Vuoden 2015 Top 10 + 1

t?a=1081659299&as=1109864927&t=6&tk=1Hyvää Uutta Vuotta kaverit!

Jestas mikä ilta. Mun mielestä ne illat on kaikista hauskimpia ku ei pitäny lähtiä mihinkään. Meillä oli uudeksi vuodeksi varattu 20 hengen pöytä Taverna Zorbaksesta hyvin sekalaisella seurakunnalla. En ollu tästä kreikkalaisesta ravintolasta koskaan aikasemmin kuullukkaan. Jos ei oo tuttu paikka sullekkaan nii löytyy siitä Brahenkentän laidalta. Lasketaanko se sitte Alppilaksi vai onko se vielä Kalliota. Joka tapauksessa oli tarkotus Joonaksen kanssa mennä vaan syömään kavereitten kans ja mennä hyvissä ajoin nukkumaan, koska aamulla oli menoa. Yhtäkkiä huomattiin, että oltiin tän pienen ruokaravintolan ainoat asiakkaat. En sitte tiiä johtuko se meijän mekastuksesta, että muut ei siellä viihtyny vai mistä…  

Siellä henkilökunta viihdytti välillä meitä ja me vuorostaan heitä. En tosin tiiä upposko meijän esitykset ja Ukko Nooat Maijan säestyllä heille ollenkaan. Muutamat kihlajaistanssit ja laulutki siellä vedettiin. Ravintolan oli tarkotus pistää ovet säppiin kello 23, mutta ne piti sitä auki ainoastaan meille puol kahteen asti! Ja oliha meillä mukavaa! Saatiin ite pistää omaa musiikkia tiskin takaa, tanssia ja laukata ympäri ravintelia. Kyseistä ravintolaa ei voi kyllä ku suositella! Ehkä tästä vois tehä perinteen ja varata sieltä joka uudeksi vuodeksi pöyvän. Se aamu yheksän sovittu juttu tosin vähän kusahti… ei oltu siihe mennessä vielä ees nukuttu. Onnekseni en muuten joutunu tänä vuonna pakkaseen kattelemaan raketteja. Tuota Rakettien paukuttelua en jotenkaan jaksa ymmärtää. Ammutaan rahaa ilmaan eikä ees näytä hienolta. Ikinä en oo rahaa raketteihin laittanu. Yks uus vuosi ostin hernekeittoa, se jääköön ainoaksi.

Ajattelin listata mieleenpainuvimpia juttuja vuojelta 2015. Minä ku en muista eilistä päivääkään, niin sain tämän kirjotuksen aikaan selailemalla kuvia puhelimesta. Tuntuu, että viime vuonna ei oikeastaan edellis vuosiin verrattuna ees oikein tapahtunu mittään, mutta kylläpä sitä näköjään tapahtuki.On kyllä kaikkea muutaki kivvaa tapahtunu, niinku vaikka se, että käytiin kattomassa Lahessa kuinka kotikyläni jalakapallojoukkue RoPs otti vierasvoiton ja nappas Veikkausliigassa hopeaa! (Joku sielä miettii nyt, että mikä v*tun RoPs…) Itehä en kyllä jalakapallosta mittään ymmärrä, vaikka se isäni uskonto onki. Saa kai sitä nyt silti olla innoissaa jos Rovanieme pojat kerranki pärjää!

Uusi vuosi vaihtui Miamissa

Oltiin kolmestaan vuodenvaihde ja alkuvuosi Maijamissa. Minä, mun sisko ja lompsa oli mukana myös, eli mamma. Olin käyny siellä aikasemminki nii tiesi mistä löytää parhaat rättikaupat sun muuta. Vuokrattiin myös muutamaksi päiväksi auto ja käytiin Key Westissä. Niin sympaattinen paikka. Kannattee ehottomasti mennä käymään jos tuolla päin kuljailet. Ja Ameriikoissa jos matkustat niin kannattaa kyllä ehdottomasti vuokrata auto, muuten siellä ei nää mittään, paitsi New Yorkissa. Minä toimin jälleen meijän kuskina, koska äiti ei uskalla ja mun siskoa nyt ei voi auton rattiin päästää. On sillä ajokortti, mutta sen ajamisen perusteella ei kyllä uskois. (Terkkuja vaan oostreeliaan mäyrä!)

IMG_0595.jpg

IMG_0598.JPG

IMG_0596.jpg

IMG_0624.JPG

Meinasin muuten ajaa seinään kun tää tuli vastaan. Nauroin niin perkeleesti.

IMG_0611.JPG

Siellä me Ruustetin Jetin kans pötköteltiin samalla altaalla.

IMG_0623.JPG

Työharjoittelu NRJ:llä

Muutaman päivän sain nukuttua jet laakkia pois ja sitte alakoi mun työharjoittelu. Opiskelin siis radiotoimittajaksi ja suoritin mun 4kk harjottelun NRJ:llä. Halusin ehottomasti NRJ:lle, koska kanava oli yks syy miks hain koko kouluun. En tiedä muistaako kukaan, mut silloin kun tuli Tenkasen Aamushow, jossa oli siis Sami Tenkanen ja Kristiina Komulainen, nii mä mietin, että hitto jos jollaki voi olla töissä noin hauskaa nii mieki haluan. Myöhemmin musta tuli Aamupoikien uskollinen kuulija, jota juonsi siis Renne ja Anssi.
NRJ:llä ollessa tutustuin ihan mahtaviin tyyppeihin ja opin asioita ihan eri tavalla ku koulussa. Ei radion tekemistä koulussa opi. Väänsin pääasiassa podcasteja, kirjotin nettiin juttuja ja tuotin sisältöä taajuuksille. Hetken siellä oltua sain enemmän vastuuta kuin kuulemma kukaan harkkari aikaisemmin. Pääsin lukemaan uutisia. Jos joku keväällä kuunteli NRJ:n Kultakerhoa ja muistaa kuinka Haimilan Laura sano, että nyt päästämme ääneen alastoman uutistoimittajamme Ollilan Lauran. Nii emmie siellä koskaa oikiasti alasti ollu, tai niissä kultasissa bikineissä. Kyllä ne Lassen kans välillä koitti mua väkisin alasti repiä, mutta onneksi mulla on enemmän voimaa ku niillä kahella yhteensä.

Äitin ja isin kans Wienissä

Empäs ole vieläkään juonut viiniä Wienissä. En tainnu nimittäin ottaa lasin lasia vaikka isi tuputti. Käytiin pienellä perhelomalla kolmestaan Itävallassa. Wienin lentoja mulla oli lentoemäntäaikoina ollu sen sata, mutta en ollu koskaan käyny lentokenttää pidemmällä. Tästä reissusta ei nyt tuu mitään sen suurempaa mieleen muuta ku, että menkää käymään niillä markkinoilla! En nyt puhu joulumarkkinoista, vaan siellä oli huhtikuussa jotku markkinat. Äläkä kysy, että missä. En muista muuta ku, että meijän hotellilta suoraa ja vasemmalle haha. Näytti kyllä siltä, että ne on siellä ympäri vuojen.

IMG_0612.JPG

Mihin mun kaikki reissukuvat oli hävinny? Otin mielestäni vaikka mitä kuvia niin ei löytyny ennää puhelimesta ku tämä! Siinä ollaan kaffella mamman ja papan kans. Meijän äiti voittais nisun syönnin Suomen mestaruuden jos semmoset kisat järjestettäis.
 
Aamulypsyssä aloittaminen

Vaikka olin uskollinen NRJ:n kuuntelija, niin välillä kuuntelin myös Suomipopin Aamulypsyä ja totesin, että nuo on kyllä yhtä häiriintyneitä ku minä. Päätin pistää Jaajolle viestiä, että ottaisko se minut sinne oppipojaksi. En siis tuntenu Jartsaa etukäteen ja moni jotka sen tiesi, kehotti olla laittamatta. Sanoivat että ei se sulle mitään tuu vastaamaan ja miks helevetissä se sut ottais ku sinne varmaan haluais moni muuki. No päätin silti laittaa, koska tällä alalla erityisesti on oltava oma-alotteinen. Harvemmin kukaan sua tulee kotoa hakemaan ainakaan siinä vaiheessa, kun sulla ei oo mitään kokemusta ja sua ei kukkaan ees tiiä.

No kannatti laittaa viestiä, koska niihä minut sinne otettiin. Titteliksi sain Puhelintyttö Laura. Juttelin siis kaiken maailman hiihtäjien kans puhelimessa ja niistä parhaimmat pääs lähetykseen. Ei tää idea oikeen loppujen lopuksi toiminu. Ootko ikinä soittanu radioon? Nii-i tuskin. Harvemmin sinne kukaan täysjärkinen soitti. Joko ne ihmiset oli aamupäissään tai sitte muuten vaa sekasin. Hommia jatkoin joulukuun puoleen väliin asti. Pääasiassa päivitin somea, tuotin heille puheenaiheita ja editoin kaikenlaista. Silloin tällöin olin myös juontamassa. Unelmana olis tulevaisuudessa saada yhtä häiriintyny työpaikka, siis hyvällä tavalla häiriintyny. Näkisitte vaan vaikka minun ja Perälän joka aamuset keskustelut Facebookin kautta, kun hää on studiossa ja minä omassa puhelinkopissani. Veikkaan, että aika harvalla työpaikalla on noin sairaita juttuja…

Tähän samaan syssyyn voisin vielä mainita, että valmistuin 29.5 radiotoimittajaksi Laajasalon opistosta. Jonka voi kai laskea yheksi saavutukseksi tältä vuojelta. Samana päivänä olin itseasiassa ekaa kertaa Aamulypsyssä itseäni kuulijoille esittelemässä ja sieltä suoraan menin hakemaan todistusta. Höpöksihän se meni heti kun kolme perverssiä koittaa keskustella.

(null).jpg

 

Juhannus 

Oltiin perheen kans meijän mökillä Inarijärvellä. Ootin innolla, että pääsee vesihiihtään, mutta siellähän oli yhtä kylymä mitä nyt joulukuussa oli, jote eipä hiihetty. Kivvaa oli silti! 

IMG_0606.JPG

IMG_0602.JPG

IMG_0605.JPG

IMG_0603.JPG

Juoksin tietenki mökin katolle ottaa sateenkaaresta kuvia.

IMG_0609.JPG

Niinku ilmeestä huomaat, niin hän välttämättä vaati, että tekisin sille majan… Tässä on siis meijän perheen koira, joka asustaa äitin ja isin luona Rovaniemellä. Hänellä on lukemattomia määriä eri nimiä, siksi se ei tottele mitään. Tässä yleisimmät hänen kutsumanimet: Pikku-Kissa tai pelkkä Kissa, Risto, Homppeli, Homonaama, Myyrä, Mäyrä, Karvapylly, Jänis, Sikanauta ja loput on niin hävyttömiä etten kehtaa tähän kirjottaa. Oikealta nimeltään hän on Tico ceellä.

IMG_4709.JPG

Käytii vähä kattelee Loirin Veskun mökkiä. Hänen nuotionsa on aika lähellä meijän mökkiä.

Konstaapeli Salminen 

Oon ollu mukana parin vuoden aikana muutamassa leffassa / sarjassa avustamassa tai pienissä rooleissa. Tällä kertaa poliisina. Mitään repliikkejä mulla ei tässä ollu, mutta kolome kuvauspäivää oli, että ehkä mun naama saattaa siellä jonku verran vilahtaa. Oli kyllä ihan saakelin hauskaa! En osaa sanoa milloin elokuva on tulossa levitykseen. Varmaan 2016 lopulla tai 2017.

IMG_0607.JPG

Hädin tuskin oli Salmisella meikkiä naamassa ja sen oon kyllä näkönenki…

Pauligin Paulan haastattelu Suomipopilla

Tuurasin kesällä Suomipopin viikonlopussa ja olin siis yksin juontamassa. Minun paras kaveri oli just valittu uudeksi Pauligin Paulaksi ja ajattelin, että ei helekatti miehä otan sen tänne haastatteluun. Se oli minun eka haastattelu oikealla radiokanavalla, jos koulun kuppasta kanavaa ei lasketa. Se oli myös Maijan eli Paulan ensimmäinen haastattelu.
Ollaan oltu Maijan kans kavereita vuodesta -96 ja kaikki jutut koulussa mitä ollaa parityönä tehty on menny vituiksi. Pelekkää naurua ja hörötystä, eikä mistää esitelmästä oo tullu mittää. Molemmat tietää sen toisen ilmeen, että nyt toinen repeää eikä siitä naururipulista tuu loppua. No oltiin sitte lyöty lukkoon, että Maija tulee ja sitä jo mainostettiin somessa nii ennää ei voinu perua. Mietittiin ja pelättiin pari päivää aikasemmin, että ei helevetti tästä ei tuu mittää se mennee vaa sikailuksi. Äitillekki ku kerroin, että Maija tullee mun haastatteluun, nii seki sano että ei helevetti siitä tuu mittää. Pauligin Paulan kuitenkin kuuluu olla asiallinen.
Haastattelu meni kuitenkin tosi hyvin, eikä ollu yhtään semmosta oloa että se ois menny räkätykseksi. Tilanteena tää oli kuitenkin tosi epätodellinen, että me oltiin Maijan kans kahestaan turisemassa radiossa. Jos meijän ala-asteen opettaja Tuulikki olis ollu ration ääressä sillon, nii olis varmaan tukehtunu sämpyläänsä.
Maija muuten kirjottaa kans blogia Pauligin sivuille. 

 

IMG_0614.JPG

Yhteenmuutto

Miu hellu muutti kesällä Turusta Helsinkiin minun luokke. Arvakkaa mikä tässä yhteenmuutossa oli parasta? Joonas asu siis Turussa sen kaverin kämpässä, jossa sillä ei oikeastaan ollu omia huonekaluja ollenkaan, vaan ne kaikki kuulu siihen kämppään. Niin sit ku hää muutti tänne, niin ei tullu sitä tilannetta, että mun ois pitäny kohteliaasti sanoa, että entäpä jos nuo rojut raijattais kuitenki kaatopaikalle. Suurimmalla osalla sinkkumiehistä on nimittäin aivan älytön määrä jotaki ihme roinaa kerättynä ala-asteelta asti(eikä tietenkää mitään saa heittää roskiin), huonekaluja jotka ei mitenkään sovi yhteen toistensa kanssa ja kaikkea epämäärästä rojua. Tää oli siis täydellinen tilanne mulle, joka on aika tarkka sisustuksesta. Jihihi.
Yhteenmuuttamisessa olis kyllä ihaninta, ku vois yhessä laittaa ja muuttaa. Mutta mulla on oma asunto, niin ei täsä nyt tuosta vaan muutella. Kyllähän tämä tässä yhteisen näköseksi muuttuu ku ostellaan uusia juttuja. Mulla nimittäin lähtee huonekalut vaihtoon tuon tuosta, koska kyllästyn niin nopeasti kaikkeen. Saa nähä millon mies lähtee vaihtoon… Nooo eeei ny sentää <3

Aikakoneen keikka

Yks parhaimmista asioista ala-asteella, oli juosta suoraan koulusta kottiin Amandan ja Maijan kans ja tehä musiikkivideoita Aikakoneen biiseihin. Tai sitte tanssia näitä biisejä salaa yksin omassa huoneessa äitin 7 numeroa liian isot korkkarit jalassa. Mehän seotaan Maijan kans edelleen jos jossain kuppilassa alkaa soimaan Aikakone. Aletaan tanssimaan niitä samoja liikkeitä mitä tehtiin meidän uskomattomiin musiikkivideoihin. Tai ei sitä kyllä tanssimiseksi voi kutsua… Vallataan koko tanssilattia heittelemällä kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja siellä lasinsirujen seassa ja laukataan ympäri lattiaa…Muistan ykski kerta, ku jotku kundit tuli sanomaan meille kesken tanssauksen, että ”Te ette kyllä voi olla helsinkiläisiä. Kukkaa helsinkiläinen muija ei oo nuin sekasin.” Oikeassa olivat.

No Aikakonehan teki paluun loppuvuojesta ja hehkutin sitä Joonakselle, että ei saatana tajuakko kui siistiä!! Toine katto vaa mua, että et voi olla tosissaa… Joonas osti meille yllätyksenä liput Aikakoneen paluukeikalle Tampereelle ja jukolauta mie olin myyty! Kyseisen bändin keikalle olis varmasti ollu vielä siistimpää päästä joskus sillon 90-luvulla, mutta oliha se hauskaa nytki! Sielä me sitte tanssattii ja Joonas heitti yleisöstä Sanin kans ylävitosekki. Kuvia mulla ei valitettavasti oo ja säästelen teitä niiltä videoilta, joissa laulan mukana.

Uus harrastus

Vielä kaks vuotta sitten mua ei olis saanu kirveelläkään joogaamaan. Ehkä oon vähän rauhottunu jossain määrin. Pari vuotta sitte tai siis viistoista kiloa sitten mun elämässä ei oikeastaan ollu muuta ku sali. (surullista) En voinu koskaan kavereitten kanssa tehä mittään tai lähteä mihinkään koska joko mun piti mennä salille tai olin jo salilla. Kävin könttäämässä 5 kertaa viikossa ja siihen vielä päälle juoksulenkit joita tein 4-6 viikossa. Lenkit oli pituudeltaan 12-20 km joka kerta. Ei mitään järkeä. Polvet meni paskaksi, eikä kestä enää juoksemista ollenkaan. Syy siihen ei ollu kova rasitus, vaan mun toinen reisiluu on väärässä asennossa. Ei mennä siihen sen tarkemmin. Aerobista liikuntaa ei oo hirveästi tässä tullu tehtyä, koska en jaksa paikallaan hinkata mitään crosstraineria tai kuntopyörää varttia pidempään. Oon vaan juntannu salilla ja painoakin on tullu tosiaan kahessa vuojessa melekein 15 kiloa. Ainoa hyvä puoli lihoamisessa on se, että oon kyykänny itelleni perseen…

Nyt oon kuitenkin löytäny ystäväni Juulian ansiosta uuen harrastuksen nimittäin Hot joogan. Ennen rakastin maasta vetää 100 kiloa naama punasena, juosta 20 kilometrin lenkin, tai mennä johonki jumppaan missä hiki virtaa ja polttaa vähintään sen 800 kcal tunnissa. Enää ei kiinnosta yhtään. Aluksi vähän mietin, että onkohan tää oikein mun juttu. Monelle jooga on elämäntapa ja joku maailmankatsomukseen liittyvä rituaali siinä missä meditointikin. Mulle ehkä tän alottamisen ongelmana oli just se, että pitääkö mustaki tulla joku hippi tai pitääkö mun ajatella noin jos haluan käydä hot joogassa. No ei todellakaan tarvi.

Oon tässä lähiaikoina ressannu niin maan perkeleesti työasioita ja tulevaisuuden suunnitelmia. Oon huomannu, että salilla niiden miettiminen vaan pahenee. Siinä ku oot yksin omissa ajatuksissa niin ehtii mietiskellä kaikenlaista. Joogassa mun ajatukset ei harhaile yhtään mihinkään omiin asioihin, vaan oikeasti oon sen 90 minuuttia tasan tarkkaan vaan siinä hetkessä. En sitte tiiä mistä se johtuu, varmaan siitä, että siellä on pakko keskittyä just siihe mitä sillä hetkellä tekkee, koska en vielä mikkään maailmanmestari ole.

Jos joku mies sattuu tätä lukemaan, eikä tiiä mitä on hot jooga niin selvennän lyhyesti.

=  Joogaamista helevetin kuumassa salissa, jossa lämpölamput ja lattialämmitys tekee salista 40 asteisen. En tiiä kui paljon tähä valehtelisin, mutta kun se sali on täynnä hikoilevia ihmisiä niin se lämpötila nousee varmaan jonnekki 60 asteeseen? Ehkä, maybe.. siltä se ainaki tuntuu. Tää huoneenlämpö kiihdyttää sen järkyttävän hien erityksen lisäksi aineenvaihduntaa. Vaikka siellä on rauhallinen tahti niin pulssi nousee varmasti. Tunnilla voi tulla paha olo, mutta se on kuulemma normaalia. Sitten vaan istuu hetken ja juo. Sitä tekkee melkeen kaikki välillä.

Mun poikaystävä sano 2 viikon jälkeen, että oot kyllä laihtunu. En tiiä varsinaisesta laihtumisesta, mutta varmaan ylimääräset nesteet on valunu sinne salin lattialle.

Mexico

Kymmene tuli jo täyteen, mutta laitetaan vielä Meksikon reissu mainintana tänne. Kyseisestä reissusta juuri kirjotinki, joten ei aleta asiaa toiseen kertaan käymään läpi. Tästä pääset lukemaan ja näkemään kuvia joulukuun reissusta! Tai ihan vaan rullaa vähän alaspäin niin se juttu löytyy tuosta nui.

Pus,
Laura

?bn=5486454;srctype=4;ord=[timestamp]

 

 

Kommentit (2)
  1. Vau! Siis tää sun blogi on just semmonen ihanan rempsee, mitä tänne someen tarvitaan! Just hyvä, kun kirjotat rehellisesti puhekielellä, kuvat ei oo millintarkkuudella aseteltuja sommitelmia vaan niissä on aito tunnelma. Mahtavaa, toivottavasti jatkat kirjottamista!

    1. Kiitos super paaaliijooon! Juu eikä oo kyllä tarkotuskaan lähteä tälle päälle liimatulle linjalle (anteeksi muut bloggaajat) Mut haluan tehdä sitä oman näköstä juttua. Kirjottaa miten sattuu, eikä kuvienkaa tarvi olla nii justiisa 🙂 Toki tällä tyylillä karkotan myös varmaan osan lukijoista mut toistaseksi saanu pelkkää hyvää palautetta. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *