 000 e = Saat tällä rahalla ostettua itsellesi esimerkiksi Audi a3:n…

Jos kuitenkin asunnon myynti epäilyttää, etkä oikein tiedä mitä tehdä, suosittelen tutustumaan Brokereiden palvelua. Heiltä voit ostaa sinulle sopivan paketin avuksi asunnon myyntiin. Kodin myyminen ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu joidenkin mielestä olevan. Jos olet osannut sen joskus ostaa, osaat sen varmasti myös myydä. Väitän ettet myöskään pääse helpommalla ottamalla välittäjän. Hänen kanssaan joudut joka tapauksessa neuvottelemaan toimeksiannon, hinnan, sopimaan näytöt, poistumaan kotoa ja välikäden kautta neuvottelemaan tarjoukset ja kaikki kysymykset mihin välittäjä ei osaa vastata.

Paketit: 

S – 349,00 ( norm. 550,00 ) S-paketissa olet jo saanut kokemusta asunnonmyynnistä ja haluat hoitaa kaiken itsenäisesti, jopa kuvauksen. Brokerit käsittelee kuvasi yhdenmukaiseksi ja he tekevät ilmoituksen haluamallesi myyntisivustolle ja kokoavat kaiken materiaalin asunnon myyntiä varten. Saat myös opastusta myynnin eri vaiheisiin ja asuntokauppaan tarvittavat dokumenttipohjat. He mainostavat myös asuntoasi sosiaalisessa mediassa!

M – 310,00 ( norm. 620,00 ) M-paketti sisältää jo huomattavasti enemmän apua sinulle: saat kotiisi valokuvaajan ottamaan myyntikuvat, myyntivideon ja näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Erinäiset dokumentit, ohjeet ja kauppakirjapohjat kuuluvat myös pakettiin. 

L – 495,00 ( norm. 990,00 ) Kattavin paketti sisältää apua myynnin jokaiseen vaiheeseen asunnon valokuvauksesta kauppakirjojen tekemiseen ja videokoosteesta virtuaaliesittelyyn. He julkaisevat puolestasi myynti-ilmooituksen Oikotielle ja Etuoveen ja tekevät myös mainontaa Facebookissa ja Instagrammissa. Tällä palvelupaketilla saat kaikki välittäjän käyttämät resurssit, mutta murto-osalla välityspalkkion hinnasta, koska esittelet asuntosi itse!

Alennetut hinnat ovat elokuun loppuun! Tsekkaa paketit tarkemmin Brokerit.fi etusivun alaosasta.

Itse ainakin uskon, että jokainen asunto myy loppupeleissä itse itsensä. Asunnon osto on niin iso investointi, että en usko että yksikään huippumyyjä saa sinulle kaupattua asuntoa mitä et halua. Jos asunto ei käy kaupaksi, yleensä välittäjät saavat sinut taivuteltua hinnan laskuun mikä taas tuo asunnollesi lisää ostajaehdokkaita kun se mahtuu myös niiden budjettiin, jotka ovat asunnosta valmiita maksamaan vähän vähemmän. Joku voi siitä myös kiinnostua alhaisen hinnan takia. Mikäli taas sanot välittäjälle, että sinulla on kiire myyjä asunto, hän luultavasti laittaa asunnollesi heti alun alkaen tarpeeksi matalan ja houkuttelevan hinnan, että se menee kaupaksi. Oikea hinta, stailattu asunto hyvillä kuvilla ja varmasti saat asuntosi myytyä itsekin ja säästät rahaa. Tässä on esimerkiksi erittäin hyvä kirjoitus siitä, kuinka kannattaa välittäjän tekemisiä, sanomisia ja lupauksia kyseenalaistaa! 

* Kaupallinen yhteistyö w/ Brokerit.fi

IMG_20180822_202648_850-01.jpeg

 

Kommentit (11)
  1. Mulla oli aiemmin tarkoitus laittaa nykyinen asunto myyntiin ja ostaa isompi tilalle. Asunnossa kävi 3 eri välittäjää tekemässä myyntitarjouksen. Kallein oli se trensikäs uusi konsepti, joka stailaa ja ottaaa kuvat, edullisin tarjous taisi olla 2,8-2,5 luokkaa. Listahintoja ei siis edes kehdattu tarjota.
    Itseäni ärsytti kaikkien kiinteistövälittäjien tietämättömyys putkiremonttien (putki- LVI-sähkö) hinnoista. Kehtasivat väittää että nykyisessä oli kallis ja uudessa oli kalliit remontit. Ne on, mutta luulisi ammattilaisilla olevan realistinen käsitys niiden todellisista kustannuksista.

    Ajattelin itsekin, että myyn itse. Etenkin niiden käyntien jälkeen.

  2. Edellisistä kommenteista huomaa, että ihmisillä on ihan liikaa aikaa, kun ehtii miettiä muiden raha-asioita. Ja niinkuin itsekkin totesit, niin hittoakos se heille kuuluu. Ja kyllä voi hyvin tienaa ilman korkeakoulujakin, enemmän omist elämänvalinnoist kiinni.

    Toivotan teille onnea taloprojektiin ja asuntokauppoihin. Toivottavasti jaat jatkossakin somessa sen ~5% elämästäs, koska sun juttuja on kiva ja hauska seurata :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *